Kulttuuriministeriehdokas kiistää syytökset kokemattomuudesta

Presidentiksi valitun Yoon Suk-yeolin kulttuuriministeriehdokas Park Bo-gyoon saapuu maanantaina rakennukseen Soulissa valmistautumaan parlamentaarista vahvistuskuulemistaan.  (Jonhap)

Presidentiksi valitun Yoon Suk-yeolin kulttuuriministeriehdokas Park Bo-gyoon saapuu maanantaina rakennukseen Soulissa valmistautumaan parlamentaarista vahvistuskuulemistaan. (Jonhap)

Pitkäaikainen politiikkaa käsittelevä toimittaja ja nyt tulevassa Yoon Suk-yeol -hallinnossa nimitetty kulttuuriministeri Park Bo-gyoon kertoi, että hänellä on runsaasti kokemusta ja syvään juurtunut kiinnostus kulttuuriasioihin.

”Olin pääosin toimittaja politiikan uutistiskillä, mutta kirjoitin paljon artikkeleita kulttuurista, taiteesta, sisällöstä, historiasta, urheilusta ja matkailusta. Kun matkustin ympäri maailmaa, vierailin ensin kulttuuri- ja taidekohteissa, kuten museoissa ja arkistoissa. Joten tämä ala ei ole mitenkään vieras”, Park, 67, sanoi puhuessaan toimittajille maanantaina valmistautuessaan parlamentin vahvistuskäsittelyyn.

“Lisäksi raportoiessani monista paikoista ympäri maailmaa analysoin vieraiden maiden kulttuuripolitiikkaa ja sitä, kuinka ne edistävät ja erottavat kulttuuri-, taide-, urheilu- ja matkailupolitiikkaa ja miten ne ohjaavat niitä”, hän sanoi ja lisäsi, että hän ponnistelee. kulttuuriministeriksi näiden kokemusten perusteella.

Park torjui myös kritiikin kolumnissaan nimeltä “Yoon Suk-yeolin rauhallinen ja vahva” joulukuussa 2020, kun Yoonin ja Moon Jae-Inin hallituksen välillä käytiin kiivasta oikeustaistelua. Kolumnissa hän piti Yoonista, silloinen valtakunnansyyttäjänä, vanhasta miehestä Hemingwayn “Vanha mies ja meri”. Hallitseva Korean demokraattinen puolue kritisoi kolumnia Yoonin häpeämättömänä ylistämisenä.

Park puolusti itseään toteamalla, että “hallinnon hallitsevan vallan kritisoiminen” on median tehtävä, ja lisäsi, että hän oli arvostellut myös Park Geun-hyen hallitusta.

Park Bo-gyoon, entinen toimittaja ja JoongAng Ilbo -sanomalehden varapresidentti, oli Korea News Editors’ Associationin puheenjohtaja vuonna 2011. Park liittyi People’s Power Party -puolueeseen heinäkuussa 2021, ja hänet nimitettiin erityisneuvonantajaksi puolueen vaalikomiteaan. ja vaalien päämaja. Maaliskuussa Parkista tuli Yoonin erityisneuvonantaja. Hänet julkistettiin sunnuntaina kulttuuri-, urheilu- ja matkailuministeriehdokkaaksi.

Park lupasi estää kulttuurisen mustan listan toistumisen. Skandaali viittaa lähes 10 000 kulttuuri- ja viihdealan henkilön mustalle listalle Park Geun-hyen ja Lee Myung-bakin hallintokaudella. Hallitusta kritisoivilta hahmoilta evättiin valtion tuki ja rahoitus.

Kulttuurialalla on jo huolissaan tulevasta Yoon-hallinnosta, joka nähdään Parkin ja Leen hallintojen jatkeena. Erityisesti tiedotusvälineissä kerrottiin, että entisten kulttuuriministerien ja korkea-arvoisten ministeriöiden virkamiesten keskuudessa liikkuu vetoomus mustan listan laatimiseen osallistuneiden hallituksen virkamiesten rankaisemisen lopettamiseksi.

Vetoomuksesta kysytty Park toisti aikaisemmat kommentit, joiden mukaan “Yoonin hallinnossa ei tule olemaan mustia listoja” ja että toistaiseksi hän saa nähdä, miten nykyinen ministeri käsittelee asian.

Kirjailija Park Ga-young (gypark@heraldcorp.com)

.

Leave a Comment