Punaiset osavaltiot painostavat LGBTQ-rajoituksia koulutustaistelujen kiihtyessä

Viime huhtikuussa Utahin lukiolainen Gabriela Merida liittyi kuvernöörinsä isännöimään opiskelijakaupunkiin. Hän esitteli itsensä, pani merkille käyttämänsä pronominit ja käsitteli nuorten LGBTQ-ihmisten mielenterveyshaasteita. Hän kysyi, kuinka valtio aikoi auttaa hänen kaltaisiaan vaalipiirejä?

“Suosikkini pronominit ovat “he”, “hän” ja “hänen”, joten kiitos, että jaoit omasi kanssani, Gov. Spencer J. Cox, republikaani, vastasi. “Haluamme kaikkien tuntevan olevansa mukana. Haluamme kaikkien tuntevan olonsa turvalliseksi. Ja haluamme kaikkien ymmärtävän kuuluvansa.”

Vuotta myöhemmin republikaanien hallitsema Utahin osavaltion lainsäätäjä on hyväksynyt toimenpiteen, jolla estetään transsukupuoliset tytöt kilpailemasta tyttöjen urheilussa, ohittaen Mr. Coxin veto-oikeuden. Hänen mainitsemastaan ​​pronoministaan ​​on ruokittu oikeistolaisen pilkan ja harhaanjohtavien videoleikkeiden vuoksi. Ja syvänpunainen Utah on nyt uuden taistelun keskipisteessä, joka järjestää uudelleen kansakunnan politiikan, järkyttää sen koulutusjärjestelmää – ja joidenkin amerikkalaisten mielestä heidän yhteenkuuluvuuden tunnetta ravistetaan välivaalivuoden avautuessa.

Osavaltioiden pääkaupungeista kouluihin amerikkalaiset ovat yhä enemmän erimielisissä kysymyksissä identiteetti- ja kieliasioista, kuka voi pelata missäkin nuorisourheilujoukkueissa ja mitä saa ja mitä ei voida sanoa luokkahuoneissa. Nämä asiat asettavat kuvernöörit vastakkain osavaltioiden lainsäätäjiä vastaan, yritysjohtajat konservatiivisia aktivisteja vastaan ​​ja paikoin republikaanit toisiaan vastaan, kun taas demokraatit kalibroivat vastauksiaan ja jotkut transsukupuoliset ihmiset tuntevat olonsa yhä eristäytyneemmäksi.

Demokraateille ja joillekin republikaaneille lainsäädäntötyö näissä asioissa merkitsee pyrkimystä sytyttää GOP-pohjaa hinnalla millä hyvänsä – vaikka se tarkoittaisi, että lapset ja heidän perheensä näkevät hallitustensa erottavan heidät.

Suuri osa vuoden 2022 ensimmäisten kuukausien poliittisista kiistasta on keskittynyt kahteen asiaan: pyrkimyksiin rajoittaa transsukupuolisten nuorten terveydenhuoltoa ja tyttöjen urheiluun osallistumista sekä kuvernöörin allekirjoittamaa laajaa Floridan lakia. Ron DeSantis, mahdollinen presidenttiehdokas. Tätä lainsäädäntöä, joka kieltää seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin opettamisen luokkahuoneessa joillakin peruskoulun luokilla, kutsutaan “vanhempien oikeuksiksi koulutuksessa” – tai sen arvostelijoiden mielestä “Älä sano homoseksuaaliksi” -lakiksi.

Tällaisia ​​ponnisteluja syntyy, kun vanhemmat ovat viettäneet kaksi vuotta pohtiessaan poikkeuksellisen vaikeita koulunkäyntiä koskevia kysymyksiä naamiomandaateista opetussuunnitelmista kiisteleviin keskusteluihin. Jotkut vanhemmat ovat myös olleet huolissaan siitä, mitä lapsille opetetaan seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuoli-identiteetistä. Samaan aikaan keskustelu transsukupuolisista urheilijoista on noussut otsikoihin ja herättänyt kysymyksiä siitä, miten transsukupuoliset lapset osallistuvat urheiluun.

Pennsylvanian yliopistossa Lia Thomas -niminen transsukupuolinen nainen hallitsi uintitapaamisia ja voitti kansallisen tittelin, joka sai kritiikkiä kilpailijoilta ja eräiltä joukkuetovereilta sekä merkittäviltä naisurheilijoilta.

Näistä asioista on suhteellisen vähän puolueettomia mielipiteitä, mutta Public Religion Research Instituten viime vuonna tekemä tutkimus osoitti, että vaikka 82 prosenttia amerikkalaisista kannatti lakeja, jotka suojelevat LGBTQ-ihmisiä syrjinnältä, he olivat levottomempia muista asioista.

Vain 36 prosenttia kyselyyn vastanneista amerikkalaisista sanoi, että transsukupuolisten tyttöjen tulisi osallistua muiden tyttöjen kanssa lukion urheiluun. Gallupin viime toukokuussa tekemä kysely osoitti, että 62 prosenttia amerikkalaisista sanoi, että transsukupuolisten urheilijoiden pitäisi saada pelata vain urheilujoukkueissa, jotka vastaavat heidän syntymähetkellä määritettyä sukupuolta, vaikka aikaisemmassa Marist Poll -tutkimuksessa havaittiin paljon vastustavampi lakiesitys, joka kieltää transsukupuolisia opiskelijaurheilijoita urheilusta. ryhmiä, jotka heijastelevat heidän sukupuoli-identiteettiään.

Kaikessa tuossa myllerryksessä republikaanit näkevät poliittisen avautumisen.

Floridan ulkopuolisten osavaltioiden lainsäätäjät ovat hiljattain ilmoittaneet aikeistaan ​​jäljitellä osavaltion uutta lakia. Vastustajat varoittavat, että osa laista voi vaikuttaa jäähdyttävästi opettajiin ja kaikenikäisiin opiskelijoihin, myös joihinkin, jotka ovat puhuneet koulusta turvallisena paikkana keskustella henkilökohtaisista asioista.

Keskustelu on kääntynyt rumaksi: Jotkut Floridan lain kannattajat kutsuvat sen arvostelijoita “groomeriksi” – termi liittyy tuhoisiin vuosikymmeniä vanhoihin smemmoihin, jotka viittaavat siihen, että LGBTQ-ihmiset uhkaavat lapsia.

Useat osavaltiot ovat myös säätäneet alaikäisten siirtymähoitoa koskevia rajoituksia, ja Texasin kuvernööri määräsi osavaltion virkamiehiä pitämään transsukupuolisten nuorten lääketieteellisesti hyväksyttyjä hoitoja, kuten murrosiän estäjiä ja hormoneja, väärinkäytöksinä, ja tästä politiikasta tuli nopeasti oikeudenkäyntien aihe. Perjantaina Alabaman kuvernööri allekirjoitti lain, joka estää lääkintäalan ammattilaisia ​​tarjoamasta hoitoa, joka auttaa transsukupuolisia nuoria siirtymävaiheessa, mm.

Lakiehdotusten kannattajat pitävät tyttöjen urheilua – aihe, joka on esiintynyt joissakin republikaanien kampanjamainoksissa – painostavan naisten urheilukilpailujen oikeudenmukaisuuteen ja osaksi laajempaa vanhempien huolenaihetta, vaikka demokraatit ja jotkut republikaanit kyseenalaistavat, mitä todellisia ongelmia, jotka näillä toimenpiteillä on tarkoitus ratkaista.

“Toivon, että vasemmisto ei ymmärrä, kuinka isosta asiasta on kyse”, sanoi perhetutkimusneuvoston johtaja Tony Perkins. “He eivät koskaan tiedä, mikä heihin iski.”

Ja republikaanien kansallinen komitea on innokas keskustelemaan koulukysymyksestä ja lupaa lausunnossaan, että puolue taistelee “yrityksiä pakottaa keskusteluja seksistä ja transsukupuolisuusasioista nuorimmille lapsillemme”, samalla kun se viittaa myös komitean homojen levittämisaloitteeseen.

Jonkin aikaa oikeiston valta LGBTQ-kysymyksissä näytti heikentyneen, kun kasvava määrä amerikkalaisia, mukaan lukien republikaanit, hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliiton. Pahoinpitelyn jälkeen Pohjois-Carolina kumosi lain, joka koski transsukupuolisten ihmisten käyttöä julkisissa kylpyhuoneissa. Ja muut ponnistelut transsukupuolisten oikeuksien rajoittamiseksi Teksasista Kentuckyyn jylläsivät.

Mutta molempien osapuolten aktivistit näkevät tämän hetken erilaisena.

Pandemian aikana uudet urheiluun liittyvät kiellot eivät ole aina herättäneet sellaista kansallista takaiskua kuin Pohjois-Carolinan lakiesitys. Entinen presidentti Donald J. Trump peruutti transsukupuolisten ihmisten suojan tukikohtansa tuella. Ja vankka oikeistolainen korkein oikeus takanaan, monet republikaanit hyökkäävät kulttuuriasioihin, kuten LGBTQ-oikeuksiin.

Transsukupuolisten oikeuksiin liittyvien toimenpiteiden määrä osavaltiotaloissa on lisääntynyt merkittävästi.

LGBTQ-oikeusjärjestö Human Rights Campaign sanoi, että vuonna 2020 osavaltioiden lainsäätäjät esittivät tuolloin ennätykselliset 79 lakiesitystä, joita ryhmä piti transsukupuolisuuden vastaisina. Vuoden 2022 ensimmäisten kuukausien aikana luku on jo 140, Cathryn Oakley, organisaation osavaltion lainsäädäntöjohtaja ja vanhempi lakimies, sanoi haastattelussa viime viikolla.

“He vain jatkoivat kiertymistä, kunnes he löysivät asian, jonka he uskoivat valloittavan yleisön mielikuvituksen ja kääntävän heidät LGBTQ-tasa-arvoa ja hyväksyntää vastaan”, hän sanoi. “He ovat välittäneet naisten urheilusta juuri niin kauan kuin se on ollut poliittisesti tarkoituksenmukaista.”

Vuosi sen jälkeen, kun hän puhui Mr. Coxin kanssa tuon kaupungintalon aikana, Ms Merida, joka on nyt 19 ja on opiskelija Utahin yliopistossa, on seurannut osavaltionsa kehitystä huolestuneena. Biseksuaalina teini-ikäisenä, joka on kohdannut mielenterveyshaasteita, hän kertoi kihlautuneensa Mr. Coxin kanssa, koska hän oli huolissaan LGBTQ-nuorten korkeammasta itsemurhariskistä.

“Se on traagista. Se on tuhoisaa varsinkin transnuorille”, hän sanoi. ”Näinä aikoina tunnet olosi jotenkin avuttomaksi. Mutta sinä jatkat taistelua.”

Presidentti Biden esitti puheessaan transsukupuolisia amerikkalaisia, ja hallinto on ryhtynyt muihin toimiin. Mutta jotkut haluavat muiden demokraattien työntävän takaisin kovemmin.

“Republikaanit yrittävät aseistaa LGBTQ-ihmisten ja erityisesti trans-lasten pelkoa ja tietämättömyyttä saadakseen etulyöntiaseman keskipitkällä aikavälillä”, sanoi Charlotte Clymer, kirjailija ja transsukupuolinen aktivisti, joka valitti “tyhjiötä” informaatiosta ja edunvalvojasta. demokraatit. “Republikaanit ovat aivan liian iloisia täyttääkseen tämän tyhjiön.”

Jotkut republikaanit hyötyvät lainsäädäntötoimista. Veto-kirjeessään Cox sanoi, että Utahissa oli neljä transsukupuolista lasta 75 000 lukiourheilijasta. Vain yksi heistä, hän sanoi, pelasi tyttöjen urheilua. (Mr. Cox kieltäytyi kommentoimasta tämän artikkelin veto-oikeutta. Viikonloppuna hän kuitenkin vastasi Twitterissä oikeistolaisille kriitikoille kirjoittaen: “Jos joudut käsittelemään videota saadaksesi ystävällisen eleen hermostuneelle lapselle näyttämään pahalta, se kertoo enemmän sinusta kuin minusta.”) Gov. Indianalainen Eric J. Holcomb, toinen republikaani, esti veto-oikeudella samanlaista lakiesitystä, vaikka lainsäätäjä voi ohittaa hänet.

“Olen huolissani viestistä, jonka lähetämme translapsille”, sanoi osavaltion edustaja Mike Winder, eläkkeelle jäävä Utahin republikaani, joka tuki veto-oikeutta. “Ja vähän, olemme ratkaisu, joka etsii ongelmaa.”

Floridassa Pietarin osavaltion senaattori Jeff Brandes luuli löytäneensä kompromissin: Hän yritti muuttaa koulutukseen liittyvää lainsäädäntöä kieltääkseen tehokkaasti seksivalistuksen kolmannelle luokalle eroamatta LGBTQ-ihmisiä. Kun republikaanit äänestivät muutosta vastaan, Brandes sanoi, että hän tuli vakuuttuneeksi siitä, että lainsäädännön oli tarkoitus “vaikuttaa” LGBTQ-yhteisöön ja luoda poliittinen kiila.

Mr. Brandes, yksi kahdesta lakiesitystä vastaan ​​äänestäneestä republikaanisenaattorista, myönsi, että kysymys siitä, mitä arkaluonteisia aiheita opetetaan hyvin, on gallupit, vaikka lainsäädäntö ei käsitellyt todellista kriisiä.

“Se sai minut tuntemaan, että tämän lain tarkoitus oli päästä uutisiin eikä ratkaista ongelmaa”, hän sanoi. “12 vuoden aikana lainsäätäjänä minulla ei ole koskaan ollut äänestäjä, jolla on lapsi K-3:ssa, nostanut tätä asiaa esiin.”

Tunteet ovat olleet erityisen korkealla Tallahasseessa.

Tammikuu Littlejohn ja hänen miehensä haastoivat Leon Countyn julkiset koulut oikeuteen väittäessään, että heidät oli suljettu keskusteluista ja päätöksistä, jotka koskivat heidän 13-vuotiaan lapsensa, joka oli ilmaissut tunteensa, että he saattoivat olla epäbinaarisia.

Ms. Littlejohn esiintyi herra DeSantisin kanssa laskun allekirjoittamisessa viime kuussa.

“Vanhemmat suljetaan järjestelmällisesti pois kriittisistä keskusteluista, joita käydään heidän lapsensa kanssa koulussa”, hän sanoi haastattelussa. “Se heikentää vanhempia ja heidän auktoriteettiaan ja lähettää lapsille viestin, että vanhemmat ovat vihollisia.”

Mutta Rocky Hanna, läänin koulujen superintendentti, sanoi, että Floridan uusi laki oli saanut opettajat kylmäksi.

“He pelkäävät kuoliaaksi”, hän sanoi. “‘Mitä voimme nyt sanoa? Mitä emme voi sanoa? Kuvernööri on tehnyt selväksi, että hän rohkaisee vanhempia haastamaan koulupiirit oikeuteen.”

Opettajat ”älä pyydä näitä keskusteluja”, Hanna jatkoi. “Mutta koska lapsella on erityinen suhde opettajiinsa, oppilaat luottavat joskus opettajiin.”

Floridassa ja kaikkialla maassa on ollut merkittävää vastareaktiota uusille laeille.

“Meidän on autettava lapsiamme oppimaan matematiikkaa ja lukemista sen sijaan, että tekisimme kouluistamme poliittisia ja kulttuurisia sota-alueita”, sanoi Gov. Roy Cooper Pohjois-Carolinasta, Democratic Governors Associationin puheenjohtaja, joka joutui virkaan osittain kylpyhuonelain opposition vuoksi. “Uskon, että demokraattiset kuvernöörit puhuvat siitä tällä tavalla.”

Rouva Merida pohdiskeli äskettäin pienempää elettä saatuaan tietää, että hänen keskustelustaan ​​herra Coxin kanssa oli tullut oikeistolainen keskustelunaihe.

“Hän jakoi pronomininsa vain sen jälkeen, kun minä jaoin omani, tukeakseen minua”, hän sanoi. “Oli mukavaa saada vahvistus sellaiseksi.”

Leave a Comment