ICESCO ja Egyptin kulttuuriministeriö juhlistavat Kairoa islamilaisen maailman kulttuuripääkaupungiksi – AZERTAC

Baku, 12. huhtikuuta, AZERTAC

Islamilaisen maailman kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö (ICESCO) ja Egyptin arabitasavallan kulttuuriministeriö ovat virallisesti käynnistäneet Kairon juhlimisen islamilaisen maailman kulttuuripääkaupungina ministeriön yhdessä järjestön kanssa järjestämällä seremonialla. järjestön mukaan.

Seremonia pidettiin sunnuntai-iltana 10. huhtikuuta 2022 Roomalaisessa amfiteatterissa Fatimid Kairon pohjoismuurilla, ja siellä olivat läsnä Egyptin hallituksen korkean tason virkamiehet, arabien ja ulkomaisten maiden lähettiläät Egyptissä, Egyptin edustajainhuoneen ja senaatin jäseniä, julkisuuden henkilöitä, kirjailijoita, älymystöjä, taiteilijoita sekä laaja yleisö.

Vuodelle 2020 suunniteltu, mutta COVID-19-pandemian vuoksi vuodelle 2022 siirretty Kairon islamilaisen maailman kulttuuripääkaupunkina vuoden kestänyt juhla järjestetään osana ICESCO:n islamilaisen maailman kulttuuripääkaupunkiohjelmaa.

Juhlan ohjelmassa on 149 erilaista toimintaa koulutuskursseista ja työpajoista kilpailuihin, näyttelyihin ja taiteellisiin esityksiin, joihin osallistuvat kaikki Egyptin kulttuuriministeriön sektorit ja erilaiset viralliset yhteistyötahot.

Ennen seremonian alkua ICESCO:n pääjohtaja tohtori Salim M. AlMalik, Egyptin kulttuuriministeri tohtori Ines Abdel-Dayem ja Kairon kuvernööri kenraalimajuri Khaled Abdel Aal kiersivät näitä näyttelyitä ja kuuntelivat jokaiseen esitykseen. Sitten he vastasivat toimittajien kysymyksiin lehdistötilaisuudessa, johon osallistui useita egyptiläisiä, arabialaisia ​​ja ulkomaisia ​​tiedotusvälineitä.

ICESCO DG piti puheen, jossa hän ylisti Kairon, tuhannen minareetin kaupungin, rikasta historiaa. Kaupungille on ominaista useiden sivilisaatioiden peräkkäisyys ja joka kuitenkin onnistui säilyttämään sen näkyvyyden ja perinnön. Hän arvosteli myös Kairon näkyvimmät valovoimat ja tunnusomaiset perintökohteet, nimittäin Al-Azharin moskeija, Kairon oopperatalo ja kirjojen talo.

ICESCO DG luovutti sitten islamilaisen maailman kulttuuripääkaupungin Kairon lipun Egyptin kulttuuriministerille. Tämän jälkeen ministeri antoi ICESCOn pääosastolle juhlakilven ja kopion Egyptin postiviranomaisen tässä yhteydessä liikkeeseen laskemasta muistoleimasta.

Seremoniassa ilmoitettiin Turathi Photography Competition -kilpailun poikkeuksellisen istunnon käynnistämisestä, jonka National Organisation for Urban Harmony (NOUH) järjesti yhteistyössä ICESCO:n kanssa Egyptin ja muiden ICESCOn jäsenvaltioiden valokuvaajille inspiraation saamiseksi valokuvauksesta. islamilaisen arkkitehtuuriperinnön runsaus. Seremoniassa esitettiin myös Cinema Palacen tuottama dokumenttielokuva “Kairo” ja Kulttuuripalatsien pääviranomaisen tuottama “Tässä on Kairo” -operetti, jonka päätteeksi esitettiin sufi-lauluseurueen Al. -Hadra.”

AZERTAG.AZ :ICESCO ja Egyptin kulttuuriministeriö juhlistavat Kairoa islamilaisen maailman kulttuuripääkaupungiksi

© Tämän sivuston sisältöön on liitettävä hyperlinkki, kun sitä käytetään.

.

Leave a Comment