Kiinan kieli ja kulttuuri juurtuvat vähitellen Keniaan

Kirjoittaja Otiato Opali Nairobissa, Keniassa | chinadaily.com.cn | Päivitetty: 10.4.2022 klo 11.04

Willis Gitau, Keniatta-yliopiston opiskelija Nairobissa, Keniassa, esittelee joitakin kung fu -taitojaan Kiinan kielen oppimistapahtumassa Nairobissa. [Photo by Otiato Opali/ China Daily]

Kiinan ja Kenian syvenevä kulttuurienvälinen vaihto näkyy opiskelijoiden ja suuren väestön kasvavana kiinnostuksena kiinan kieltä ja kulttuuria kohtaan.

Puhuessaan Kiinan oppimistapahtumassa Nairobissa perjantaina Kenian kansalliskirjastopalvelun apulaisjohtaja Charles Nzivo sanoi, että yhä useammat kenialaiset ovat osoittaneet kiinnostusta kiinalaista kulttuuria kohtaan ja tulevat kirjastoihin erityisesti oppimaan lisää Kiinasta viimeisen 10 vuoden aikana. .

Tapahtumaan, jonka tarkoituksena oli juhlistaa kiinan kieltä merkityksellisenä ja monipuolisena kielenä, jota kannattaa harjoitella ja oppia, osallistui kirjaston henkilökuntaa, opiskelijoita eri kouluista ja Konfutse-instituuteista eri puolilta maata sekä yleisöä.

Tapahtumaan osallistunut Kenian matkailualan työntekijä Nelly Nabwire sanoi, että valmistuttuaan matkailualan tutkinnosta hänen kiinan kielen taidolla oli suuri merkitys työpaikan saamisessa.

“Opiskellessani opiskelin kiinan kieltä Konfutse-instituutin kautta päätutkinto-ohjelmani ohella ja valmistuttuani onnistuin saamaan työpaikan matkatoimistossa, joka palvelee enimmäkseen kiinalaisia ​​turisteja”, Nabwire sanoi.

“Koska suurin osa asiakkaistamme on kiinalaisia, kiinan kielen ja kulttuurin tuntemukseni ansiosta minun on helppo tarjota heille parasta palvelua, kun he kiertävät kauniita kohteita ympäri maata”, hän lisäsi.

Nabwiren mukaan kiinan kielen kiinnostuksen siemen kylvettiin kauan sitten, ja nuorempien sukupolvien kypsyessä kiinaa puhuvien kenialaisten määrä kasvaa.

“Kiinnostukseni kieltä kohtaan kehittyi 10 vuotta sitten, kun sisareni, joka opiskeli kieltä, alkoi opettaa minulle muutaman sanan. Siksi yliopistoon tullessani varmistin, että ilmoittautuin kiinan kielen tunnille Konfutse-instituutin kautta.” Nabwire sanoi.

Osallistujat koristelevat naamioita aktiviteetissa arvostaakseen ja ymmärtääkseen Pekingin oopperaa. [Photo by Otiato Opali/ China Daily]

“Nyt kun olen opiskellut kieltä ja ansaitsen siitä elantoni, myös nuoremmat sisarukseni ja serkkuni ovat kiinnostuneet ja haluaisivat myös saada tällaisia ​​mahdollisuuksia. Mitä enemmän nuoria kiinan kielen opiskeluun houkuttelee, paikallisväestö oppii ymmärtämään kiinalaista kulttuuria ja elämäntapaa enemmän.”

Kiinan Kenian-suurlähetystön edustaja Liu Zhenyu kiitti Kenian kansalliskirjastoa tapahtuman järjestämisestä ja lupasi, että suurlähetystö tekee kirjalahjoituksistaan ​​vuosittain tapahtuman, koska se jatkaa maiden välisen kulttuurivaihdon tukemista.

Leave a Comment