DeSantis kohtaa Disneyn republikaanien kulttuurisodan viimeisimmässä taistelussa | Florida

Kesti vain yhden vedon Ron DeSantisin kynällä, jolloin Floridan niin kutsuttu “älä sano homo” -laki hyväksyttiin, muuttaakseen itsensä onnellisimmaksi julistautuneen paikan maan päällä katkeran konfliktin kohtaukseksi.

Disneyn teemapuistoista on tullut viimeisin taistelurintama inhottavassa oikeistopuolueen republikaanikuvernöörin kulttuurisodassa, jota hän kutsuu “heränneeksi” ja osavaltion LBGTQ+ -yhteisöä vastaan. DeSantis, Trumpin läheinen liittolainen ja kenties kilpailija, uhkaa sanktioilla yritysmuuria, kun hän uskalsi haastaa kiistanalaisen lain, joka kieltää keskustelun seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuoli-identiteetistä luokkahuoneissa.

DeSantis ei kuitenkaan ole komedia Disneyn konna, joka on tuomittu häviämään ja joutumaan opettelemaan tapojaan ennen kuin rauha palaa valtakuntaan.

Monien tarkkailijoiden mukaan kunnianhimoisella trumpistikuvernöörillä on tähtäimessä oma presidenttiehdokas vuonna 2024, eikä välitä, jos hän talloi Floridan suurimman yksityisen työnantajan ja sen huomattavan monipuolisen, lähes 80 000 työntekijän. Tai jos hän kumoaa Disneyn Floridassa nauttimien vuosikymmenien erityisetujen perinteen vastineeksi kymmenistä miljoonista dollareista, joita se on käyttänyt poliittiseen lobbaukseen ja kampanjaan.

Näihin etuihin kuuluu itsehallinto-oikeus, jonka Floridan lainsäätäjä myönsi Disneylle vuonna 1967, kun Magic Kingdomia rakennettiin Orlandossa, ja jota DeSantis-uskoiset ovat nyt. kumoamista yrityksen rankaisemiseksi.

“Hän on ehdolla GOP:n esivaaleissa Yhdysvaltain presidentin vaaleissa, mikä on motivoiva tekijä jokaisen hänen tekemänsä päätöksen takana”, Carlos Guillermo Smith, Floridan talon avoimesti homodemokraattinen jäsen, sanoi.

“Tämä ei valitettavasti tee floridialaisista paremmaksi. Kyse on Ron DeSantisista, siitä, mitä hän haluaa ja mikä auttaa hänen poliittista tulevaisuuttaan. He ovat [also] väärinkäyttää valtaansa ja yrittää pelotella floridialaisia ​​ja yrityksiä pois ilmaisemasta tukea LGBTQ-yhteisölle.

“Meillä on suuria ongelmia Floridassa, ja kuvernööri DeSantis näyttää olevan kiinnostuneempi selvittämään asiat ja etsimään kostoa ihmisiltä, ​​jotka eivät ole samaa mieltä hänen esityslistansa kanssa.”

DeSantisin riita Disneyn kanssa on kärjistynyt viime päivinä sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti, että se pyrkisi kumoamaan lain, joka asiantuntijoiden mukaan leimaa homoja ja transsukupuolisia ihmisiä ja voi vahingoittaa lasten mielenterveyttä ja johtaa itsemurhiin.

Viime viikolla kuvernööri näytti tukevan republikaanien osavaltion kongressiedustaja Spencer Roachin ehdotusta peruuttaa vuoden 1967 sopimus, jonka ansiosta yritys pystyi rakentamaan ja toimimaan Disney Worldin itsenäisesti. Disney, DeSantis sanoi, oli “ylittänyt rajan” sitoutumalla kumoamaan “älä sano homoja” -lain, joka tunnetaan virallisesti Parental Rights in Education Act -laina, ja että Disneyn “erityisoikeudet” oli aika lopettaa.

Walt Disneyn lomakeskus Orlandossa, Floridassa.
Walt Disneyn lomakeskus Orlandossa, Floridassa. Valokuva: Walt Disney World Resort / Getty Images

“He ovat tottuneet saamaan aikaansa, eivätkä he ole tottuneet siihen, että ihmiset seisovat heidän tiellään”, DeSantis sanoi lehdistötilaisuudessa St Johnsin piirikunnassa.

“Itse asiassa Floridan osavaltiota ohjataan Floridan ihmisten edun mukaisesti. Emme todellakaan aio taivuttaa polvea herättäville johtajille Kaliforniassa”, hän lisäsi viitaten Disneyn Burbankissa sijaitsevaan pääkonttoriin.

Guardianille lähettämässään sähköpostissa DeSantisin tiedottaja Christina Pushaw kielsi, että DeSantis halusi “kostoa” Disneylle sen kannasta.

“Koko hänen poliittisen uransa ajan hänen kantansa on aina ollut, että kaikkien yritysten pitäisi pystyä kilpailemaan reiluilla aloilla ja että on väärin, että hallitukset tekevät palveluksia poliittisesti toisiinsa liittyville yrityksille”, hän sanoi.

Mutta asiakirjat osoittavat, että Disney, joka ilmoitti viime kuussa keskeyttäneensä kaikki poliittiset lahjoitukset osavaltiossa “älä sano homoja” -lain edetessä, lahjoitti lähes miljoona dollaria Floridan republikaaniselle puolueelle vuonna 2020 ja 50 000 dollaria suoraan DeSantisille.

Samaan aikaan Disneyn keski-Floridan ydinaluetta edustavan demokraattisen osavaltion kongressin jäsenen Anna Eskamanin laatimassa analyysissä luetellaan vuosikymmenien ajalta saamia etuja ja etuoikeuksia, joita hän sanoo yritykselle nauttineen lainsäätäjiltä.

Niissä on miljoonia dollareita myynti- ja kiinteistöveron alennuksia, yhtiöveron palautuksia ja kieltä, joka on lisätty tai jätetty pois tiettyyn lainsäädäntöön, joka vaikuttaisi yritykseen, mukaan lukien ihmiskauppalaki, joka olisi voinut altistaa sen hotellit oikeudenkäynneille, ja vapautus Disneyn kiinteistön tienrakennuksessa käytettyjä materiaaleja koskevista määräyksistä.

“Kuvernööri ei ole pitänyt yritystä vastuullisena sen lisäksi, että hän on huutanut siitä Fox Newsille”, sanoi Eskamani, joka korosti, ettei hän hyväksy mitään yrityskampanjan lahjoituksia.

“Disneyn liiketoimintamalli ja verorakenteet ovat pysyneet ennallaan, ja jopa kuvernöörin toimisto on auttanut Disneyä säilyttämään erityiset etuoikeudet. Niin paljon tästä pidän ironisena.

“Mutta siitä hän ei puhu. Hän puhuu yhden yrityksen erityisistä, rankaisevista rangaistuksista, koska he uskaltavat vastustaa homo- ja transfobista lakia, koska heillä on LGBTQ+ -työntekijöitä, jotka pelkäävät terveytensä ja hyvinvointinsa puolesta.

“[Disney] tarvitsee rekrytoida ja säilyttää monipuolista henkilökuntaa, eikä se pysty tekemään sitä Floridan suuntaan. Talouskumppaneina heillä on täysi oikeus ilmaista itseään, mutta DeSantisin hallinnon alla, jos uskallat haastaa hänet, hän kiusaa sinut alistumaan.

Republikaanit ovat myös tulleet takaisin DeSantisille. Larry Hogan, Marylandin kuvernööri, kertoi CNN:lle: “Koko asia näyttää vain hullulta taistelulta. Lakiesitys oli tavallaan absurdi, eikä sellaista, mitä osavaltiossamme olisi tapahtunut.”

Disney näyttää omalta osaltaan jääneen vihan kiinni väärältä jalalta. Yhtiötä syytettiin siitä, että se ilmaisi vastustuksensa myöhään, ja se antoi lausuntonsa vasta näyttelijöiden pahoinpitelyn ja ulosmarssin jälkeen.

Toimitusjohtaja Bob Chapek pyysi anteeksi aiemman vaikenemisensa aiheuttamaa “tuskaa, turhautumista ja surua” LBGTQ+ -työntekijöilleen osoitetussa kirjeessä. “Tarvitsitte minua vahvemmaksi liittolaisena taistelussa yhtäläisten oikeuksien puolesta, ja petin sinut”, hän kirjoitti.

Virheellinen askel antoi myös DeSantisille mahdollisuuden tarttua Disneyn “epärehellisyyteen”, joka työllistää kymmeniä lobbaajia Tallahasseen alueella, mutta ei käyttänyt heitä puhuakseen lainsäätäjien kanssa lakia laadittaessa.

“Heillä ei näyttänyt olevan ongelmaa sen kanssa, kun se meni läpi. Tämä oli niin loukkaus, miksi he eivät puhuneet heti alussa?” DeSantis sanoi.

Lisäiskuna Disneyn yrityksiin tehdä muutoksia ihmisoikeuskampanja kieltäytyy 5 miljoonan dollarin lahjoituksesta, kunnes yritys todistaa sitoutuneensa työskentelemään LGBTQ+:n kannattajien kanssa “älä sano homo” -lain kumoamiseksi.

Disney ei vastannut kommenttia pyytäviin sähköposteihin.

“Disney on jäänyt kiven ja kovan paikan väliin”, sanoi Charles Zelden, humanististen tieteiden ja politiikan professori Nova Southeastern -yliopistosta ja pitkäaikainen Florida Disney -seura.

“Epäilen, että heidän lobbaajansa sanoivat heille: ‘Tiedätkö, ole hiljaa tästä’ ja sitä he yrittivät tehdä, mutta sitten he eivät voineet, koska näyttelijät nousivat ylös ja sanoivat: ‘Teidän täytyy vastustaa tätä’. Heillä ei ole varaa vieraannuttaa paitsi näyttelijäjäseniään myös ihmisiä, jotka tukevat liberaalimpaa, monipuolisempaa yhteiskuntaa.

Zelden sanoi olevansa utelias DeSantisin seuraavasta siirrosta.

“Disneyllä on kaikki nämä lobbaajat varmistamaan, etteivät he menetä erityistä verotusaluettaan. Joten se tarkoittaa vain sitä, että taistelu etenee lainsäätäjään, ja heillä on rahojensa ja vaikutusvaltansa kanssa hyvä työkalu konkreettisten hyökkäysten torjumiseksi, hän sanoi.

“Suulliset hyökkäykset jatkuvat, mutta niin kauan kuin se pysyy sellaisena, Hiiri on kunnossa.”

Leave a Comment