Bongartz & Beck: Itsenäiset koulut lisäävät suuresti julkista koulutusta

Tämä kommentti on osavaltion edustajilta. Seth Bongartz, D-Manchester, ja Scott Beck, R-St. Johnsbury.

Yhdessämme ilmaistaksemme tukemme paikallisille kouluille – julkisille ja riippumattomille – ja hälventääksemme väärää tietoa, joka kuvaa kielteisesti tapaa, jolla yhteisömme tarjoavat koulutusta.

Tämä ongelma on puolueeton. Valittajamme edustamistamme yhteisöistä eivät eroa muusta Vermontista; he arvostavat paikallisia kouluja, paikallista valvontaa ja koulutusta, jota tarjotaan kaikille Vermontin lapsille.

Kahdeksankymmentäkahdeksan Vermontin kaupunkia opettaa julkisesti oppilaita joillakin tai kaikilla luokilla ja viittä lukuun ottamatta kaikki lukiotason opiskelijat. Vermontin kouluihin ilmoittautuneista 85 806 opiskelijasta 2 594 osallistuu hyväksyttyyn itsenäiseen kouluun. Näistä 2 594:stä 1 725 osallistuu johonkin perinteisistä kaupunkiakatemioista, jotka sijaitsevat Lyndonissa, Manchesterissa, St. Johnsburyssa ja Thetfordissa.

Nämä kaupunkiakatemiat ovat suurelta osin ennen julkista koulutusta, joten julkinen koulutusjärjestelmä kasvoi niiden ympärille. Kun otetaan huomioon ympäröivien yhteisöjen maaseutuluonne, olisi ollut tehotonta, päällekkäistä ja kallista rakentaa myös julkisia kouluja.

Thetford Academy on vanhin, perustettiin vuonna 1819. Burr and Burton Academy on palvellut lähettäjäkaupunkiensa opiskelijoita vuodesta 1829, St. Johnsbury Academy vuodesta 1842 ja Lyndon Institute vuodesta 1867. Nämä koulut eivät ole koskaan olleet julkisia kouluja, mutta ne ovat palvelleet yhteisöilleen jatkuvasti kolmen vuosisadan ajan.

Paikalliset yhteisöt haluavat edelleen näiden laitosten tarjoamia koulutusmahdollisuuksia ja tarjontaa. Ne palvelevat opiskelijoita sosioekonomisesta taustasta riippumatta, tarjoavat erityisopetuspalveluita ja Koillis-Britanniassa myös teknistä koulutusta. Nämä akatemiat houkuttelevat opiskelijoita muista osavaltioista ja maista ja lisäävät monimuotoisuutta kouluyhteisöihimme.

Neljä kaupungin akatemiaa säästävät koulutusrahaston arvokkaita resursseja. Vermontin koulutusvirasto seuraa menoja piirityypin mukaan. Sen uusin raportti osoittaa, että piirit, jotka pitävät peruskoulua ja kouluttavat julkisesti lukiolaisiaan, ovat budjetoineet menoja (sisältäen erityisopetuksen) 16 656 dollaria verrattuna 20 458 dollariin piiriissä, joissa on julkinen koulu kaikille luokille. Suuri osa koulutusrahaston säästöistä johtuu siitä, että itsenäiset koulut keräävät varoja pääomarakentamiseen.

Argumentit siitä, että itsenäiset koulut lisäävät kustannuksia koulutusrahastoon, perustuvat kahteen virheelliseen lähtökohtaan: Ensinnäkin, että alueilla, joilla on itsenäisiä kouluja, on julkisia kouluja, jotka pystyvät palvelemaan samoja oppilaita – niitä ei ole. Ja toiseksi, että koulutuksen rajakustannukset laskevat julkisissa kouluissa oppilaiden määrän kasvaessa. Näin ei myöskään ole. Koulutusviraston mukaan Vermontin suuremmilla piireillä on korkeammat oppilasbudjettikulut kuin pienillä piireillä.

Itsenäiseen koulumaisemaan kuuluu myös monia pienempiä kouluja, jotka ovat tärkeitä Vermontin opiskelijoiden kouluttamisessa. Monet, mukaan lukien terapeuttiset itsenäiset koulut ja muut, tarjoavat erikoispalveluja ja ohjelmia tai pienempiä ympäristöjä vastatakseen Vermontin lasten monipuolisiin ja julkisesti tyydyttämättömiin tarpeisiin.

Mikään koulu – julkinen tai itsenäinen – ei voi täyttää jokaisen lapsen tarpeita. Nämä erikoiskoulut, jotka saavat lähetteet jokaiselta koulupiiriltä, ​​säästävät lapsia, jotka eivät muuten saisi tarvitsemiaan palveluja.

Monissa tapauksissa maantiede vaikuttaa Vermontin julkiseen ja itsenäiseen koulumaisemaan. “Vain Vermont” -näkökulma heikentää paikallista valvontaa ja jättää huomiotta keskeiset tosiasiat, kuten 12 Vermontin kreivikuntaa ja 70 Vermontin kaupunkia jakavat rajan toisen osavaltion tai provinssin kanssa. Ja suunnilleen saman verran koulutusdollareita virtaa Vermontiin kuin menee ulos.

Jotkut kommentaattorit käyttävät termiä “yksityiset koulut” itsenäisten koulujen oikean terminologian sijaan ja rinnastavat Vermontin kolmen vuosisadan historian lukukausimaksujen maksamiseen “setelijärjestelmään”. Heidän tarkoituksenaan on sytyttää väärää tietoa siitä, että rikas historiamme sopii peruskouluja ja kuponkimalleja koskeviin kansallisiin poliittisiin keskusteluihin. Itse asiassa itsenäiset koulut ovat eläneet rinnakkain julkisten koulujen kanssa siitä lähtien, kun julkinen koulujärjestelmä kehittyi ympärillemme.

Tässä tapauksessa Vermont johtaa maata rehellisellä, suoraviivaisella ja erinomaisella koulutusmosaiikilla, joka palvelee lapsiamme rakkaudella, empatialla ja huolenpidolla. Julkinen ja riippumaton koulumallimme voivat vaihdella, mutta molemmat tuottavat laadukkaita tuloksia. Ne ovat kaikki osa koulutusmenestystämme; älkäämme horjuttako yhtä toisen kustannuksella.

3000 kirjaa 30 päivässä

Journalismimme on mahdollista jäsenlahjoitusten ansiosta. VTDigger tekee yhteistyötä Children’s Literacy Foundationin (CLiF) kanssa kevään jäsenmatkamme aikana lähettääkseen 3 000 uutta kirjaa Vermontin nuorille, jotka ovat vaarassa kasvaa heikosti lukutaitoiltaan. Tee lahjoitus ja lähetä kirja jo tänään!

Arkistoitu alla:

Kommentti

Tunnisteet: Burr ja Burton Academy, itsenäiset koulut, Lyndon Institute, Scott Beck, Seth Bongartz, St. Johnsbury Academy, Thetford Academy, opetus

Kommentti

Tietoja kommenteista

VTDigger.org julkaisee 12–18 kommenttia viikossa useista yhteisön lähteistä. Kaikissa kommenteissa on oltava kirjoittajan etu- ja sukunimi, asuinpaikkakunta ja lyhyt elämäkerta, mukaan lukien sidokset poliittisiin puolueisiin, lobbaukseen tai erityisiin eturyhmiin. Tekijät voivat julkaista vain yhden kommentin kuukaudessa helmikuusta toukokuuhun; loppuvuoden raja on kaksi kuukaudessa tilan salliessa. Vähimmäispituus on 400 sanaa ja enimmäispituus 850 sanaa. Vaadimme kommentoijia lainaamaan lähteitä lainauksissa ja tapauskohtaisesti pyydämme kirjoittajia tukemaan väitteitä. Meillä ei ole resursseja tarkistaa kommentteja ja pidätämme oikeuden hylätä mielipiteet maku- ja epätarkkuuden vuoksi. Emme julkaise kommentteja, jotka ovat poliittisten ehdokkaiden suosituksia. Kommentit ovat yhteisön ääniä, eivätkä ne edusta VTDiggeriä millään tavalla. Lähetä kommenttisi Tom Kearneylle, [email protected]