DeSantis kohtaa Disneyn kulttuurisodassa, jolla on kansallisia vaikutuksia

WEST PALM BEACH, Fla. – Republikaanien kuvernööri. Ron DeSantis taistelee yhden Amerikan tunnetuimmista kulttuuri-ikoneista kiistassa, jonka mahdolliset jälkikaiut ovat kaukana Floridan ulkopuolella.

DeSantisin päätös seurata Walt Disney Co.:ta sen vastustaessa lakia, joka kieltää sukupuoleen liittyvien asioiden opettamisen alle kolmanteen luokkalaisille – jota sen viholliset kutsuvat “älkää sanoko homoseksuaaliksi” -laki, avaa uuden rintaman kasvavat kulttuurisodat, joita republikaanien huippuviranomaiset käyvät ympäri maata puolivälin vaalivuonna. Teksasista Kaliforniaan osavaltioissa republikaanit keskittyvät yhä useammin heidän perustalleen tärkeisiin asioihin aborttioikeuksista transsukupuolisten nuorten sairaanhoitoon ja rodun vaikutuksen opettamiseen Yhdysvaltain lakeihin. Joissakin tapauksissa ne rajoittavat tai kieltävät voimakkaasti näitä asioita.

Tässä nimenomaisessa yhteenotossa on pari Floridan vaikutusvaltaisimpia behemotteja: kuvernööri, joka on tehnyt itselleen mainetta slash-and-polta Trump-tyylisellä politiikalla; ja Disney, viihdejätti, joka on yksi osavaltion suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista työnantajista. Työntekijöidensä painostuksesta Disney tuomitsi laskun – mutta on pettynyt joihinkin, koska se ei ole perunut sitä pidemmälle ja aikaisemmin.

DeSantisin ristiretke Disneytä vastaan ​​voi saada hänelle pisteitä kansallisten konservatiivien joukossa, kun hän harkitsee vuoden 2024 presidentinvaaleja. Hänen lehdistösihteerinsä ja kansalliskonservatiivit hyökkäävät lakiehdotuksen, joka tunnetaan muodollisesti “vanhempien oikeuksia koulutuksessa” -toimenpiteenä, vihollisia vastaan ​​seksuaalisen identiteetin opetuksen kohteeksi joutuneiden lasten “harjoittamiseksi” heidän “erottamiseen” “normatiivisesta seksuaalisesta ja sukupuoli-identiteetistä”. “Yhdysvaltalaisen konservatiivin Ron Dreherin mukaan, joka nimitti demokraatit “takkien puolueeksi”. Sillä välin Foxin Laura Ingraham sanoo, että Disneyn on parempi valmistautua tavaramerkkiensä ja tekijänoikeuksiensa haasteeseen, kun republikaanit palaavat valtaan.

Mielipide: MICKEY: Hän on myös groomer!

Siitä huolimatta Floridan tarkkailijat – jotkut heistä republikaanit – sanovat, että DeSantis ottaa riskin ottamalla vastaan ​​Disneyn kotikentällä.

“Se on typerä liike poliittisesti, mutta hän käyttää sitä valuuttana republikaanipuolueen politiikassa tänään sanoakseen, että se on sotaa heräämään”, sanoi David Jolly, entinen Floridan republikaanien kongressiedustaja, joka palveli Washingtonissa DeSantisin kanssa. “Disney pärjää. Mutta tämä osoittaa amerikkalaisille, että Ron DeSantis on lasileukainen kuvernööri, joka ei kestä kritiikkiä. Siitä tässä on kyse, ei mistään muusta.”

Floridan demokraatit, jotka ovat pitkään arvostelleet Disneyn lobbaajien ja Tallahasseen GOP:n lainsäätäjien välistä viihtyisää suhdetta, sanovat, että DeSantis on saattanut viedä kulttuurisotansa liian pitkälle.

“On käsittämätöntä, että kuvernööri lähtisi osavaltion suurimman työnantajan perään, joka houkuttelee miljoonia vierailijoita ympäri maailmaa ja on valtava osa matkailualaamme”, sanoi Miamin osavaltion edustaja Joseph Geller. “He kutsuvat Disneyä Floridan politiikan kolmanneksi kiskoksi syystä.”

Demokraatti Geller sanoi, että hämmentävämpää on tapa, jolla DeSantis ja hänen kannattajansa hyökkäävät Disneyä vastaan ​​ja yhdistävät yrityksen hiljaisesti lapsia vaarantaviin “kasvattajiin”.

“Vielä järkyttävämpää on, että he ovat herättäneet ne vanhat kanardit henkiin”, Geller sanoi. “Hän pelaa tukikohtaansa asti, mutta mielestäni se on kaventuva. Disney on valtava hyvää edistävä voima tässä tilassa, ja se on yksi parhaista. suosittuja brändejä maailmassa. Hyökkäys niiden kimppuun on todella vaikea ymmärtää.”

Riita kokee vastaiskua myös Disneyn perheessä.

Abigail Disney, jonka isoisä Roy O. Disney perusti yrityksen yhdessä veljensä Waltin kanssa, sanoo, että yhtiön erityiskohtelua osavaltiolta pitäisi tutkia, mutta ei republikaanien suosiman lain takia.

“Tällä kertaa äärioikeistolainen poliittinen koneisto näyttää päässyt suksiensa yli. Poliitikoiden pitäisi kysyä, tukeeko Disney tai mikä tahansa muu yhtiö heitä seuraavan vaalikauden aikana, kun otetaan huomioon nämä uhkaukset mielivaltaisella rangaistuksella mahdollisen republikaanisen hallinnon aikana”, hän kirjoitti tällä viikolla Washington Postin op-edissa.

Charlee Disney, Abigail Disneyn veljen Royn lapsi, tuli tällä viikolla julkisesti transsukupuoliseksi ja tuomitsi myös Floridan lain.

Kiista keskittyy opetuksen tai luokkahuonekeskustelun kieltävään lainsäädäntöön “seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuoli-identiteetti” päiväkotilapsille julkisten koulujen kolmanteen luokkalaiseen asti. Se myös antaa vanhemmille mahdollisuuden haastaa koulupiirit oikeuteen opetuksista, joista he eivät pidä, ja vaatii kouluja kertomaan vanhemmille, kun heidän lapsensa saa mielenterveyspalveluja.

Kriitikot sanovat, että laki on epämääräinen ja sillä on jäähdyttävä vaikutus siihen, miten minkä tahansa luokkatason opettajat voivat vastata oppilaiden kysymyksiin, jotka koskevat esimerkiksi samaa sukupuolta olevien avioliittoa. He myös pelkäävät, että se voi estää kouluja olemasta turvallinen paikka opiskelijoille, jotka eivät ehkä tunnu mukavalta puhua sukupuolisuuntautuneisuudesta kotona tai joita kiusataan koulussa.

Demokraatit kutsuivat sitä “älkää sanoko homoseksuaaliksi” -lakiksi, ja lauseesta tuli mielenosoittajien ja vastustajien mielenosoittajien ja vastustajien mielenosoittaja, joka näytti raivostuttavan kuvernööriä. DeSantis moitti vihaisesti toimittajaa, joka käytti termiä lehdistötilaisuudessasyyttäen häntä “väärien kertomusten kaupasta”.

“Sanotaanko se laskussa? Sanotaanko se laskussa?” DeSantis kysyi kiihkeässä keskustelussa.

DeSantisin lehdistösihteeri Christina Pushaw mainosti lakiesitystä varten omaa nimeään ja kutsui sitä “Anti-Grooming Bill”.

“Jos vastustat Anti-Grooming Bill, olet todennäköisesti groomer tai ainakaan et tuomitse 4-8-vuotiaiden lasten hoitoa”, Pushaw twiittasi.

Oikeusministeriön tiedotus lasten hyväksikäytöstä kuvailee hoitoa prosessiksi, joka “edistää väärää luottamusta ja auktoriteettia lasta kohtaan, jotta lapsen vastustuskyky seksuaalista hyväksikäyttöä kohtaan saataisiin herkistymään tai murtumaan”.

Presidentti Joe Biden on myös punnittiinkutsuen sitä “vihamieliseksi lakiehdotukseksi”, kun siitä keskusteltiin, ja sanoi sen hyväksymisen jälkeen, että “hallinnoni jatkaa taistelua arvokkuudesta ja mahdollisuuksista jokaiselle opiskelijalle ja perheelle – Floridassa ja ympäri maata.”

DeSantis allekirjoitti lain 28. maaliskuuta. Sinä päivänä Walt Disney Companyn toimitusjohtaja Bob Chapek julkaisi lausunnon, jossa todettiin, että lakiehdotusta ei olisi koskaan pitänyt hyväksyä, eikä sitä olisi koskaan pitänyt allekirjoittaa laiksi. Tavoitteemme yrityksenä on, että lainsäätäjä kumoaa tämän lain tai kumoaa tuomioistuimissa.”

Monet Disneyn työntekijät kritisoivat Chapekia siitä, että hän ei tehnyt tarpeeksi ja odotti liian kauan vastustaakseen lakia julkisesti.

Mutta DeSantis suuttui ja sanoi, että Disney “yli rajan”.

Kuvernööri hyökkäsi sitten Disneyn kimppuun asioissa, jotka vaihtelivat sen kanssakäymisestä Kiinan kanssa sen viihdetarjonnan sisältöön, ja hän tähtäsi “kokonaiseen joukkoon tavaraa”. Hän tyrmäsi ihmisiä Kaliforniassa, jotka työskentelevät erittäin korkealla tässä yrityksessä.

“Tämä juttu, joka tulee heidän suustaan, on uskomatonta, että he näkevät ohjelmointinsa tapana lisätä näitä aiheita hyvin pienten lasten ohjelmointiin”, DeSantis sanoi maaliskuussa.

Hän sanoi, että lainsäätäjä arvioi Disneyn erityistä verotusasemaa Floridassa ja tarkastelee “joitakin asioita, jotka ovat todella ainutlaatuisia Disneylle monien, monien vuosikymmenten ajan, jolloin he ovat saaneet pohjimmiltaan tämän yhden yrityksen nostamaan jalustalle ja kohtelemaan eri tavalla… ei pitäisi antaa yhdelle yritykselle omat sääntönsä muihin verrattuna.”

Disney on osa matkailumekkaa, jonka arvioitu taloudellinen vaikutus Keski-Floridassa on 75,2 miljardia dollaria. Yhtiö on lahjoittanut miljoonia osavaltion poliitikoille, enimmäkseen republikaaneille.

Sekä republikaanien että demokraattien lainsäätäjät sanovat, että GOP-johtoinen Floridan lainsäätäjä ei kumoa uutta lakia ja että on yhtä epätodennäköistä, että Disneyn erityinen verotuksellinen asema poistetaan.

Mutta kiista ei osoita pysähtymisen merkkejä.

“Tämä on vähän kuin äitisi ja isäsi tappelevat päivällispöydässä.” osavaltio Sen. Jeff Brandes sanoi. – Molemmilla on keskeinen rooli valtiossa. Florida ilman Disneyä on vaurioitunut. Ja Florida ilman vahvaa kuvernööriä on heikko. Tärkeintä on selvittää, kuinka päästä tästä eteenpäin ja tehdä yhteistyötä.”

Brandes, yksi kahdesta kiistanalaista lakiesitystä vastustavasta republikaanista, sanoi, että olisi “tyhmä virhe”, jos osavaltio yrittää puuttua Disneyn liiketoimintaan.

Mutta muut lainsäätäjät ovat samaa mieltä DeSantisin kanssa. Osavaltion edustaja Spencer Roach (R) sanoi, että Floridan on jo kauan aikaa kohdella Disneytä kuten mitä tahansa muuta yritystä. Disneyn lobbaajien kehotuksesta vuonna 1967 allekirjoitettu lainsäädäntö loi Reedy Creek Improvement Districtin, joka kattaa 25 000 eekkeriä kahdessa Floridan piirikunnassa, mikä antoi yhtiölle mahdollisuuden laatia omat kehitystä ja muita asioita koskevat säännöt.

Roach haluaa kumota Reedy Creekin luoneen lain. Hän sanoi tavanneensa muita GOP:n lainsäätäjiä, jotka ovat samaa mieltä. Jotkut heistä ovat palauttaneet Disney-lahjoituksia kampanjoihinsa sen jälkeen, kun yhtiö kritisoi uutta lakia.

“Disney on todella ollut poliittisesti koskematon Floridan osavaltiossa. He ovat olleet niin poliittisia huijareita, että Reedy Creekin kumoamista ei koskaan nähty etäisenä mahdollisena, Roach sanoi. “Nyt on mahdollisuus, jossa Disney on poliittisesti heikentynyt, ja siellä on mahdollisuus korjata se, mitä sanoisin historialliseksi poikkeamaksi vapailla markkinoilla.”

DeSantis, Roach sanoi, on ainoa poliitikko, joka voisi saada sen aikaan.

“DeSantis on erittäin suosittu kuvernööri Floridan osavaltiossa”, Roach sanoi. “Hän ei todellakaan ole kuvernööri, jonka kanssa haluat vähätellä.”

Toistaiseksi DeSantis ei ole ilmoittanut virallisia Disney-kohtaisia ​​ehdotuksia. Hän pilkkasi New Yorkin pormestarin Eric Adamsin (D) pyrkimyksiä houkutella floridalaisia ​​New Yorkiin. Adams sai thde city oli ostamassa tilaa viidellä digitaaliset mainostaulut suurissa Floridan kaupungeissa “tuomitsevat vihamielisen” lain.

Chicagon kaupunki ostaa mainoksia Floridan sanomalehdistä ja kutsuu yrityksiä muuttamaan paikkaansa “osallistavaan, tasapuoliseen ja helposti saavutettavissa olevaan” kaupunkiin. Los Angelesin piirikunta kielsi virallisen matkustamisen Floridaan ja Texasiin, missä kuvernööri Greg Abbott (R) sanoi äskettäin että nuorten sukupuolen vahvistava lääkehoito “on lasten hyväksikäyttöä”.

Disney puolestaan ​​laajentaa jo valtavaa jalanjälkeään Floridassa. Yhtiö ilmoitti huhtikuun alussa rakentavansa yli 1 300 kohtuuhintaista asuntoa lähelle Orlandoa työntekijöille ja yleisölle.

Viime vuonna yritys ilmoitti siirtävänsä 2 000 työntekijää pääkonttoristaan ​​Los Angelesin lähellä Nonajärvelle, lähellä Magic Kingdomia. Orlando.

Yhtiö saa valtiolta 570 miljoonan dollarin verohelpotuksen siirrosta – suunnitelman, jonka DeSantisin hallinto hyväksyi vuonna 2020.

Mark Pinsky, entinen Orlando Sentinel -lehden uskontokirjoittaja, joka kirjoitti vuonna 2004 kirjan nimeltä “The Gospel Under Disney”, sanoi, että nykyiset konservatiiviset Disneyn vastaiset tiiradit ja kaikki lainsäädännölliset pyrkimykset hillitä yritystä ovat “tuomittuja epäonnistumaan”.

“Luulen, että he antavat DeSantisin höpöttää ja pöyhkeillä, ja sitten taloudelliset voimat istuvat alas hänen tai hänen kansansa kanssa ja sanovat: “Okei, sinulla on mitä tahansa kilometrimäärää tässä, se on nyt ohi.” Pinsky sanoi. “En usko, että hän uskoo vakavasti, että Disney tulee kaatumaan. Se on mahdotonta. Minusta hän on ylimielinen ja kiusaaja, mutta hän ei ole tyhmä.

Leave a Comment