Putin sanoo lännen yrittävän “peruuttaa” venäläistä kulttuuria | Venäjän ja Ukrainan sodan uutiset

Vladimir Putin vertaa venäläisten kulttuuritapahtumien peruuttamista Ukrainan sodan vuoksi natsien kirjojen polttamiseen.

Presidentti Vladimir Putin on syyttänyt länttä venäläisen kulttuurin, mukaan lukien Pjotr ​​Tšaikovskin, Dmitri Šostakovitšin ja Sergei Rahmaninovin, teosten tuhoamisesta.

Perjantaina televisioidussa tapaamisessa johtavien kulttuurihenkilöiden kanssa Putin vertasi useiden venäläisten kulttuuritapahtumien peruuntumista viime viikkoina natsi-Saksan toimintaan 1930-luvulla.

“Tänään he yrittävät mitätöidä tuhat vuotta vanhan maan”, Putin sanoi.

“Puhun kaiken Venäjään liittyvän progressiivisesta syrjinnästä, tästä trendistä, joka on kehittymässä useissa länsimaissa länsimaiden eliitin täydellä suostumuksella ja joskus myös rohkaisemalla”, Putin lisäsi.

“Sananlaskun “peruuta kulttuurista” on tullut kulttuurin peruuttaminen”, Putin sanoi ja lisäsi, että venäläisten säveltäjien teoksia suljettiin pois konserteista ja venäläisten kirjailijoiden kirjoja “kiellettiin”.

“Edellisen kerran tällainen joukkokampanja ei-toivotun kirjallisuuden tuhoamiseksi toteutettiin natsien toimesta Saksassa lähes 90 vuotta sitten… kirjoja poltettiin aivan aukioilla”, Putin sanoi.

Sen jälkeen kun Putin lähetti venäläisiä joukkoja Ukrainaan helmikuun 24. päivänä, länsi on kasannut Moskovaa vastaan ​​pakotteita, jotka ovat tehneet Venäjän yhä enemmän eristäytyneeksi poliittisesti ja taloudellisesti ja ulottuneet esimerkiksi urheilun ja kulttuurin aloille.

Puhuessaan “peruuta kulttuurista” Putin nosti esiin brittiläisen kirjailijan JK Rowlingin, jota kritisoitiin transsukupuolisia ihmisiä koskevien kiistanalaisten twiittien johdosta.

“Ei niin kauan sitten lastenkirjailija JK Rowling erotettiin, koska hän, miljoonia kappaleita eri puolilla maailmaa myytyjen kirjojen kirjoittaja, ei miellyttänyt niin sanottujen “sukupuolivapauksien” faneja, Putin sanoi.

Useita sotaa tukevia venäläisiä kulttuurihenkilöitä koskevia tapahtumia on peruttu, mukaan lukien Pietarin Mariinski-teatterin pääjohtaja Valeri Gergiev, joka puhui Putinille perjantain kokouksessa.

Gergiev erotettiin Münchenin filharmonikkojen ylikapellimestaritehtävistä ja menetti tilaisuuden johtaa Milanon La Scalaa, kun hän ei tuominnut Venäjän hyökkäystä.

Paljon pienempi määrä tapahtumia on peruttu, koska ne ovat yhteydessä kuolleisiin venäläisiin kulttuurihenkilöihin. Cardiffin filharmoninen orkesteri on pudonnut ohjelmastaan ​​Tšaikovski-teoksen ja tiedotusvälineiden mukaan Japanin ja Kroatian orkesterit ovat ryhtyneet vastaaviin toimenpiteisiin.

Espanjan Teatro Real, yksi Euroopan suurimmista oopperataloista, peruutti myöhemmin tänä vuonna Venäjän Bolshoi-baletin esitykset. Huutokauppatalot Christie’s, Sotheby’s ja Bonhams ovat peruneet venäläisen taiteen myynnin Lontoossa.

Cardiff Philharmonic sanoi, että se on altistunut “vihapuheelle ja ilkeille kommenteille” peruutettuaan Tšaikovskin vuoden 1812 alkusoiton esityksen aiemmin tässä kuussa.

“Perusinhimillisyys menee taiteen ja historian edelle”, orkesteri sanoi Facebook-viestissä.

“Kun humanitaarinen kriisi on ohi, keskustelu “herättymisestä” ja “peruuta kulttuurista” voi olla paikkansa.

.

Leave a Comment