Liiketoiminta, valtatieaulat taistelevat kaasuveropyhinä

WASHINGTON – Rakennus- ja yritysryhmät yrittävät hillitä osavaltioiden ja liittovaltion kaasuveron alennusten aaltoa, jonka he sanovat vaarantavan kaivattuja tie- ja siltaparannuksia, mukaan lukien hankkeet, jotka rahoitetaan viime vuoden 1 biljoonan dollarin kahden osapuolen infrastruktuurilailla.

Yhdysvaltain kauppakamari sanoi kongressin jäsenille maanantaina lähetetyssä ja The Wall Street Journalin arvioimassa kirjeessä palkitsevansa lainsäätäjät, jotka vastustavat liittovaltion kaasuverolomaa, korkeammilla luokituksilla liike-elämän lobbausryhmältä.

Kamari vietti 20 vuotta lobbaamalla liittovaltion infrastruktuurimenojen lisäämistä, kuten presidentti Biden sääti marraskuussa. Mutta tänä syksynä pidettävien kongressin puolivälin vaalien ja osavaltiokilpailujen myötä poliitikot ovat innokkaita osoittamaan äänestäjille, että he ryhtyvät toimiin autoilijoiden helpottamiseksi.

“Olemme huolissamme siitä, että infrastruktuurilain edut heikkenevät melkein välittömästi liittovaltion bensiiniveron keskeyttämisen myötä”, sanoi Trey McKenzie, organisaation hallituksen varapuheenjohtaja.

Kamari sanoo, että yritykset hyötyvät maan infrastruktuurin parannuksista, ja kaasuverojen keskeyttäminen uhkaa “käyttäjä maksaa” -mallia, jossa liikennejärjestelmiä käyttävät maksavat niistä.

American Road & Transportation Builders Association, rakennusalan kaupparyhmä, kiertää tällä viikolla Capitol Hillillä uutta tutkimusta, jonka mukaan kaasuveron muutokset eivät aina johda säästöihin autoilijoille.

Demokraattinen sen. Maggie Hassan on tukenut lakiesitystä, jolla lopetetaan liittovaltion 18,4 sentin gallonaveron periminen vuoden loppuun asti.


Kuva:

Evan Vucci / Associated Press

Kaasun hinta on noussut korkeimmilleen tänä vuonna Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan pahentaman toimituspulan vuoksi. Connecticut, Maryland ja Georgia ovat jo saaneet päätökseen suunnitelmat kaasuveron väliaikaisesta pysäyttämisestä osavaltiotasolla, ja osavaltiot, kuten Virginia, Ohio ja Florida, harkitsevat kaasuverovaihtoehtoja.

Washingtonissa Yhdysvaltain senaatin demokraatit ovat ehdottaneet lainsäädäntöä liittovaltion 18,4 sentin gallonalta kaasuveron keräämisen lopettamiseksi vuoden loppuun asti.

“Ihmiset tuntevat todellista nipistystä jokapäiväisistä tavaroista, ja meidän on tehtävä enemmän auttaaksemme vastaamaan nouseviin kustannuksiin, erityisesti kaasun hintaan”, Sen. Maggie Hassan (D., NH) kertoi laskusta, jonka hän tuki yhdessä Senin kanssa. Mark Kelly (D., Ariz.) ja viisi muuta demokraattia.

Tuossa ehdotuksessa, samoin kuin siihen liittyvässä talon lakiehdotuksessa, vaaditaan yleisiä varoja korvaamaan rahat, jotka Federal Highway Trust Fund menettää veroloman aikana.

JAA AJATUKSESI

Ovatko kaasun verolomat ratkaisu nouseviin hintoihin? Miksi tai miksi ei? Liity alla olevaan keskusteluun.

Dean Franks, tienrakentajien ryhmän kongressisuhteista vastaava varapuheenjohtaja, sanoi, että liittovaltion lainsäädäntö on uhkapeliä, koska kaasuveron palauttaminen olisi poliittisesti vaikeaa, jos pumppujen hinnat pysyvät korkeina ensi vuonna. Ja jos loma jatkuu, hän sanoi, kongressi ei ehkä jatkaisi Highway Trust Fundin tukemista yleisillä rahastovaroilla.

Kaasuverokysymys kattaa perinteisen puoluepolitiikan, ja sekä republikaanit että demokraatit tukevat osavaltiotason erilaisia ​​hätätoimenpiteitä.

Edustajassa ja senaatissa republikaanien johtajat vastustavat kuitenkin suurelta osin liittovaltion kaasuveron keskeyttämistä. Senaatin vähemmistöjohtaja Mitch McConnell Kentuckysta on syyttänyt demokraatteja “poliittisten pelien” pelaamisesta ja huomauttanut, että kaasuverohelpotus raukeaisi pian välivaalien jälkeen.

Työntääkseen demokraatteja nurkkaan tienrakentajien ryhmä on maksanut sosiaalisen median mainoksista, joissa vedotaan entiseen presidentti Barack Obamaan. Ehdokkaana vuonna 2008 Obama kritisoi vastustajiaan liittovaltion kaasuverovapauden tukemisesta taantuman aikana, mitä hän kutsui “temppuksi”.

Rakennus- ja liike-elämän liittoutumat ja työvoimaryhmät sanovat, että kaasuveron alennukset eivät välttämättä tarkoita kuluttajien helpotusta, koska ne eivät estä vähittäiskauppiaita nostamasta perushintoja – ja voivat kannustaa heitä tekemään niin.

Tienrakentajat-ryhmän uusi tutkimus, jonka Journal on arvioinut, tutkii valtion kaasuveromuutosten markkinavaikutuksia 34 osavaltiossa vuoden 2013 ja viime vuoden välisenä aikana.

“Valtion kaasuveron korotukset olivat keskimäärin 2,8 senttiä gallonalta valtakunnallisesti, mutta puoli penniä – 0,5 senttiä – saavutti kuluttajien pumpun”, tutkimuksen mukaan.

New Jersey alensi osavaltion kaasuveroaan 8,3 sentillä gallonalta 1. lokakuuta alkaen, mutta tutkimuksen mukaan bensiinin vähittäismyyntihinta pysyi ennallaan kolmena peräkkäisenä päivänä ja nousi sitten raakaöljyn hinnan mukana.

Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan ​​auttoi nostamaan öljyn hinnan yli 100 dollariin tynnyriltä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2014. Näin nousevat öljykustannukset voivat kiihdyttää inflaatiota koko Yhdysvaltain taloudessa. Valokuva: Todd Johnson

Valtion viranomaiset etenevät. Virginia Gov. Republikaani Glenn Youngkin haluaa lainsäätäjien keskeyttävän osavaltion polttoaineveron vuodeksi, kun he kokoontuvat ensi viikolla erityiseen budjettiistuntoon. Virginian vero nousi 5 sentillä gallonalta heinäkuussa sen jälkeen, kun vuoden 2020 lainsäädäntö nosti sitä infrastruktuurihankkeiden rahoittamiseksi.

“Saadamme osavaltioiden lainsäätäjät takaisin siihen, että tiet eivät korjaa itseään”, sanoi Gordon Dixon, Virginia Transportation Construction Alliancen varatoimitusjohtaja. “Ymmärrämme kuvernöörin toiveen kuluttajien helpottamiseksi, mutta tämä ei ole oikea tapa.”

National Federation of Independent Businessin Virginia-osasto tukee Mr. Youngkinin ehdotusta sanoen, että pienyritysten omistajat tarvitsevat apua. Uber-kuljettaja Mitchell Gaye sanoi maanantaina Exxon-asemalla Arlingtonissa, jossa bensiini maksoi 4,62 dollaria gallonalta, ja vaaleilla valittujen virkamiesten on yritettävä laskea hintoja.

“Ajan koko ajan työn takia ja ajattelen vain, kuinka paljon se minulle maksaa”, Gaye sanoi kaasuttaessaan vuoden 2022 Hyundai Tucsonia.

Virginia Gov. Glenn Youngkin haluaa lainsäätäjien keskeyttävän valtion polttoaineveron vuodeksi.


Kuva:

ROP BROWN/Associated Press

Ohiossa jotkut republikaanien osavaltion lainsäätäjät tukevat ehdotusta keskeyttää viideksi vuodeksi osavaltion kaasuveron korotus, joka hyväksyttiin heinäkuussa 2019 kuljetusprojektien maksamiseksi. He mainitsevat liittovaltion infrastruktuurirahoituksen syynä, että Ohio voi ottaa vähemmän rahaa osavaltion kaasuverosta.

“Saamme paljon enemmän rahaa liittovaltiolta kuin arvioimme tarvitsevamme”, sanoi osavaltio Sen. Stephen Huffman, republikaani, joka sponsoroi keskeytyslakia. “Kaasuvero on työväenluokan vero.”

Ohio Contractors Associationin puheenjohtaja Chris Runyan on yksi niistä, jotka lobbaavat kaasuveron keskeyttämistä vastaan, kutsuen sitä lyhytnäköiseksi lähestymistavaksi. Suurin osa liittovaltion infrastruktuurihankkeiden rahoituksesta myönnetään osavaltiolle vain, jos valtio sitoutuu myös omaan rahaansa. “Joten käytettävissä olevan rahojen vähentämisellä osavaltiotasolla, koska sinulla on enemmän liittovaltion rahaa, ei ole oikeastaan ​​​​paljon järkeä”, hän sanoi.

Kirjoittaa Julie Bykowicz osoitteessa julie.bykowicz@wsj.com

Copyright ©2022 Dow Jones & Company, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. 87990cbe856818d5eddac44c7b1cdeb8

.

Leave a Comment