Scholzin keskustavasemmistopuolue tavoittelee suurta voittoa Saksan osavaltiossa | Talousuutiset

Kirjailija: GEIR MOULSON, Associated Press

BERLIN (AP) – Saksan liittokanslerin Olaf Scholzin keskustavasemmistolaiset sosiaalidemokraatit olivat matkalla selkeään vaalivoittoon sunnuntaina länsimaisessa osavaltiossa, jota heidän konservatiiviset kilpailijansa ovat johtaneet vuodesta 1999 lähtien, ennusteet osoittivat ensimmäisessä äänestyskopissa sitten Scholzin kansallisen hallituksen. astui virkaan joulukuussa.

Sosiaalidemokraatista Anke Rehlingeristä piti tulla uusi kuvernööri Saarlandiin, Ranskan rajalla sijaitsevaan alueeseen, joka on yksi Saksan pienimmistä osavaltioista, jossa asuu lähes miljoona ihmistä. Ennusteet ARD- ja ZDF-televisiosta, jotka perustuvat kyselyihin ja osavaltion lainsäätäjän äänten varhaiseen laskemiseen, asettavat sosiaalidemokraattien kannatuksen noin 43 %:iin, mikä on selvästi edellä keskustaoikeistolaisen Kristillisdemokraattisen liiton noin 27,5 % äänistä.

Ei ole selvää, että Rehlingerin menestyksellä oli paljon tekemistä Scholzin kolmipuolueen kansallisen liittouman tapahtumarikkaiden ensimmäisten 100 päivän kanssa, joiden aikana Venäjän sota Ukrainassa sai liittokanslerin kaatamaan Saksan puolustuspolitiikan ja Saksa on ottanut vastaan ​​suuren määrän pakolaisia. Maa kamppailee myös jatkuvan koronavirustartuntojen aallon kanssa, ja viime aikoina on havaittu yli 200 000 uutta tapausta useana päivänä.

Siitä huolimatta se oli ensimmäiset kolmesta osavaltion vaaleista kahden kuukauden sisällä – kaikki alueilla, joita tällä hetkellä johtavat entisen liittokansleri Angela Merkelin puolueen CDU:n kuvernöörit -, jotka auttavat määrittämään tulevan vuoden poliittisen sävyn. Tärkein äänestys 15. toukokuuta järjestetään Saksan väkirikkaimmassa osavaltiossa Nordrhein-Westfalenissa.

Poliittisia sarjakuvia maailman johtajista

Poliittiset sarjakuvat

Saarlandia on johtanut viimeisen vuosikymmenen ajan kansallisen tason suurimman oppositiopuolueen CDU:n ja sosiaalidemokraattien liittouma. Ennen vaaleja tehdyt kyselyt osoittivat, että äänestäjät pitivät Rehlingeriä, osavaltion varakuvernöörinä ja talousministerinä vuodesta 2014 ja puolueensa varapääjohtajana, CDU:n vakiintuneen johtajan Tobias Hansin sijaan.

“Tämä on viime vuosien kovan työn tulos”, Rehlinger sanoi kannattajilleen. “Olemme saaneet takaisin ihmisten luottamuksen.”

Viisi vuotta sitten CDU sai Saarlandissa 40,7 prosenttia äänistä ja Rehlinger vain 29,6 prosenttia sosiaalidemokraateista. CDU:n kansallinen pääsihteeri Mario Czaja sanoi, että sunnuntain tulos oli “tuskallinen tulos”.

CDU:n uusi johtaja Friedrich Merz oli yrittänyt vähätellä vaaleja jo ennen äänestystä. Hän sanoi viime viikolla, että “me olemme aina olleet hyviä Saarlandissa, kun vasemmisto jakautui, ja se on nyt ohi”.

Oppositiopuolueen tuen romahtaminen auttoi todennäköisesti Rehlingeriä. Kovan vasemmiston puolue oli pitkään merkittävä toimija Saarlandissa, mutta ennusteet osoittivat sen menettävän paikkansa osavaltion lainsäätäjässä.

Yksi perustajista Oskar Lafontaine, aikoinaan sosialidemokraattinen puolue, joka oli Saarlandin kuvernööri 1980- ja 1990-luvuilla, erosi hiljattain vasemmistopuolueesta jatkuvien sisäisten taistelujen keskellä. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun puolue vain niukasti välttyi erosta Saksan parlamentista syyskuun kansallisissa vaaleissa.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment