Black Ferns raportoi suosittelusta, kehon häpeämisestä ja kulttuurisesta tunteettomuudesta raivostuttavassa arvostelussa | Uusi Seelanti

Uuden-Seelannin hallitseva rugby-elin ei ole pystynyt kunnolla tukemaan naisten korkean suorituskyvyn rugbya, ja jotkut pelaajat ovat raportoineet suosimisesta, haamukuvista, vartaloa häpeävistä ja kulttuurisesti tuntemattomista kommenteista, on havaittu yksi maailman parhaista naisten rugbyjoukkueista.

Yli 30-sivuinen arvostelu, joka sisälsi 26 suositusta, sai alkunsa sen jälkeen, kun Black Fernsin vanhempi pelaaja – Te Kura Ngata-Aerengamate – julkaisi sosiaalisessa mediassa, että hän oli kärsinyt mielenterveyshäiriöstä Black Fernsin vuoden 2021 päättymisen jälkeen. -vuoden kiertue Englantiin ja Ranskaan.

“Katsauksen aikana kävi selväksi, että Te Kuran huolenaiheet eivät olleet eristyksissä ja jotkin muut pelaajat (etenkin Māori- ja Pasifika-pelaajat) olivat joko kokeneet samanlaista käyttäytymistä useiden johdon jäsenten taholta (“suosikkia”, “haamukuvia”, kulttuurista epäherkkyyttä). ), tai ollut nähnyt sitä tai hänelle on kerrottu siitä samaan aikaan”, katsauksessa kerrottiin.

Kun kysyttiin, miksi pelaajat eivät valittaneet, he kertoivat olevansa huolissaan siitä, että se vaikuttaisi heidän valintamahdollisuuksiinsa, he eivät tienneet, kuinka valittaa, tai siitä oli mainittu johdolle, mutta mitään ei tehty.

Ngata-Aerengamaten viesti sisälsi väitteitä, että valmentaja Glenn Moore oli kommentoinut häntä hänen kahdeksan vuoden aikana joukkueessa, mukaan lukien: että hän oli valittu, mutta “ei ansainnut olla joukkueessa”; että hän oli “nolo” hänen puolestaan; ja hänet “valittiin vain soittamaan kitaraa”. Hän paljasti myös tuntevansa huonoa itsetuntoa, aivan kuin hän kävelisi munankuorilla, ja että hänet kirottiin ja hän sai tuntemaan kaiken, mitä hän teki, oli väärin.

Moore ei ole suoraan käsitellyt Ngata-Aerengamaten väitteitä.

Tuolloin New Zealand Rugby sanoi ottavansa sosiaalisen median julkaisun vakavasti ja määräävänsä riippumattoman paneelin suorittamaan arvioinnin, jonka tarkoituksena ei ollut varmistaa väitteiden paikkansapitävyys, vaan tarjota mahdollisuus kommentoida kulttuuria ja ympäristöä. .

Yli 50 nykyistä ja entistä pelaajaa, manageria ja valmentajaa haastateltiin.

Arvostelijat korostivat tuen puutetta, yhtenäisyyttä ja viestintäaukkoja pelaajien ja johdon välillä.

“Uuden-Seelannin rugbyrakenteet eivät ole tukeneet riittävästi naisten korkean suorituskyvyn rugbya Uudessa-Seelannissa”, se sanoi ja jatkoi keskeisiä suosituksia korkean suorituskyvyn ympäristöstä ja kulttuurista.

Siinä sanottiin, että vaikka New Zealand Rugby oli tehnyt “paljon positiivista työtä” siirtääkseen Black Fernsin ammattimaiseen aikakauteen, se ei ollut luonut korkean suorituskyvyn visiota, ja siihen oli puututtava.

Se sanoi, että ryhmän oli keskityttävä enemmän pelaajiensa ja johdon oikeuksiin ja hyvinvointiin, ja kulttuurisen osaamisen rakentamiselle oli tilaa.

Katsauksessa viitattiin myös kulttuurisen monimuotoisuuden ja naisten puutteeseen Black Fernsin johtorakenteessa, ja todettiin, että joukkue itse on “naispuolinen eliittijoukkue, josta 50% on maoreja ja 25% pasifikalaisia”.

New Zealand Rugbyn toimitusjohtaja Mark Robinson sanoi lausunnossaan: “Tämä raportti korostaa, että emme ole saaneet kaikkea oikein, ja pahoittelemme sitä, ettemme ole tarjonneet kaikkia työkalujamme ihmisten menestymiseen.”

”Mustat saniaiset ovat olleet suuria rugbyn lähettiläitä; he ovat voittaneet viisi seitsemästä rugbyn maailmancupista perustamisensa jälkeen ja lisänneet huomattavasti Uuden-Seelannin rugbyn manaa ja perintöä tuona aikana; nykyinen pelaajaryhmä ja johto ovat osa tätä”, Robinson sanoi.

Moore on säilyttänyt roolinsa valmentajana ja johtaa joukkueen tämän vuoden MM-kisoihin. Lausunnossaan hän sanoi hyväksyneensä katsauksen havainnot, mutta korkean suorituskyvyn urheiluun osallistuminen asetti ainutlaatuisia haasteita. Olen sitoutunut varmistamaan, että ne otetaan mukaan.”

Naiset Rugby Aotearoa -tuolissa Traci Houpapa kertoi RNZ:lle hämmästyneensä, että Moore piti roolinsa. “Se lähettää viestin, jossa sanotaan, että he säilyttävät status quon… [New Zealand Rugby] täytyy miettiä, mitä se lähettää pelaajille ja rugbyyhteisölle”, hän sanoi.

“Mielestäni raportti kertoo meille monin tavoin sen, minkä jo tiesimme, että nämä ovat pitkäaikaisia ​​​​pitkän aikavälin systeemisiä ongelmia, jotka ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat naisiin, jotka haluavat pelata rugbya Aotearoassa.”

Leave a Comment