Onko sinulla penniä? Yritykset hakevat valtionkassaapua kolikon puutteeseen | Talousuutiset

Kirjailija: FATIMA HUSSEIN, Associated Press

WASHINGTON (AP) – Onko sinulla rahaa? Kolikoista on taas pulaa.

Jälleenmyyjät, pesulat ja muut kolikoihin luottavat yritykset haluavat amerikkalaisten tyhjentävän säästöpossunsa ja etsivän sohvatyynyjen alta ylimääräistä vaihtorahaa ja “kolikoiden liikkeelle saamista”.

Ryhmä kaupallisia yhdistyksiä, jotka edustavat yksittäisiä yrityksiä, kuten pankkeja, vähittäiskauppoja, kuorma-autopysäkkejä, ruokakauppoja ja paljon muuta, pyytää valtiovarainministeriöltä lisää apua vakuuttamaan amerikkalaiset saamaan kolikot takaisin kiertoon.

Levityksen hidastumisen seuraukset koskettavat ihmisiä, joilla ei ole kykyä maksaa lähetyksiä sähköisesti, he kertovat.

Poliittiset sarjakuvat

“Jos vähittäiskauppiaat eivät pysty tarjoamaan vaihtorahaa käteisellä ostettaessa, käteiseen turvautuvat kuluttajat ovat haavoittuvia”, yhdistykset sanoivat valtiovarainministeriölle lähettämässään kirjeessä.

Esimerkiksi ihmisten, jotka pesevät pyykkiä kolikkopyykkimatoilla, voi olla vaikeampaa löytää vaihtorahaa vaatteilleen. Ja laajemmassa mittakaavassa ihmiset, joilla ei ole käteistä pääsyä, eivät voi holhota tiettyjä korttiyrityksiä.

Amerikka ei kohtaa kolikoiden puutetta, vaan levikkien puutetta.

“Emme voi päästä eroon tästä ongelmasta”, sanoi Austen Jensen, Retail Industry Leaders Associationin hallituksen asioista vastaava varapuheenjohtaja.

Jensenin ryhmä yhdessä American Bankers Associationin, National Association of Convenience Stores ja National Grocers Associationin kanssa yrittää vastata kuluttajien kysyntään ja haluaa uuden julkisen kampanjan kolikoiden liikkeiden lisäämiseksi.

Jensen sanoi, että hänen ryhmänsä kannustaa jäseniä jälleenmyyjiä etsimään luovia tapoja käsitellä kolikoiden pulaa, mukaan lukien pyöristämällä ostot hyväntekeväisyyskampanjoita varten. Ja hän sanoo, että yritykset, joilla on useita toimipaikkoja, voivat lähettää kolikoita kaupasta toiseen.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta pandemian aikana, kun kysymys vähäisestä kolikonkierrosta on noussut esille.

Koronavirus häiritsi kuluttajien vaatteiden ostoa ja siirsi ostot suurelta osin muovikorteille siinä määrin, että heinäkuussa 2020 Federal Reserve rajoitti rahoituslaitosten kolikkotilauksia.

Fed kutsui koolle myös US Coin Task Force -työryhmän, joka koostui useiden liittovaltion virastojen edustajista, mikä johti kampanjaan, jossa yleisöä kannustettiin saamaan kolikoita liikkeeseen.

Tänä helmikuussa työryhmä julkaisi State of Coin -raportin, jossa todettiin, että pandemian sulkeminen hidasti pieniä liiketoimia, jotka aiheuttivat muutosta, ja käteistä pidettiin tilapäisesti vastenmielisinä havaituista hygieniasyistä. Raportin mukaan Federal Reserve ja Yhdysvaltain rahapaja tekivät sopimuksen kolmannen osapuolen konsultin kanssa kolikoiden toimitusketjun tarkistamisesta.

Kolikoiden talletusmäärät alkoivat vähitellen kasvaa kesästä 2020 alkaen, mutta yritysten mukaan ongelma on noussut uudelleen esille, kun ihmiset ovat lopettaneet kolikoiden käytön ja pitäneet kiinni muovikorteista.

Ongelma on vaikuttanut eniten ihmisiin, joilla ei ole pankkitiliä. Federal Reserven mukaan arviolta 22 prosenttia yhdysvaltalaisista oli “pankkittomia” tai “alipankkipankkeja” vuonna 2019.

Valtiovarainministeriö ei ole vielä vastannut kirjeeseen. Hallitus rohkaisee ihmisiä auttamaan kolikoiden saamisessa liikkeelle kuluttamalla ne vähittäiskauppiaille, viemällä ne pankeilleen ja luotto-osuuskunnille tai käyttämällä kolikoiden kierrätyskioskeja, kuten ruokakaupoista löytyviä.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment