Liiketoiminnan viikko: Yrityksiä tukea Venäjän taloutta

Venäjän presidentti Vladimir V. Putin sanoi viime viikolla vaativansa “epäystävälliset maat” maksamaan Venäjän kaasusta ruplissa. Liikkeen tarkoituksena oli pakottaa Yhdysvaltojen ja Britannian kaltaiset maat tukemaan Venäjän valuuttaa, joka kaatui sen jälkeen, kun Venäjän keskuspankkia koskevat pakotteet jäädyttivät satojen miljardien dollarien omaisuutta. Ihmiset puolestaan ​​ryntäsivät vaihtamaan ruplansa dollareiksi tai euroiksi. Virkamiehet Euroopassa ja asiantuntijat Yhdysvalloissa ovat jo hylänneet ajatuksen ruplissa maksamisesta. Toisena yrityksenä lieventää taloudellista tuhoa Venäjän osakemarkkinat avautuivat uudelleen rajoitetulle kaupankäynnille torstaina kuukauden pituisen seisokin jälkeen. MOEX-indeksi nousi 4,4 prosenttia, mutta tämä nousutrendi johtui todennäköisesti hallituksen toimista, joilla pyritään välttämään myyntiä.

Federal Reserve -pankin puheenjohtaja Jerome H. Powell ennusti keskuspankin aggressiivisempaa lähestymistapaa inflaatioon ja puhui viime viikolla kiireellisesti Fedin halukkuudesta ryhtyä lisätoimenpiteisiin kysynnän hillitsemiseksi ja ennätysinflaation hillitsemiseksi. Hänen kommenttinsa seurasivat Fedin päätöstä nostaa ohjauskorkoaan neljänneksellä prosenttiyksiköllä, ensimmäinen useista korotuksista, joita Fed ennustaa nyt vuodelle 2022. “Jos päättelemme, että on tarkoituksenmukaista toimia aggressiivisemmin nostamalla liittovaltion varoja Korkoa yli 25 peruspistettä kokouksessa tai kokouksissa, teemme niin”, Powell sanoi viime maanantaina. Britanniassa, jossa inflaatio on korkeimmillaan kolmeen vuosikymmeneen, viranomaiset ilmoittivat keskiviikkona toimenpiteistä, joilla autetaan ihmisiä selviytymään hintojen noususta, mukaan lukien suunnitelmat bensiinin ja dieselin verojen leikkaamisesta ja lisävarojen vapauttamisesta pienituloisten kotitalouksien tukemiseen.

Bidenin hallinto teki kaksi toimenpidettä peruuttaakseen presidentti Donald J. Trumpin asettamia tulleja, joilla pyrittiin rajoittamaan kauppaa Britannian ja Kiinan kanssa. Hallitus ilmoitti tiistaina lopettavansa Trumpin aikaiset tullit brittiläiselle teräkselle ja alumiinille. Vastineeksi Britannia suostui poistamaan tulleja useille amerikkalaisille tuotteille, kuten viskille ja farkuille. Sopimus poisti osan jäljellä olevista transatlanttisen kaupan jännitteistä, jotka kuplivat Trumpin aikana. Seuraavana päivänä Yhdysvaltain kauppaedustajan toimisto sanoi, että se sallisi joidenkin kiinalaisten tuotteiden ohittaa Trumpin ja Pekingin välisen kauppasodan aikana asetetut tullit.

Securities and Exchange Commission on avannut kommenttijakson kauaskantoiselle säännölle, jonka mukaan julkisten yhtiöiden on raportoitava ympäristövaikutuksistaan ​​osakkeenomistajille ja liittovaltion hallitukselle. Yleisö voi vastata 30 päivän ajan ehdotetun säännön julkaisemisesta liittovaltion rekisterissä tai 20. toukokuuta asti sen mukaan, kumpi tulee ensin. Säännön tarkoituksena on tiedottaa osakkeenomistajille riskeistä, joita ilmastonmuutos voi aiheuttaa yrityksen tulokselle, mukaan lukien siitä, voivatko kuluttajat menettää kiinnostuksensa ilmaston lämpenemiseen vaikuttavia tuotteita tai palveluita kohtaan. Toimenpiteen kannattajat sanovat, että se saa yritykset vastuuseen siitä, miten ne vaikuttavat ilmastoon, ja antaa sijoittajille enemmän vaikutusvaltaa kannustaa yrityksiä ympäristöystävällisempiin käytäntöihin. Mutta ehdotettua sääntöä vastustavat jo jotkin yrityskaupparyhmät ja mahdolliset lyhyet haasteet.

Union drives lakaisee edelleen Starbucksin toimipisteissä eri puolilla maata, ja työntekijät Seattlessa, franchising-yhtiön kotikaupungissa, ja Mesassa, Arizin osavaltiossa, äänestivät viime viikolla ammattiliittojen perustamisesta. Liikkeet ovat seitsemäs ja kahdeksas paikka, jossa ammattiliittoja äänestää. Joulukuun jälkeen yli 100 Starbucks-myymälää on ilmoittautunut ammattiliittojen vaaleihin. Amazon on yrittänyt torjua ammattiliittoja kahdessa omissa vaaleissaan: Staten Islandin työntekijät äänestivät edelleen, ja äänestys päättyi perjantaina Bessemerissä, Alassa. Ammattiliiton voitto kummassakin paikassa olisi ensimmäinen Amazonin toiminnalle Yhdysvalloissa. Erityistä huomiota kiinnitetään Bessemeriin, jossa ammattiliitto hävisi vaalit viime vuonna ja Amazon sai valituksia National Labour Relations Boardilta sen toiminnasta ammattiliittojen aikana. Tällä kertaa Amazon on luottanut suurelta osin pakollisiin kokouksiin, joiden tarkoituksena on saada työntekijät luopumaan liiton tukemisesta.

Viime kuun työllisyysraportti osoitti voimakasta nousua, kun yhdysvaltalaiset työnantajat lisäsivät helmikuussa 678 000 työpaikkaa. Maaliskuun raportin odotetaan myös olevan vahva – tosin kuinka vahva riippuu kysynnän joustavuudesta, joka liittyy siihen, vaikuttavatko hintojen muutoksen kaltaiset tekijät kuluttajien käyttäytymiseen. Maaliskuun työministeriön raportissa ei ole havaittu mitään vaikutuksia Fedin koronkorotuksella, joka ilmoitettiin kuun puolivälissä. Mutta keskuspankin liikkeet ovat suuri varoitus jatkoa ajatellen, koska mahdollinen taantuma uhkaa suurta.

Saksa julkisti suunnitelmansa vähentää merkittävästi riippuvuuttaan Venäjän energiasta. Uber ja New Yorkin taksit muodostivat kumppanuuden. Euroopan unioni hyväksyi laajan lainsäädännön suurimpien teknologiayritysten sääntelemiseksi. Ja miljardööri MacKenzie Scott on lahjoittanut 12 miljardia dollaria 1 257 ryhmälle vuodesta 2020 lähtien.

Leave a Comment