Kirjaimet: Akviferin lataus | Inhottava kohtelu

Lähetä kirjeesi toimittajalle tällä lomakkeella. Lue lisää Kirjeet toimittajalle.

Akviferien lataaminen paremmin
vaihtoehto kuin uudet säiliöt

Useimmat kalifornialaiset ovat samaa mieltä Dan Waltersin kanssa siitä, että osavaltiolla on vesipula (“Osavaltio vihdoin edistyy Sites Reservoir -suunnitelmassa”, sivu A7, 23. maaliskuuta). Monet eivät kuitenkaan ole samaa mieltä siitä, että säiliöiden lisääminen on paras ratkaisu.

Kalifornian akviferit on ylipumpattu, minkä seurauksena käyttämätön kapasiteetti on yli 10 kertaa suurempi kuin kaikki Kalifornian olemassa olevat säiliöt. Näiden pohjavesien lataaminen tulvimalla käyttämätöntä viljelymaata talven aikana tai pumppaamalla vettä maahan voidaan tehdä murto-osalla uuden säiliön rakentamisen ja ylläpidon kustannuksista. Tällä prosessilla on paljon pienempi vaikutus ympäristöön kuin säiliön rakentamisella. Ja lisäetuna on se, että pohjavesikerroksen lataaminen estää maata uppoamasta, mikä vahingoittaa rakennuksia, teitä ja kanavia. Lisäksi se voidaan toteuttaa paljon nopeammin kuin säiliöiden rakentaminen.

Ennen kuin käytämme miljardeja lisää säiliöitä, varmistamme, ettei ole olemassa halvempia, nopeampia ja älykkäämpiä vaihtoehtoja.

Max Steinke
San Jose

GOP kohtelu tuomioistuimessa
ehdokas inhottavaa

Sensin kauhistuttava kohtelu korkeimman oikeuden ehdokkaan Katanji Brown Jacksonin kanssa. Lindsey Graham, Josh Hawley, Ted Cruz ja muut senaatin oikeuskomitean republikaanit hänen vahvistuskuullaan vakuuttavat meille, että rasismi on hyvin elävää Amerikassa, jopa poliittisen järjestelmämme korkeimmalla tasolla.

Heidän ankaralla kyseenalaistuksellaan hänestä, joka ulottui hänen uskonnostaan ​​kriittiseen rotuteoriaan, hänen “naisen” määritelmään ja hänen tuomiokäytäntöihinsä muutamissa rikostapauksissa, ei ollut mitään tekemistä hänen pätevyyden parempaan ymmärtämiseen. Pikemminkin se liittyi kaikkeen vetoamiseen republikaanipuolueen äärioikeistolaiseen tukikohtaan, joka yhdessä kuulustelevien senaattoreiden kanssa ei selvästikään halua nähdä mustaa naista korkeimmassa oikeudessa.

Tämä oli inhottava ja alentava spektaakkeli, jota en toivottavasti koskaan enää näe. Odotan innolla, että tuomari Jackson ottaa oikeutetun paikkansa tuomioistuimessa.

Bob Steele
Redwood City

Myytti peruutuskulttuurista
jatkaa menestymistä

Re. “JK Rowling ei halua Putinin tukea”, sivu A2, 26. maaliskuuta:

Ajatus “peruuta kulttuurista” on väärä. Kuluttajat voivat halutessaan boikotoida tuotteita, palveluita jne. positiivisena vastauksena yhteisön toimiin tai julkisiin asemiin – olipa kyseessä sitten yritys, hallitus tai yksilö.

Peruuta kulttuuria väittäviä tahoja boikotoidaan ja he leikkivät uhria käyttämällä äskettäin luotua termiä “peruuta kulttuuri”. “Voi minua köyhä, he kiusaavat minua!”

Jos yritys lopettaa tuotteen kuljettamisen tai palvelun tarjoamisen, se johtuu siitä, että se ei ole enää kannattavaa. Se voi johtua siitä, että tuotetta tai tuotetta tarjoavia yrityksiä boikotoidaan. Tämä ei ole “peruuta kulttuuria”. Tämä tarkoittaa sitä, että kuluttajat käyttävät rahojaan parhaaksi katsomallaan tavalla.

Mikään ei estä ketään, joka vastustaa boikottia ostamasta tuotetta tai muutoin antamasta panosta sille taholle, joka väittää “peruuta kulttuurin”. He voivat ostaa lisää kirjoja, lisää tyynyjä tai mitä tahansa, mitä heidän mielestään peruutetaan.

Jane Power
San Jose

Smithin väkivaltainen hyökkäys
Oscar-gaalassa Inexcusable

Kun näin Will Smithin löivän Chris Rockia kasvoille ja huutavan hänelle aggressiivisesti maailmanlaajuisessa televisiossa vuoden 2022 Oscar-gaalassa, olin järkyttynyt.

Ajattelin heti kaikkia nuoria mustia miehiä, joita tapetaan Oaklandin kaduilla ja muissa kaupungeissa eri puolilla maata joka päivä.
Jos me kaikki näemme voimakkaan, rikkaan mustan miehen hyökkäävän jonkun kimppuun, mitä esimerkkiä se antaa?

Hän menetti tilaisuuden antaa hetken kulua ja tavata sitten koomikko yksityisesti ja sitten mennä lehdistölle selittämään, että hänen vaimonsa terveysongelmia ei pitäisi leikkiä.

Entä jos koomikko olisi ollut nainen; olisiko hän lyönyt häntä kasvoille?

Olipa kysymys mikä tahansa, väkivallalle ei ole mitään tekosyytä.

Penny Rylee
kapitoliini

Ukrainasta pakenevat
ovat ilmastopakolaisia

Sodassa tulee aina olemaan pakolaisia. Mercury News julkaisi äskettäin mielipideartikkelin, jossa väitetään, että presidentti Joe Biden ja muut demokraattiset poliitikot eivät pysty käsittelemään selkeää yhteyttä Venäjän fossiilisten polttoaineiden uhkien ja ilmastokriisin välillä (“Biden, demien pitäisi sanoa, että olemme fossiilisten polttoaineiden sodassa.” Sivu A7, 25. maaliskuuta), ja se ei ole ainoa asia, jota he eivät tunnusta.

Ukrainalaiset huutavat apua ja pakenevat kotimaastaan, jotkut hakevat turvaa Yhdysvaltoihin. Termiä “ilmastopakolainen” ei ole vielä laillisesti määritelty, mutta meidän pitäisi tunnustaa Ukrainan kansalaiset suhteettomasti kärsineiksi sodan ja ilmastonmuutoksen pakolaisiksi.

Toivon hartaasti, että maailma sopeutuu ajoissa kohti kestäviä energiatalouksia ja että Biden pitää lupauksensa parantaa maamme ilmaston kestävyyttä. Muuten Ukraina ei ole ainoa maa, joka on tuhoutunut sodan ja jatkuvan fossiilisten polttoaineiden vuoksi.

Naomi koira
vuoristonäköala

Kehittyneiden droonien laivasto
voisi toimittaa Ukrainalle

Sota-ajan humanitaaristen tarvikkeiden toimittaminen maalla on hidasta ja vaarallista. Tarvitaan miehittämättömiä toimitusdrooneja.

Leave a Comment