UM murtaa jalansijaa uudessa Montanan taide- ja kulttuurimuseossa

MISSOULA – Montanan yliopiston kampuksella sijaitseva Montana Museum of Art and Culture (MMAC) on parhaillaan rakennusvaiheessa.

15 miljoonan dollarin rakennuksessa, joka korvaa kampuksen pohjoispuolella Adams Centerin vieressä olevan parkkipaikan, tulee osavaltion suurin julkinen taidekokoelma.

Tällä hetkellä suurin osa kokoelmasta on piilossa yhteiskuntatieteiden rakennuksen alla olevassa holvissa. Museon johtaja Rafael Chacon sanoi, että yli 12 000 taideteoksen puhdistaminen, luettelointi ja siirtäminen tulee olemaan valtava urakka.

“Löydämme esineitä, joita ei dokumentoida koko ajan”, Chacon sanoi.” Voin vain kuvitella, että kun aloitamme tämän koko kokoelman siirtämisprosessin, se tulee tapahtumaan paljon useammin.

Yliopisto aloitti taiteen keräämisen opiskelijoille 127 vuotta sitten, mutta luettelo on epäjohdonmukainen, sillä siinä käytetään paperilappuja, laskentataulukoita ja nykyaikaisia ​​tietokokonaisuuksia. Chacon sanoi, että holvi on täynnä kappaleita, jotka yleisö ansaitsee nähdä.

“Kun kävelen näiden käytävien läpi ja kun käsittelen näitä taideteoksia, olen jatkuvasti tietoinen siitä, että joku kommunikoi minulle ajan mittaan”, Chacon sanoi. “Ja se on todella voimakas asia.”

MMAC

MTN-uutiset

Montanan yliopisto laajenee Montanan taide- ja kulttuurimuseon pohjatyöllä.

Uusi museo tulee olemaan kolmikerroksinen, ja pohjakerroksessa on avoin luokkahuone ja yleisön pääsy kokoelmaan. Yläkerrassa on pysyvän kokoelman pyöriviä näyttelyitä. Lisäksi suunnitelmissa on Clark Fork -joelle johtava vihreä tie, joka luo rivin viihdepaikkoja kampuksen pohjoispuolelle.

Chacon arvioi nykyisessä tilassa 2 % kokoelmasta ja sanoo, että perimmäisenä tavoitteena on, että jokainen taideteos on saatavilla.

“Ei tee sinulle mitään hyvää, jos sinulla on hämmästyttävä kokoelma, jos et voi jakaa sitä, kouluta sen kanssa, jos et itse asiassa voi keskustella ihmisten kanssa siitä”, Chacon sanoi. “Uusi laitos todella mahdollistaa sen.”

MMAC Art

James Dobson/MTN-uutiset

Museon avajaisten odotetaan tapahtuvan syksyllä 2023, mutta Chaconin mukaan pätevän avun etsiminen kokoelman siirtämiseen on jo alkanut.

Nykyinen museon sijainti suljetaan tammikuussa siirtymätilan vuoksi. Jokainen tuote on puhdistettava, valokuvattava, luetteloitava ja pakattava ennen siirtämistä. Chacon lisäsi, että tehtävä tulee olemaan palkitseva haaste.

“Tämä on kerran elämässä mahdollisuus laitokselle”, Chacon sanoi. ”Se on minulle myös kerran elämässä mahdollisuus. Työskennelläksesi ryhmän kanssa, prosessoi tämä kokoelma, tee uusia löytöjä käsittelemään jokaista taideteosta – se on nöyryyttävää prosessia.”

mmac-taide

James Dobson/MTN-uutiset

Uusi laitos rahoitettiin yksityisesti lahjoituksilla, ja Chacon oli vakaasti sitä mieltä, että sisäänpääsymaksuja ei ole. MMAC etsii edelleen lisärahoitusta isomman henkilöstön maksamiseen. Chacon sanoi toivovansa sekä turistit että yhteisön jäsenet löytävän tavan luoda erityinen yhteys museoon.

Jos haluat olla mukana siirtymässä uuteen museoon, käy MMAC:n verkkosivuilla.

Leave a Comment