Liiketoiminnan kohokohdat: Bidenin matalat arvosanat, energiasopimus

___

AP-NORC kysely: Bidenin alhainen arvosana taloudesta hintojen noustessa

WASHINGTON (AP) – Suurin osa amerikkalaisista sanoo, etteivät he syytä presidentti Joe Bideniä korkeasta bensiinin hinnasta, mutta he antavat hänen taloudellisen johtajuutensa alhaiset arvosanat inflaation pelossa ja syvenevän pessimismin vuoksi. Associated Press-NORC Center for Public Affairs Researchin uusi kysely osoittaa, että noin seitsemän kymmenestä amerikkalaisesta sanoo, että maan talous on huonossa kunnossa, ja lähes kaksi kolmasosaa paheksuu Bidenin suhtautumista talouteen. Lisäksi amerikkalaiset sanovat todennäköisemmin, että hänen politiikkansa on vahingoittanut taloutta kuin auttanut sitä. Silti he todennäköisemmin sanovat, että tavallista korkeammat kaasun hinnat johtuvat enemmän Bidenin vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolisista tekijöistä kuin Bidenin politiikoista.

___

Ukrainan sota pakottaa USA:n ja EU:n sopimuksen alittamaan Venäjän energian

BRYSSELI (AP) – Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tarjoaa merkittävää maakaasutoimitusten laajentamista Eurooppaan Venäjän Ukrainan sodan aiheuttamien riskien keskellä. Biden kertoi perjantaina Euroopan komission puheenjohtajalle Ursula von der Leyenille, että ydinkysymys on “Euroopan auttaminen vähentämään riippuvuuttaan Venäjän kaasusta mahdollisimman nopeasti”. Eurooppa saa Moskovasta 40 prosenttia tarvittavasta maakaasusta asuntojen lämmittämiseen, sähkön tuotantoon ja teollisuuden edistämiseen. Suunnitelman mukaan Yhdysvallat ja muutama samanmielinen kumppani lisäävät nesteytetyn maakaasun vientiä Eurooppaan. Mutta Yhdysvaltojen vientilaitokset toimivat jo täydellä kapasiteetilla, ja Euroopalla voi olla vaikeuksia vastaanottaa näitä lähetyksiä.

___

Yhdysvaltain osakkeet päätyvät pääosin nousuun seuraavan nousu- ja laskupäivän jälkeen

NEW YORK (AP) — Osakkeet nousivat enimmäkseen korkeammalle Wall Streetin perjantaina toisen päivän pomppimisen jälkeen, kun kauppiaat yrittävät selvittää, mitä taloudelle tapahtuu seuraavaksi. Se oli sopiva lopetus kuoppaiselle viikolle, joka toi sekä voittoja että tappioita tärkeimmille Yhdysvaltain indekseille. S&P 500 päätyi 0,5 prosentin nousuun toisen päivän äkillisten liikkeiden sekä ylös- että alaspäin jälkeen. Teknologiapainotteinen Nasdaq päätti 0,2 % tappioon ja Dow Jones Industrial Average nousi 0,4 %. Treasury-korot nousivat jälleen voimakkaasti ja raakaöljyn hinta maltillisesti.

___

Yhdysvallat ja EU allekirjoittivat tiedonsiirtosopimuksen helpottaakseen yksityisyyttä koskevia huolenaiheita

BRYSSELI (AP) – Euroopan unioni ja Yhdysvallat tekivät läpimurron vuosia kestäneessä taistelussaan Atlantin yli virtaavien tietojen yksityisyydestä alustavalla sopimuksella, joka tasoittaa tietä eurooppalaisten henkilötietojen tallentamiselle Yhdysvaltain presidentti Joe Bideniin. ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmoittivat sopimuksesta perjantaina Bidenin ollessa Brysselissä Euroopan-kiertueella Venäjän Ukrainan sodan keskellä. Liiketoimintaryhmät sanoivat, että sopimus tuo helpotusta tuhansille yrityksille, jotka kohtasivat epävarmuutta tietojen lähettämisestä Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä, jossa on paljon tiukemmat tietosuojasäännökset.

___

EU-johtajat pääsivät kompromissiin energia-asioissa pitkän keskustelun jälkeen

EU:n johtajat kamppailivat perjantaina tuntikausia löytääkseen kompromissin sopimuksesta, jonka tarkoituksena on hillitä energian hintoja, jotka ovat menneet läpi kattoon ja vahingoittaneet kotitalouksia ja yrityksiä kaikkialla 27 maan blokissa. Brysselissä päivän kestäneiden neuvottelujen aikana vallitsi selvä kuilu eteläisten ja pohjoisten kansojen välillä. Välimeren maat Espanjan johdolla vaativat interventiota markkinoille hintakattojen kaltaisilla toimenpiteillä, kun taas Saksa ja Alankomaat vastustivat rajuja vaihtoehtoja. Johtajat kuitenkin sopivat Euroopan komission ehdotuksesta siirtyä kohti maakaasun yhteisostoa. Ukrainan sota on saanut EU-maat ymmärtämään, että ne ovat olleet liian riippuvaisia ​​Venäjästä maakaasun ja öljyn suhteen.

___

EU on sopinut uusista digitaalisista säännöistä Big Techin hallitsevan aseman hillitsemiseksi

BRYSSELI (AP) – Euroopan unioni loi vaiheen tehostetulle teknologiayritysten tukahduttamiselle sopimuksella merkittävistä digitaalisista säännöistä, jotka hillitsevät online-portinvartijoita, kuten Googlen ja Facebookin emoyhtiö Metta. EU-virkamiehet sopivat myöhään torstaina EU:n digitaalisten markkinoiden lain sanamuodosta, joka on osa sen digitaalisen sääntökirjan kauan odotettua uudistusta. Laki pyrkii estämään teknologiajättiläisiä hallitsemasta digitaalisia markkinoita valtavien sakkojen tai jopa yrityksen hajoamisen uhkalla. He kohtaavat esimerkiksi tiukemmat rajoitukset ihmisten tietojen käyttämiselle kohdistetuissa verkkomainoksissa. Säännöt korostavat, kuinka Euroopasta on tullut maailmanlaajuinen edelläkävijä pyrkimyksissä hillitä teknologiayritysten valtaa.

___

Tuomari heittää Washington Postin toimittajan syrjintäjutun

Tuomari on hylännyt Washington Postin politiikan toimittajan nostaman kanteen, jonka mukaan sanomalehti syrjii häntä naisena ja seksuaalisen väkivallan uhrina. Felicia Sonmez haastoi Postin oikeuteen heinäkuussa sanoen, että lehti esti häntä raportoimasta seksuaalisesta väärinkäytöksestä sen jälkeen, kun hän puhui julkisesti omista kokemuksistaan. Kielto kumottiin maaliskuussa 2021. Tuomari Anthony Epstein totesi torstaina antamassaan tuomiossa, että Post väitti ryhtyneensä toimiin Sonmezia vastaan ​​hänen julkisten lausuntojensa vuoksi välttääkseen puolueellisuuden näyttämisen tai käsityksen. Se ei hänen mukaansa rikkonut lakia. Sonmezin asianajajan mukaan valitus on suunniteltu.

___

Yhdysvallat antaa lentoyhtiöille tauon lentoonlähtöoikeuksissa NYC:ssä, DC:ssä

WASHINGTON (AP) – Liittovaltion viranomaiset jatkavat pandemiaapua auttaakseen suuria lentoyhtiöitä säilyttämään halutut nousu- ja laskeutumisoikeudet suurilla New Yorkin ja Washingtonin lentokentillä tänä kesänä. Federal Aviation Administrationin päätös koskee kansainvälisiä lentoja. Nousu- ja laskeutumisoikeuksia kutsutaan lähtö- ja saapumisaikoiksi, ja niitä rajoitetaan JFK:n ja LaGuardian lentokentillä New Yorkissa sekä Reaganin kansallisella lentokentällä Washingtonin ulkopuolella. Lentoyhtiöt, jotka eivät käytä lähtö- ja saapumisaikojaan, voivat menettää ne muille lentoyhtiöille. Mutta FAA sanoo, että meneillään olevan pandemian vuoksi se jatkaa kansainvälisten lentojen sääntöjen poikkeusta lokakuun loppuun asti. Sen oli määrä päättyä sunnuntaina.

___

S&P 500 nousi 22,90 pistettä eli 0,5 % 4 543,06 pisteeseen. Dow Jones Industrial Average nousi 153,30 pistettä eli 0,4 % 34 861,24 pisteeseen. Nasdaq laski 22,54 pistettä eli 0,2 % 14 169,30 pisteeseen. Pienten yritysten Russell 2000 -indeksi lisäsi 2,54 pistettä eli 0,1 % 2 077,98 pisteeseen.

.

Leave a Comment