Golfkengät uudistuvat Streetwearin ja Sneaker Culturen ansiosta

Streetwear – New Yorkin hiphopin ja Kalifornian surffauskulttuurin alkuperää pitkin – on kulkenut tiensä golfkenttien vihreälle ruoholle.

“Golfista on tullut viileämpi, ja siitä on tullut vähemmän erottuva, koska jotkut lenkkariyhteisöstä ovat omaksuneet sen”, sanoi Jacques Slade, sneaker YouTuber ja golfaaja, joka on puhunut siitä, että tarvitaan lisää lenkkaria heijastavia golfkenkiä. kulttuuri.

Hip-hop-kulttuurilla ja tennareilla on aina ollut läheinen suhde, mutta hip-hopin ja golfin välinen yhteys ei ehkä ole liian pitkä, sanoi Ankur Amin, New Yorkin katuvaateputiikin Extra Butter omistaja. Hän sanoi, että golfin vetovoima on auttanut hänen tyyliään saamaan yhteyden asiakkaisiinsa.

“Katukulttuurissa tekemässämme on niin paljon hyvän elämän tavoittelua”, hän sanoi, “ja niin paljon golf edustaa sitä, samoin kuin Moët & Chandon tai Louis Vuitton.”

Niken sponsoroima golfaaja Tiger Woods toi urheiluun paljon uusia faneja 1990-luvun lopulla, mutta kiinnostuksen väheneminen hänen tuotteitaan kohtaan 2010-luvulla tasoitti tietä streetwear crossoverille golfiin. Nike ja tytäryhtiö Jordan Brand alkoivat julkaista keräilysiluetteja golfkenkinä, kuten Air Max 1 ja alkuperäiset Air Jordanit.

Sneakerheads sylkeä. “Teillä on ihmisiä, jotka ovat kasvaneet Jordan Brandin kanssa”, sanoi räppäri ja golfyrittäjä Macklemore, joka on tehnyt lenkkariyhteistyötä Jordanin kanssa. “On järkevää, että ihmiset tulevat hulluiksi.”

Ja lenkkarikulttuurin ote golfiin on vain kasvanut. Markkinatutkimusyhtiö NPD Groupin mukaan pandemia on tuhonnut useita instituutioita, mutta se on myös lisännyt golfin pelaamista sekä muita sosiaalista etäisyyttä edistäviä aktiviteetteja, kuten juoksua, patikointia ja pyöräilyä.

“Kun golfkentät alkoivat avautua uudelleen, liiketoiminta lähti liikkeelle”, sanoi Matt Powell, NPD Groupin varatoimitusjohtaja ja urheiluliiketoiminnan analyytikko, joka sanoi, että osallistuminen oli myös hieman lisääntynyt ennen pandemiaa.

Monet ihmiset ostivat golfsettejä lähtötason hinnoilla vuonna 2020, hän sanoi, mikä on merkki siitä, että uudet tulokkaat ovat ottaneet lajin käyttöön. “Kukaan aloittelijat, jotka ostavat 400 dollarin golfsettejä, eivät aio pudottaa 120 dollaria golfkenkiin”, hän sanoi. “He aikovat pelata tennareissa.”

Tennarit ovat aina olleet ylivoimainen osa vuosituhannen sukupolven muotivalintoja, mutta nyt joillakin 20-vuotiailla ja 30-vuotiailla aikuisilla on käytettävissään rahaa pelata golfia – tai ainakin kokeilla sitä. Myös Top Golfin ja Five Iron Golfin, jollain tapaa keilarataa vastaavien paikkojen paikat ovat avautuneet eri puolille maata, mikä on tehnyt lajin elementtejä helpommin saavutettaviksi kaupunkialueilla, joissa kenttiä on vaikea löytää.

“Golf on peli, joka on hyvin perinteinen, mutta jos tarkastellaan millenniaaleja ja kaikkia heitä seuraavia sukupolvia, he eivät koskaan pelkää tehdä jotain hieman erilaista”, sanoi Gentry Humphrey, Jordanian entinen jalkineiden varatoimitusjohtaja. Brand, joka johti yrityksen tuloa urheiluun.

Luotto…Charley Gallay / Getty Images

Ennen kuin Humphrey jäi eläkkeelle viime syksynä, hän vietti aikaa myös Niken golfliiketoiminnan johtamiseen. Osa Humphreyn filosofiaa on ollut muuttaa keräilijöiden himoimat Niken ja Jordanin tennarit kengiksi, joita voidaan todella käyttää väylällä. “Lapset haluavat mennä sinne”, hän sanoi, “ja he haluavat mieluummin mennä ulos jossain tuoreessa.”

Vaikka näiden golftennarien valmistaminen saattaa tuntua yhtä yksinkertaiselta kuin pitävän pohjan lisääminen, on myös muita näkökohtia, kuten vedeneristys ja pehmusteen muokkaaminen.

“Emme halunneet, että se on vain koripallokenkä, joka liikkuu golfkentälle”, Humphrey sanoi ja lisäsi, että Nike oli kehittänyt uusia kenkätekniikoita, kuten integroidun vetopohjan – kumitetun ulkopohjan ilman kovia piikkejä, jota pelaajat voivat käyttää koko päivän. .

Toinen osa Humphreyn strategiaa on ollut tarjota laajempi alusta aloittaville golfbrändeille tuoteyhteistyön kautta. Esimerkiksi Atlantassa Morehouse Collegessa yhdessä pelanneiden ammattilaisgolfaajien Olajuwon Ajanakun ja Earl Cooperin vuonna 2019 perustama Eastside Golf -brändi pyrkii lisäämään lajin monimuotoisuutta ja esittelemään sitä nuoremmille.

“Kuka sanoi, että et voi pelata golfia T-paidassa?” sanoi Cooper, ensimmäinen afroamerikkalainen koko osavaltion golfaaja Delawaressa. ”Kun he loivat nämä säännöt, vähemmistöt eivät edes saaneet pelata. Ihmiset yrittävät pitää kiinni perinteestä, joka oli jo katkennut tai puutteellinen.”

Ajanaku, joka suunnitteli tavaramerkin Eastside Golfin vaatesarjalle, jossa on musta farkkupukuinen mies, jolla on kultainen ketju ja lippalakki heiluttaessa mailaa, sanoi, että värillisen henkilön näkyvä näkyvyys yrityksen tuotteissa oli virstanpylväs.

“Se, että meillä on golfia pelaavan mustan miehen logo vaatteissamme, puhuttelee kaikkia, jotka eivät ole tunteneet olevansa tervetulleita lajiin”, hän sanoi.

Eastside Golfin logo oli näkyvästi esillä heidän Air Jordan -yhteistyön kielessä, jossa käytettiin alkuperäisen Air Jordan IV:n siluettia, retrolenkkaria, joka on lenkkarien joukossa erittäin arvostettu. Golfpiikit olivat irrotettavissa, joten lenkkarit saattoi käyttää myös pois kentältä.

Kengät, jotka ovat vaihdettavissa tai jotka voivat siirtyä helposti vihreästä klubitaloon, ovat yksi tärkeimmistä innovaatioista, jotka ovat auttaneet avaamaan lenkkarikulttuuria golfissa. Muotimielisille henkilöille lenkkarien pohjassa olevat puolen tuuman piikit voivat muuttaa merkittävästi kengän ulkonäköä. Joten brändit valitsevat yhä useammin hienovaraisen pidon golfkenkiensä pohjassa suorien piikkien sijaan.

“Oli niin monia ihmisiä, jotka ostivat golftuoteyhteistyötä, mutta eivät edes pelanneet peliä”, Humphrey sanoi. “Puhelimeni soi enemmän Eastside Golf -yhteistyön vuoksi kuin joidenkin Christian Diorin kanssa tekemien projektien yhteydessä. Laji etsii uutta energiaa, ja tämä oli loistava tapa tuoda siihen jotain uutta.

Kiertueella kotkasilmäiset golfaajat tai tennarien keräilijät ovat saattaneet huomata nämä kengät Bubba Watsonin, 43, tai Harold Varner III:n, 31, jaloissa, mutta jopa nuoremmat ammattilaiset tuovat PGA Touriin myös uudenlaisen sävyn, Sladen, tennarit. YouTuber, sanoi. Monet kiertueella nyt mukana olevista soittajista, hän sanoi, “varttuivat kuunnellessaan Travis Scottia tai Tyler the Creatoria. He tulevat tähän maailmaan täysin eri näkökulmasta.”

Viime kesänä Aminin putiikki Extra Butter teki yhteistyötä Adidaksen kanssa katuvaatteiden golfkokoelmassa, joka on saanut inspiraationsa elokuvasta “Happy Gilmore”, joka sisälsi golfkengät, lenkkarit, pallot ja putterisuojat. Kauppa tuo valikoimaansa myös uusia golfpohjaisia ​​brändejä, kuten Radda, Whim ja Manors Golf.

“Hip-hop-kulttuurin alusta lähtien on aina ollut ilmaa halu edustaa sitä, mitä tavoittelee”, sanoi Bernie Gross, Extra Butterin luova johtaja. ”Tulemme taustoista, jotka eivät edusta tätä, mutta tämän toivomme saavuttavamme jonain päivänä. Golf on osa sitä.”

Myös räpparit ovat ottamassa mukaan golf-alaan. Drake lanseerasi Niken kanssa 10-osaisen golfmalliston, jota käytti Brooks Koepka, nelinkertainen mestari. Ja Macklemore, Seattlessa asuva räppäri, lanseerasi oman golflinjansa – nimeltään Bogey Boys – helmikuussa 2021.

Macklemore aloitti pelaamisen vain kaksi ja puoli vuotta sitten lomallaan ja jäi heti koukkuun. Mutta jo ennen kuin hän löi ensimmäisen 5-rautansa väyläbunkkerista, hän oli säästäväinen 1970-luvun klassisten golf-lookkien parissa. Hän perusti itsenäisen golfbrändinsä, koska hän näki markkinoiden uusilla pelaajilla, jotka halusivat tuoda ainutlaatuisen tyylin kenttäilmeensä.

Bogey Boys, jonka ulkonäkö on saanut inspiraationsa golfaajien, kuten Arnold Palmerin ja Lee Trevinon, julkaisusta, on myynyt loppuun ensimmäisen rajoitetun erän tuotekokoelmansa, tehnyt yhteistyötä Nordstromin kanssa ja avannut ensimmäisen vähittäismyyntinsä. paikka Seattlessa syyskuussa.

Silti kerättävyyden, tyylin ja toimivuuden lisäksi Eastside Golfin perustajat uskovat, että perinteiselle urheilulle on olemassa suurempia takeita.

“Golf voi oppia lenkkarikulttuurista”, Cooper sanoi. “Sneaker-kulttuurissa on kyse yksilöllisyydestä. Se on se, mitä golfista on puuttunut.”

Leave a Comment