TikTokin nuoret naiset hylkäävät “liitoskulttuurin”

Nuoret naispuoliset TikTokerit arvostelevat “yhdyskulttuuria” naisille haitallisena ja elävöittävät vuoropuhelua sukupuolikohtaisista kokemuksista satunnaisesta seksistä niin sanotun “seksuaalisen positiivisuuden” aikakaudella.

Hook-up-kulttuurilla tarkoitetaan ei-sitovia seksuaalisia kohtaamisia, joka on yleinen käytäntö länsimaissa.

Yliopistokampuskulttuurit – erityisesti Pohjois-Amerikassa – ovat tunnettuja siitä, että seksiä pidetään kokeellisena kulkurituaalina. Treffisovellusten yleistyminen aikuisten keskuudessa on myös ruokkinut sidottua seksiä.

neonmerkki huulet
Nuoret naiset ovat kritisoineet “yhteyskulttuuria” TikTokissa uskoen satunnaisesta seksistä miesten kanssa enemmän haittaa kuin hyötyä. Arkistokuva huulten muotoisista valomerkeistä.
iStock

Viimeisten parin vuosikymmenen aikana seksuaalinen vapautuminen on suosittu merkki naisten voimaantumisesta. Kolmannen ja neljännen aallon feminismi edisti seksipositiivisuutta, liikettä, jonka laajasti tavoitteena on torjua naisten häpeämistä seksin harrastamisesta ja siitä nauttimisesta.

Ja vaikka seksuaalinen vapaus on ollut keskeinen osa feminististä online-diskurssia, TikTokin naiskäyttäjät pohtivat ääneen, onko miesten kanssa tekeminen enemmän haittaa kuin hyötyä.

Helmikuussa yli 776 500 kertaa katsotussa videossa vaikuttaja Cindy Noir sanoi, että yhteydenpitokulttuuria “mainostetaan naisille paljon hauskempaa kuin se todellisuudessa on meille”. Hän mainitsi tekijöitä, kuten miesten “sisäisen misogynian” ja O-raon – hyvin dokumentoidun eron miehen ja naisen orgasmien välillä heteroseksuaalisen seksin aikana.

“Naiset voivat kokea seurustelun miesten kanssa, jotka näkevät naiset vain laitteena täyttääkseen omia tarpeitaan ja nautintojaan”, hän sanoi. “Naiset voivat tulla toimeen miesten kanssa, jotka eivät näe häntä kokonaisena ihmisenä eivätkä ota hänen nautintoaan ollenkaan huomioon. Tai he tulevat sellaisten miesten kanssa, jotka eivät arvosta häntä makuuhuoneen lisäksi.”

“Joten jos haluat kuokka, kuokka”, hän jatkoi. “Mutta kysy todella tärkeitä kysymyksiä. Arvostaako hän sinua ja pitääkö hän sinua ja nautintoa? Onko hän luotettava ja turvallinen sinulle ja kehollesi? Ja onko hän luotettava ja luotettava makuuhuoneen ulkopuolella?”

Toisessa videossa, joka on katsottu 91 000 kertaa, nainen nimeltä Hannah Jeanice puhui “alitajuisesta ajatuksesta” tuntemisesta “vain kehoksi miehille”.

“Pidän itseäni erittäin seksipositiivisena, en koskaan tuomitsi naisia, jotka haluavat olla tekemisissä muiden ihmisten kanssa, vihaan ajatusta kehon määrästä”, hän sanoi.

“Ja olen välillä tekemisissä ihmisten kanssa, ja toisinaan se on minusta voimaannuttavaa ja hauskaa ja nautin siitä.

“Tämä saattaa olla kuuma tapa, mutta minusta tuntuu, että monille naisille, vaikka olisit seksuaalisesti voimakas nainen ja olisit erittäin seksipositiivinen, minusta tuntuu, että kytkentäkulttuuri voi silti antaa sinulle tämän sisäisen monologin ei. riippumatta siitä, kuinka pahasti yrität välttää sitä, että sinusta tulee lopulta sellainen tunne, että et ole se tyttö, jonka kanssa pojat haluavat seurustella, vaan se, jonka kanssa pojat haluavat seurustella.”

Jotkut naispuoliset TikTokerit jopa avautuivat kieltäytyessään osallistumasta yhteydenpitokulttuuriin, vaan valitsivat selibaatin, kunnes he ovat parisuhteessa.

“Joten osallistuin casual hook-up -kulttuuriin ja minusta tuntui, että se oli haitallista henkiselle ja joskus fyysiselle terveydelleni”, sanoi vaikuttaja Delaney Marsh videossa, jota on katsottu yli 519 000 kertaa. “Ja päätin vain, että periaatteessa minulla oli tarpeekseni siitä ja päätin, että en aio enää nukkua ihmisten kanssa, ellemme seurustele melko paljon.”

“Minusta henkilökohtaisesti tuntuu, että miehet kunnioittavat naisia ​​eri tavalla, kun he ovat nukkuneet heidän kanssaan”, Marsh jatkoi. “Minusta tuntui aina siltä, ​​että heti kun luovutin sen miehelle, joutuisin syrjään kuin olisin kertakäyttöinen, ja se todella vaikutti mielenterveyteeni ja heikensi itseluottamustani paljon.”

Hän päätteli: “Ja kun olen vanhentunut, olen alkanut arvostaa itseäni enemmän kuin vain yhden yön juttua tai satunnaista seurustelua kaverille.”

Kourallinen TikTok-feministejä – kuten yksi, jonka käyttäjätunnus on @misandrey – ilmoitti joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi lutkahäpeämisenä ja naisvihana, koska he tuomitsivat yhteydenottokulttuurin.

“Naisena nukkuminen ei ole feminististä tekoa, eikä se ole lutka-häpeämistä, se on vain totuus naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta väkivallasta patriarkaatiassa”, hän sanoi viime viikolla jaetussa videossa, jota katsottiin yli 556 000 kertaa.

“Kuinka voit rohkaista yhteydenottokulttuuria feministisenä tekona, kun näemme joukon naisia, jotka katuvat nukkumistaan ​​miesten kanssa, jotka eivät välittäneet heistä, puhuvat siitä, että heidän mieskumppaninsa eivät välitä fyysisistä nautinnoistaan ​​tai heidät pakotettiin johonkin he eivät tunteneet olonsa mukavaksi?”

Jotkut kuitenkin pitivät asiaa vivahteikkaampana. Eräs Kiera Breaugh-niminen vaikuttaja sanoi, että vallitseva keskustelu kytkentäkulttuurista on “ei salli tilaa” naisille, jotka pitävät seksistä ilman sidoa.

“Jotkut naiset ehdottomasti – se on huono heille ja he tekevät asioita, joita he eivät halua tehdä”, hän sanoi videossaan, jota katsottiin yli 9 000 kertaa. “Mutta emme voi vain sanoa, että se on huono kaikille naisille, koska on naisia, jotka nauttivat rento seksistä.

“Koska olla niin kuin: “Yhteyskulttuuri on huono naisille, se on naisvihaa” – OK, joten sanomme, että naiset eivät koskaan halua vain olla yhteydessä? Siltä se minusta kuulostaa. “

Tutkijoiden Justin R. Garcian, Chris Reiberin, Sean G. Masseyn ja Ann M. Merriwetherin vuonna 2012 tekemän kytkentäkulttuuria koskevien tutkimusten katsauksen mukaan sekä miehillä että naisilla näyttää olevan enemmän positiivisia kuin kielteisiä vaikutuksia yhteydenoton jälkeen. . Naiset kokevat kuitenkin todennäköisemmin negatiivisia tunteita jälkimainingeissa.

Artikkelissa käsiteltiin myös “seksuaalisia käsikirjoituksia”, joiden mukaan seksuaalinen käyttäytyminen on kulttuuristen “käsikirjoitusten” sanelemaa, jota “käytetään järjestämään ja tulkitsemaan seksuaalisia kohtaamisia ymmärrettäviksi käytännöiksi”.

Miehiä kuvataan “aktiivisina seksiagentteina” ja seksiä pidetään “miesidentiteetin keskeisenä tekijänä”, mutta naiset nähdään “seksuaalisina esineinä”, jotka ovat “seksuaalisesti passiivisia”.

Leave a Comment