Duluthin koulut kodifioivat tahraisuutta, intiaanien kulttuurikäytäntöjä – Duluth News Tribune

DULUTH – Kello on vähän yli kahdeksan harmaana perjantaina, kun Waabigwanikwe polvistuu Lowellin peruskoulun oppilaiden keskelle ja purkaa kirkkaan värisen laukun.

Sisällä: nookweziginaagan, bashkodewashk, giizhik, wiingashk ja ishkodens – “kuori”, “salvia”, “setri”, “makea ruoho” ja “tulitikut”. Waabigwanikwe, lastentarhanopettaja koulun Ojibwemowin-kylpykylvytysohjelmassa, valmistautui “tahtamaan”, intiaanikulttuurin käytäntöä. Duluthin julkiset koulut sallivat sen jo epävirallisesti, mutta piirin hallintoviranomaiset kodifioivat käytännön tässä kuussa.

“Teemme sen saadaksemme lapset keskittymään ja keskittymään ja vain tyhjentämään heidän mielensä Ojibwen kielen ja kulttuurin kautta oppimiseen”, Binesiikwe, Leech Lake Band of Ojibwen jäsen, joka koordinoi koulupiirin immersioohjelmaa ja laajempaa Amerikan intiaanikoulutusohjelmaa, kertoi Newsille. Katsomo. ”Haluat aloittaa aamusi todella hyvällä tavalla hyvillä ajatuksilla, hyvillä teoilla, hyvällä sydämellä. Ja miten liikut päivässä, haluat varmistaa, että olet todella hyvässä tilassa fyysisesti ja henkisesti.”

Käytäntö vaihtelee, mutta laajasti ottaen osallistujat leijuvat savua palavasta salviapalasta itsensä päälle. Sen kuvaaminen on yleensä paheksuttavaa. Huhtikuun 5. päivänä piirin politiikkatoimikunnan jäsenille kerrottiin uudesta piirin laajuisesta määräyksestä, joka määrää, kuinka ja milloin intiaanien henkilökunta ja opiskelijat voivat tahrata ja suorittaa muita kulttuurikäytäntöjä.

Säännös sallii intiaanien henkilökunnan, opiskelijoiden ja vanhinten harjoittaa “yksittäisiä tai ryhmien perinteisiä käytäntöjä”, kuten avaus- tai lopetusrukouksia, juhlia, piippuseremonioita, pow wows, rummutusta, laulua ja tahraamista. Intiaanihenkilökunta voi tahrata toimistoonsa, jos he saavat hyväksynnän piirin laitosten henkilökunnalta ja lähettävät ilmoituksen etukäteen, varmistavat, että heidän toimistonsa ovet ovat kiinni ja niin edelleen. Samanlaiset ohjeet ovat olemassa luokkahuoneissa ja ennalta hyväksytyissä tapahtumatiloissa tapahtuville tahra- tai putkiseremonioille.

“Piiri tunnustaa kasveja, kuten tupakan, kinikinit, salvia, makea ruoho ja setri perinteisiksi american intiaanilääkkeiksi ja puhdistuksen ja pyhän seremonian oleelliseksi osaksi”, asetuksessa julistetaan. Asetuksen tavoitteena on “antaa ohjeita Duluthin julkisten koulujen yhteisölle, jotta he voivat sitoutua kunnioittavasti näihin perinteisiin”.

Muutos on osa piirin tupakkapolitiikan tarkistusta, joka linjaa sen tiiviimmin Minnesotan kouluneuvoston “malli”-politiikan kanssa. Niin sanotusti tuohon politiikkaan kuuluu itse asetus.

Säännöt, piirin henkilökunta selitti, ovat sääntöjä ja menettelytapoja, jotka selittävät kuinka politiikkaa pannaan täytäntöön. Toisin kuin ulos ja ulos -käytännöt, niitä ei tarvitse hyväksyä koulun hallituksen jäseniltä.

Poikkeuksena Minnesotan vuoden 2007 “Freedom to Breathe Act”, joka kielsi tupakoinnin julkisissa sisätiloissa, sallii intiaanien tupakoinnin osana perinteistä henkistä tai kulttuurista seremoniaa. Duluthin piirin uudessa säännöksessä määrätään myös, että intiaaniopiskelijan on OK kantaa irtotupakkaa pussissa, joka on tarkoitettu “hengelliseen tai kulttuuriseen seremonialliseen tukeen”, olettaen, että heillä on vanhemman tai huoltajan lupa ja kerrottu koulun ylläpitäjille etukäteen.

Lowell, joka sijaitsee lähellä Duluthin Kenwoodin kaupunginosan reunaa, sisältää alueen Misaabekong – “jättiläisten paikka” – Ojibwe Immersion -ohjelman. Henkilökunta tahraa maanantai- ja perjantaiaamuisin ennen Ojibwemowin-kylpytuntia, mutta on tehnyt sitä myös muina arkipäivinä.

Minnesotan opetusministeriön tietojen mukaan piirin 8 400 opiskelijasta noin 590 on intiaani, ja 46,6 % alueen vuoden 2021 luokassa syntyperäisistä opiskelijoista valmistui lukiosta neljässä vuodessa. Uuden asetuksen tavoitteena on osittain tehdä alueesta vieraanvaraisempi syntyperäisten opiskelijoiden kannalta ja olla enemmän sitoutuneita koulujärjestelmään, jota Binesiikwen arvion mukaan ei ole luotu heitä varten.

“Minulle se on valtavaa”, hän kertoi koulun hallituksen jäsenille ja muille piirin johtajille 5. huhtikuuta pidetyssä politiikkakomitean kokouksessa. “Ja minä näen näiden asioiden tarpeellisuuden.”

Valmistautuminen tahraan.

Tahraan käytetyt materiaalit lepäävät Lowell Elementary Schoolin luokkahuoneen lattialla.

Joe Bowen/Duluth News Tribune

Voit tavoittaa toimittajan Joe Bowenin numerosta 218-720-4172 tai

jbowen@duluthnews.com

.

Leave a Comment