Tohtoriopiskelijat kirjoittavat korkeakoulujohtajuudelle omistettua akateemista lehteä

Coloradon yliopiston Denverin uusi Open Educational Resource (OER) -lehti, Tapauksia johtajuudesta korkea-asteen koulutuksen tasapuolisuuden ja oikeudenmukaisuuden puolesta (CLEJHE) on akateeminen, vertaisarviointilehti (Denver, Colorado), joka on omistettu korkeakoulujohtajien tapaustutkimusten nopealle levittämiselle. Sitä hoitaa tohtoriopiskelijoiden toimituskunta ja vertaisarviointiryhmä sekä tiedekunnan valvontakomitea CU Denver School of Education & Human Developmentin (SEHD) Leadership for Educational Equity-Higher Education EdD -ohjelmassa. Lehti on saatavilla Creative Commons -lisenssillä tukeakseen laajempaa globaalia tiedonvaihtoa korkeakouluissa.

Lehden 1. osan tuotanto onnistui nopeasti ja onnistuneesti jopa pandemian aikana. Nykyinen korkeakoulututkinnon tohtoriopiskelijoista koostuva toimituskunta, mukaan lukien Dan Lawrence, Jacquelyn Ray ja Brian DeLevie, joka on myös apulaisprofessori CU Denverin College of Arts and Mediassa, on asettanut tavoitteekseen julkaista lehden kahdesti vuodessa. Ryhmä nautti lehden yhteisestä johtamismallista. Se auttoi tuomaan yhteen tohtoriohjelman useiden kohorttien opiskelijat ja tiedekunnat kirjoittajiksi, arvioijiksi, neuvonantajiksi ja toimittajiksi. “Palvelu toimittajina on antanut meille etuoikeutetun näkökulman alamme ajankohtaisiin ongelmiin ja haasteisiin”, sanoi Dan Lawrence, Auroran Community Collegen kirjastopalveluiden johtaja. “On ollut kunnia työskennellä avoimen julkaisun parissa, jolla on potentiaalia kannustaa tasa-arvopainotteisten tapausten käyttöön korkeakoulujen johtajuusopinnoissa.”

EdD-opiskelijat Jennifer Husum, Erin Hutchinson ja Janell Oberlander-Haefs tarjosivat lisätukea tuotantoon.

Tämän tyyppiset opiskelijalehdet ovat yleisiä oikeustieteellisissä korkeakouluissa, mutta ne ovat harvinaisia ​​korkeakoulujen tohtoriohjelmissa. “En ole tietoinen toisesta opiskelijan ylläpitämästä lehdestä vain korkeakoulutuksessa”, sanoi Scott Bauer, SEHD:n koulutusorganisaatioiden johtajuusohjelman väliaikainen dekaani ja tiedekunnan jäsen. ”Sitouduimme käyttämään tapauksia osana tunnusomaista pedagogiikkaamme korkeakoulukeskittymisessämme. Opiskelijat kirjoittavat tapauksia osana oppimiskokemustaan ​​yhdellä ohjelman ensimmäisistä kursseistaan. Lehden luominen sopi luonnollisesti yhteen.”

Lehti sisältää uusia korkeakoulutuksen tapaustutkimuksia, jotka on kirjoitettu olemaan saatavilla laajalle yleisölle, mukaan lukien opiskelijat ja tiedekunnat. EdD-opiskelijat ja heidän tiedekunnan neuvonantajansa pyytävät käsikirjoituksia, antavat tieteellistä palautetta, muokkaavat, kokoavat ja julkaisevat lehteä. CLEJHE noudattaa kaksoissokkoutettua vertaisarviointipolitiikkaa, jossa kirjoittajan henkilöllisyyttä ei paljasteta arvioijille ja päinvastoin. Tämä prosessi auttaa oppilaita kokemaan vertaisarviointineuvojen antamista tai hyväksymistä ja antaa heille mahdollisuuden jakaa tieteellisiä kirjoituksiaan. Jokaisen tapaustutkimuksen arvioi vähintään kolme henkilöä, pääasiassa opiskelijoita, ja vähintään yksi tiedekunnan jäsen tai neuvottelukunnan jäsen.

CLEJHE on ensimmäinen tohtoritason opiskelijoiden ylläpitämä avoimen pääsyn aikakauslehti, joka julkaistaan ​​CU Denverin kautta. Ensimmäisen osan sisältö sisältää tapauksia organisaatiomuutoksesta, opiskelijoiden ilmoittautumisesta, muutoksenhallinnasta, organisaation johtamisesta ja opiskelijoiden menestymisestä. Kahdella kolmesta toimituskunnan jäsenestä on kirjastotieteellinen tausta ja siksi he tuntevat verkkojulkaisemisen läpikotaisin.

Diane Hegeman, lehden tiedekunnan valvontakomitean jäsen ja ohjelman tiedekunnan jäsen, näkee avoimen pääsyn korkeakoulutuksen tapaustutkimuksissa valtavan arvon: “Kun lukukausimaksut ja oppikirjojen hinnat nousevat opiskelijoille kaikilla tasoilla, OER:ien luominen voi auttaa minimoimaan opiskelijoille aiheutuvat kustannukset kaikkialla. Tavoitteemme on tarjota ajankohtaisia ​​ja relevantteja tapauksia, jotka koskevat nykypäivän korkeakoulukysymyksiä, ja tämän muodon avulla voimme tehdä sen ilman nopeasti vanhentuvia oppikirjoja. Tämän syvyyden ja leveyden omaavia koteloita voidaan käyttää opetusvälineinä. Niitä on erittäin vaikea löytää korkeammista yhteyksistä.”

Lehtituotannon mahdollistavat Brad Hinsonin, Dennis DeBayn, Remi Kalirin ja Sabrina Sariyskan työ ThinqStudiossa sekä kaksi Colorado Department of Higher Educationin (CDHE) OER-apurahaa, yhteensä 60 000 dollaria vuosina 2020 ja 2022. tiivisti vaaditun teknologian infrastruktuuri lehden tuottamiseksi ja lisäverkkojulkaisujen tuomiseksi mukaan yliopiston kutsumaan ThinqStudio Open Pressiin. OER on CU:n uuden digitaalisen koulutusstrategian ydintavoite.

“Olemme innoissamme nähdessämme OER-apurahaohjelmamme heräävän henkiin CU Denverin jatko-opiskelijoiden johtaman avoimen päiväkirjan kautta”, sanoi tohtori Kim Poast, Coloradon korkeakoulujen osaston Chief Student Success and Academic Affairs Officer. ”Korkeakoulututkinto koulutuksen tasa-arvoohjelman tiedekunnan jäsenenä se on vieläkin inspiroivampaa todistamassa valtion tason institutionaalisen politiikan lähentymistä käytäntö ja stipendi. Odotamme innolla tämän tärkeän työn laajenemista.”

Yksityishenkilöiden, jotka ovat kiinnostuneita lähettämään tapaustutkimuksia harkittavaksi, tulee lähettää 26. syyskuuta mennessä julkaisun määräaikaan 31. joulukuuta 2022. Lähetysohjeet ovat osoitteessa https://clejhe.cu.studio/submissions/. Volume 2 on määrä julkaista loppukesällä 2022.

Pääset CLEJHE:hen ja lataat ilmaisia ​​korkeakoulujen tapaustutkimuksia osoitteessa https://clejhe.cu.studio/.

Leave a Comment