Zoë Coombs Marr herättää Daven henkiin – ottamaan vastaan ​​”peruuta kulttuurin” ja Dave Chappellen | komedia

Dave on objektiivisesti katsottuna huono koomikko. Hän on hakkeroimassa ympäri lavaa ja ihailemassa yleisöään. “Heidän pitäisi muuttaa sen nimi klitoriksesta Nemoksi!” hän huutaa mikrofoniin.

Trigger Warning -ohjelmalla hän oli myös vuoden 2016 Melbournen kansainvälisen komediafestivaalin suurin hitti. Hän nautti loppuunmyytystä kaudesta, siirtyi suurempaan teatteriin ja voitti festivaalin korkeimman palkinnon Barryn ennen maailmanlaajuista kiertuetta Edinburghin ehdokkaaksi. komediapalkinto.

Dave on koomikko Zoë Coombs Marrin luomus, joka laittoi hänet koomaan vuonna 2016. Nyt hän tuo hahmon takaisin – ja MeToo-liikkeen, Black Lives Matterin, Dave Chappellen ja pandemian välillä hänellä on paljon tehtävää. .

Kun puhumme, on viikko ennen Dave: The Openerin avajaisia ​​Melbournen komediafestivaaleilla, ja Coombs Marr on tuoreessa koeajossa edellisenä iltana. “Olen erittäin kipeä juuri nyt”, hän sanoo. Davena esiintymiseen vaaditaan “erityistä kuntoa”: tapa, jolla hän kiemurtelee lavan poikki, miten hän nojaa mikrofonitelineeseen, kuinka hän työntää kohdistettuja sormia kohti yleisöä (“Hei tietää, mistä puhun!”), ja outo irstaileva katse. “Hän on jatkuvasti kuin nuoleisi oman suunsa sisäpuolta”, Coombs Marr kertoo minulle. “Se on paljon kielenkäyttöä.”

Dave
– Hän on jatkuvasti vähän kuin nuoleisi omaa suunsa sisäpuolelta. Se on paljon kielenkäyttöä. Valokuva: Alana Holmberg/Oculi

Coombs Marr alkoi leikkiä hahmon kanssa, josta tuli Dave vuonna 2010, kun hän oli orastava sarjakuva “epämukavassa” Sydneyn komediakohtauksessa. Kaikkien miesten kokoonpanojen ollessa normaali, Coombs Marr ei koskaan joutunut laskuun toisen naisen kanssa. Daven kanssa hän sanoi, että hän voisi mennä lavalle ja “hämmentää ihmisiä ja vihata yleisöä hieman. Ja jotenkin tuon vastakkainasettelun kautta löysin tavan saada oikeasti ääni lavalla.”

“Ironista kyllä, ääneni oli kamala mies”, hän sanoo.

Hän esitti ensimmäisen kerran täyspitkän standup-shown Davena vuonna 2014. Kaikki hänestä – paljaista jaloista hänen harvaan, mutta toiveikkaisiin kasvojen hiuksiin (tehty Coombs Marrin omista hiuksista, liimalla kiinnitettynä; “Olet muistuttanut minua, Minun on täydennettävä varastoja”, hän sanoo nyt) – on alivoimaista ja hieman törkeää. Ja silti hänessä on jotain oudon rakastettavaa. Koska kaikesta huolimatta voit nähdä, että hän yrittää.

“Hän on itse asiassa todella mukava kaveri”, Coombs Marr sanoo. ”Kuten hän on niin kauhea, mutta hän… Rakastan Davea. Hän on itse asiassa todella suloinen.”

Coombs Marr leikkaa omat hiuksensa ja liimaa ne kasvoilleen esiintyäkseen Daven roolissa
Zoë Coombs Marr leikkaa omat hiuksensa ja liimaa ne kasvoilleen esiintyäkseen Daven roolissa. Valokuva: Alana Holmberg/Oculi

Tämä makeus on Daven paluun ydin. The Openerissä Coombs Marr sanoo, että Dave “yrittää saada nämä kaverit kuten Dave Chappelle ja olla kuin “Olen puolellasi mies!” viitaten kiistaan ​​Chappellen äskettäisessä Netflixissään esittämistä transfobisista kommenteista. erityistä, jossa hän määritteli itsensä “tiimi TERF”. “Mutta sitten kuin [the character] Dave käy läpi logiikan ja sen etiikan, hän on kuin “Voi, se on mielestäni itse asiassa vähän ilkeää.”

Dave alkoi ponnahtaa Coombs Marrin mieleen uudelleen, kun uusi moraalisen paniikin aalto “peruuta kulttuurista” iski mediaan. Hän mainitsee 60 minuutin jakson vuonna 2020 siitä, kuinka poliittinen korrektius tuhosi komedian, jossa Mad World -elokuvan ääniraidan mukaan kamera pyörii tyhjän komediaklubin yli. “Arvelen, että se on luultavasti tyhjä, koska Comedy Storessa on päiväsaikaan, ja olet varannut sen kuvaamaan sitä?” hän sanoo. “Se on minusta niin hauskaa.”

“Joka kerta kun peruutuskulttuuri tulee esiin, se on kuin ensimmäistä kertaa”, hän sanoo. “Dave teki sen esityksen vuonna 2016.”

Zoe Coombs Marr
“Komediassa on usein kyse tabuista ja kävelemisestä hienoista linjoista ja katarsisista ja satiirista…. Mutta sinulla on myös velvollisuus pitää huolta yleisöstäsi”, Zoë Coombs Marr sanoo. Valokuva: Alana Holmberg/Oculi

Trigger Warning -ohjelma sijoittuu sen jälkeen, kun Daven vastustajaa on kritisoitu loukkaamisesta ja hän ryhtyy sen sijaan klovnaamiseen – vain huomatakseen, että hänen sisäinen klovninsa oli 30-vuotias lesbokoomikko nimeltä Zoë, jonka sisäinen klovni oli hakkerikoomikko nimeltä Dave, jonka sisäinen pelle oli klovni oli 30-vuotias lesbokoomikko nimeltä Zoë. Esitys oli sivuttain jakava pyörretuuli, joka nousi ja muuttui yhä monimutkaisemmaksi, mutta kantoi yleisön mukana joka käänteessä.

Vuoden 2018 Bossy Bottom -ohjelmassaan Coombs Marr esiintyi omana itsenään ja puhui suhteestaan ​​yleisöön: pisin suhde, joka hänellä on ollut.

On selvää, kuinka paljon huolta hän panee tähän suhteeseen. Daven kaltaisen hahmon kanssa on hieno viiva, Coombs Marr sanoo, Daven loukkaamisesta pilkkaamisen ja itse esityksen loukkaavan välillä.

Hän kysyy jatkuvasti: “Onko sen arvoista tehdä se ja saada ihmiset tuntemaan olonsa epämukavaksi?” hän sanoo. “Komediassa on usein kyse tabuista ja kävelemisestä hienoista linjoista ja katarsisista ja satiirista…. Mutta sinulla on myös velvollisuus huolehtia yleisöstäsi.”

Kun sarjakuvat valittavat “et voi sanoa enää mitään”, Coombs Marr sanoo: “Ei, et vain työskentele tarpeeksi kovasti. Tai et ole sopusoinnussa sen suhteen, mitä työsi todellisuudessa on.”

Zoe Coombs Marr hahmona Dave
Dave “luultavasti kokee jonkinlaisen romahduksen, mahdollisesti huumeisiin liittyvän”. Valokuva: MICF

Dave vuonna 2022 “yrittää selvittää asioita”. Niille, jotka ovat nähneet jommankumman hänen aiemmista esityksistään, paljon tuntuu tutulta. Hän on, kuten Coombs Marr kuvailee häntä, “viiden tempun poni”.

“Hän vuotaa verta. Hän oksentaa. Hän putoaa. Hän tanssii. Hän käynnistää yleisön. Ja hänellä on todennäköisesti jonkinlainen romahdus, mahdollisesti huumeisiin liittyvä.” Hän mikroannostelee, Coombs Marr sanoo, “koska hän kuuli siitä Joe Roganin podcastissa”.

Vaikka Dave on poliittisesti latautunut, siellä on jotain lasten komediaa. ”Dave toimii tällä hyvin lapsellisella tasolla, mikä on mielestäni erittäin iloista, hauskaa ja typerää. Sitä tämä show on siis, hän sanoo.

“Se on politiikkaa ja #MeToo ja peruutuskulttuuri ja Dave Chappelle, joka puhuu transihmisistä ja lesbojen hakkaamisesta. Mutta se on myös vain tyhmää. Se on vain todella typerää. Tyhmää hauskaa, typerää rekvisiittaa, typerää tanssia. Jotkut kaatuvat. Hyvää yötä.”

Leave a Comment