LGBTQ-koulutuksen tila Yhdysvalloissa [Infographic]

Floridan kuvernööri Ron DeSantis allekirjoitti osavaltion paljon keskusteltua vanhemmuuden oikeuksia koulutuksessa koskevan lain – jota kutsutaan paljon useammin Don’t Say Gay -lakiksi. LGBTQ-ihmiset ja ongelmat osana opetussuunnitelmia julkisissa kouluissa. Tämä käy ilmi LGBTQ- ja äänioikeusajatushautomon Movement Advancement Project keräämistä tiedoista.

Muita aktiivisia Don’t Say Gay -koulutuslaskuja on olemassa Texasissa, Mississippissä, Oklahomassa ja Louisianassa. Kahdessa jälkimmäisessä osavaltiossa kyseiset lait hyväksyttiin jo vuonna 1987, kun taas Texasissa ja Mississippissä niistä tuli laki 1990-luvulla. Tämä tekee Floridan laista ensimmäisen laatuaan yli 20 vuoteen Yhdysvalloissa.

Aiempina vuosikymmeninä oli päinvastoin poistettu useita julkisia kouluja koskevia Don’t Say Gay -lakeja. MAP:n mukaan vastaavat lait kumottiin Pohjois-Carolinassa vuonna 2006, Utahissa vuonna 2017, Arizonassa vuonna 2019, Etelä-Carolinassa vuonna 2020 ja Alabamassa vuonna 2021.

Uusi Floridan laki esittelee siksi vastakkaisia ​​kehityssuuntauksia LGBTQ-koulutuksessa Yhdysvaltain kouluissa. Vaikka jotkin osavaltiot ovat luoneet oikeudellista perustaa LGBTQ-opetussuunnitelmille – Connecticut ja Nevada lisäsivät sovellettavat lait vuonna 2021, kun taas New Jersey, Illinois, Oregon ja Colorado tekivät niin vuonna 2019 – Florida etenee päinvastaiseen suuntaan. Mukaan Mäkiosavaltion lakiesitys voi olla vasta alkua uudelle Don’t Say Gay -lainsäädännölle kouluille.

Uusi Don’t Say Gay -laskuaalto?

Tennessee, Kansas ja Indiana ovat kaikki laatimassa lakiehdotuksia, jotka kieltäisivät LGBTQ-aiheet tai rajoittaisivat niitä voimakkaasti perus- ja keskiasteen koulutuksessa. Floridan laki on erilainen siinä mielessä, että se kieltää LGBTQ-koulutuksen vain päiväkodista kolmanteen luokkaan ja kieltää myös muun ikään sopimattoman opetuksen aiheesta. Vanhemmat Don’t Say Gay -lait olivat yleensä myös rajoittaneet opetusta kaikille ikätasoille, ja niiden sanamuoto vaihteli “homoseksuaalisuus ei ole suuren yleisön hyväksymä elämäntapa” (Texas) siihen, että LGBTQ-seksuaalisuus asetettiin samaan kategoriaan “nykyistä koulutusta” koskevan koulutuksen kanssa. osavaltion lakeja, jotka liittyvät seksuaaliseen käyttäytymiseen, mukaan lukien pakkoraiskaus, lakisääteinen raiskaus” (Mississippi), vaikka homoseksuaali ei ole enää rikos osavaltiossa vuodesta 2003 lähtien.

Huolimatta Don’t Say Gay -koulutuslaeista, jotka koskevat tällä hetkellä vain viittä osavaltiota, ne koskevat edelleen 18 prosenttia Yhdysvaltain LGBTQ-väestöstä, kun otetaan huomioon väkirikkaiden Texasin ja Floridan osavaltiot. Kalifornian lain pakollisesta LGBTQ-koulutuksesta johtuen 27 % maan LGBTQ-väestöstä asuu osavaltioissa, jotka edellyttävät aiheen käsittelemistä julkisissa kouluissa.

Tilannut Tilastot

.

Leave a Comment