Osavaltion superintendentti esiintyy SVCC:n koulutussymposiumissa – Shaw Local

STERLING – Carmen I. Ayala, osavaltion kasvatuspäällikkö, on paikalla tervehtimässä kasvatusalan uralle pyrkiviä opiskelijoita ja pitää myös esitelmän Sauk Valley Community Collegessa 29. huhtikuuta järjestettävässä symposiumissa.

Symposiumi on korkeakoulun ja Regional Office of Education 47:n yhteistyön työ, jonka tarkoituksena on käsitellä opettajapulaa, joka on laajuudeltaan osavaltion laajuinen, mutta joka tuntuu voimakkaasti Illinoisissa luoteisosassa.

“Opettajapula on tulossa pelottavalta, totta puhuen”, sanoi Chanda McDonnell ROE 47:stä.

Kahdeksan kymmenestä Leen, Oglen ja Whitesiden läänien koulupiiristä sanoi vuoden 2021 kyselyssä, että heillä on ongelmia opettajien ja sijaisopettajien avoimien täyttämisessä – ja useimmat uskovat, että ongelma vain pahenee.

Tutkimus, jonka suoritti Illinois Association of Regional Superintendent of Schools, paljasti, että 18 prosenttia lähetetyistä opettajien paikoista Sauk Valleyn kouluissa jäi täyttämättä tai oli palkattu “vähemmän kuin päteväksi”.

Tutkimus osoitti, että pulaa ei enää tunneta yhdentyyppisesti. Yli 80 % kaupunkikeskusten alueista, esikaupunkialueista ja maaseutuyhteisöistä ilmoittaa kaikki palkkaamisvaikeuksista.

Symposiumi on tilaisuus kasvatusalan ammattia harkitseville lukio-ikäisille opiskelijoille tavata Ayalaa ja muita paikallisia johtajia, tutkia erilaisia ​​urapolkuja ja keskustella eläkkeellä olevien opettajien kanssa työn tuomasta henkilökohtaisesta ja ammatillisesta täyttymyksestä.

Myös osavaltion korkeakoulujen ja yliopistojen edustajat ovat paikalla kertomassa opetusohjelmistaan.

Aluelukioiden järjestämien Education Pathways -ohjelmien välitön tavoite on antaa opiskelijoille tutustua opettajan urapolkuun ennen korkeakoulua ja katsoa, ​​sopiiko se heille.

Mutta viime kädessä, McDonnell sanoo, on tarkoitus käynnistää putki, jotta pätevät ja sertifioidut opettajat palaavat kotiseudulleen aloittaakseen uransa.

“Toivomme, että he rakentavat sen tunteen palatakseen takaisin”, McDonnell sanoi.

Symposiumissa järjestetään myös seremonia niille alueen opiskelijoille, jotka ovat jo ansainneet koulutustodistuksen lukion tutkintotodistuksellaan.

Aluepiirit, joilla on olemassa olevia Pathways-ohjelmia tai ovat niitä kehittämässä, ovat Dixon Public Schools, Rock Falls High School, Morrison, River Bend Fultonissa, Amboy, Sterling Public Schools, Ashton-Franklin Center, Prophetstown-Lyndon-Tampico, Forrestville Valley ja Alueellinen muutoskeskus.

Illinoisin osavaltion opetushallituksen ura- ja teknisen koulutuksen apuraha maksaa tapahtuman.

CTE-ohjelman loi osavaltion lainsäätäjä vuonna 2016 Postsecondary and Workforce Readiness Actin, jota kutsutaan yleisemmin PWR-lakiksi, nojalla. Se edellyttää, että koulut kehittävät uravalmiuspolkuja, jotka valmistuttuaan heijastuvat erityisillä merkinnöillä tutkintotodistuksessa.

Koulutuspolussa on yksilöllinen oppimissuunnitelma, joka sisältää kurssityöt, kuusi tuntia toisen asteen opintosuoritusten ja korkeakouluvalmiuden matematiikan ja englannin kielen taiteissa. Opiskelijat osallistuvat 60 tunnin työtahtiiseen oppimiseen. Koulujen tulee tarjota mentoreita, jotka toimivat oppaina osallistuville opiskelijoille. Tämä sisältää työskentelyn, uramessut ja taitojen kehittämisen, jotta he saavat etua työllistymisessä.

Lisätietoja symposiumiin osallistumisesta saat ottamalla yhteyttä McDonnelliin numeroon 815-677-2457.

Orgaaninen laatikko

Carmen I. Ayala

Valtion opetusjohtaja

Illinoisin osavaltion opetuslautakunta

Nimitetty: 2019

Ura: Superintendentti Berwyn North District 98:ssa. Myös hallintovirkoja Plainfield District 202, Community Consolidated District 300, Aurora East District 131. Kaksikielisen ja kaksikulttuurisen opetuksen opettaja Chicago Public Schoolsissa.

Koulutus: Kandidaatin tutkinto Mundelein College, maisterin tutkinto Dominican University, tohtori Loyola University-Chicago.

Uutisissa: Vuoden opettaja -palkinto myönnettiin espanjan kielen opettajalle Kimberly Radostitsille Oregon High Schoolista.

.

Leave a Comment