Kulttuuriministeriön symposiumissa keskustellaan arabimaailman suhteesta länteen

Kulttuuriministeri HE Sheikh Abdul Rahman bin Hamad Al Thani ja muita virkamiehiä ja vieraita symposiumissa Doha Institute for Graduate Studiesissa.

Doha: Symposiumi otsikolla “Me ja länsi — arabisentralismi ja universaalisuuden käsite, lännen monimutkaisuus totuuden ja illuusion välillä” pidettiin Dohan jatko-opintojen instituutissa osana symposiumikauden järjestämiä tapahtumia. Kulttuuriministeriö yhteistyössä Qatarin yliopiston ja Arab Center for Research and Policy Studiesin kanssa.

Symposiumiin osallistui kulttuuriministeri HE Sheikh Abdul Rahman bin Hamad Al Thani sekä useita tutkijoita, älymystöjä, media-ammattilaisia ​​ja vieraita.

Symposiumiin osallistuivat Doha Institute for Graduate Studies -instituutin presidentti tohtori Abdelwahab El Affendi, tutkija tohtori Jassem Al Jazza ja Doha Institute for Graduate Studiesin filosofiaohjelman apulaisprofessori, tohtori Rachid Boutayeb.

Tohtori Abdelwahab El Affendi käsitteli historiallista ulottuvuutta toisaalta arabien ja muslimien ja toisaalta lännen välisessä suhteessa ja kuinka tämä suhde muodostui sisäisten konfliktien ja sisällissotien jälkeen Euroopassa ja sitten alkuvaiheessa. ristiretket arabimaailmaa vastaan, jotka kulkivat läpi teollisen vallankumouksen ja valtakeskusten luomisen Eurooppaan, sitten siirtomaa-ajan ja sen jälkiseuraukset, ja totesi, että arabi- ja islamilainen maailma edustivat ennen maailman keskeistä asemaa yhdistäen idän ja lännen Amerikan löytämiseen asti. Hän lisäsi, että nyt vallitsee länsimainen hegemonia talouden, politiikan ja kulttuurin kautta, ihmetellen, miksi emme yritä tehdä kulttuurihyödykkeitä ja muodostaa liittoutumia arabi- ja islamilaisessa maailmassa, jotka ilmaisevat voimansa.

Hän vaati tarvetta tarkastella uudelleen kulttuurisen, älyllisen ja teollisen vahvuutemme lähteitä sekä toimia arabien renessanssin luomiseksi.

Tohtori Jassem Al Jazza puhui riippuvuuden käsitteestä korostaen, että täydellistä itsenäisyyttä globalisaation aikakaudella, jopa suurilla mailla, on tällä hetkellä vaikea saavuttaa.
Tohtori Rachid Boutayeb käsitteli puheenvuorossaan arabien ja lännen välisen suhteen filosofista ulottuvuutta esittämällä useita kysymyksiä. Hän selitti, että vastaukset näihin kysymyksiin vaihtelevat arabimaailmassamme.

Yleisö osallistui symposiumiin, joka nosti esiin monia arabien ja lännen välisen suhteen piirteitä. Kaksiviikkoinen symposiumikausi päättyy 31. maaliskuuta.

.

Leave a Comment