Instacart leikkaa arvoaan 38 prosenttia, lainaus “Turbulence”

Instacart, päivittäistavaratoimitusten aloitusyritys, sanoi torstaina, että se leikkaa arvoaan noin 24 miljardiin dollariin 39 miljardista dollarista, mikä heijastaa teknologiaosakkeiden huonoa markkinatilannetta.

“Olemme luottavaisia ​​liiketoimintamme vahvuuteen, mutta emme ole immuuneja markkinoiden turbulenssille, joka on vaikuttanut johtaviin teknologiayrityksiin sekä julkisiin että yksityisiin, yhtiö sanoi lausunnossaan.

Bloomberg kertoi aiemmin uutisesta oikaistusta arvostuksesta, joka on yksityisen yrityksen harvinainen toimenpide, joka tulee, kun riippumaton arvioija arvioi uudelleen yrityksen osakkeen arvon. Instacart kertoi työntekijöille alentuneesta arvostuksesta aiemmin torstaina, yhtiö kertoi.

Arvostusmuutoksella on potentiaalinen hyöty: Työntekijöille voitaisiin tarjota osakepohjaista korvausta, jolla voi olla enemmän nousua pitkällä aikavälillä olettaen, että markkinoiden kiinnostus Instacartiin nousee.

Yritys yhdistää sovelluksessaan päivittäistavaroita kotona tilaavat ihmiset ostajiin, jotka työskentelevät yrityksen itsenäisinä urakoitsijoina. Urakoitsijat valitsevat jonkun päivittäistavarat ja toimittavat ne sitten. Pandemian aikana, kun ihmiset olivat jumissa kotona, yrityksen kasvu kiihtyi ja se keräsi viime vuonna 265 miljoonaa dollaria, mikä yli kaksinkertaisti sen arvon.

Mutta ruokakaupat ovat valittaneet, että Instacartin maksut vaikeuttavat voittoa, ja yritys on kohdannut kysymyksiä muiden pandemiamenestysten, kuten Zoomin, Pelotonin ja DoorDashin, kanssa siitä, onko sen liiketoiminta kestävää, kun maailma palaa versioon. normaalista.

Instacart on myös pyrkinyt laajentamaan tarjontaansa. Keskiviikkona se ilmoitti useista uusista tuotteista, mukaan lukien laajennetut mainostarjoukset ja ohjelmistoanalytiikan päivittäistavarakaupoille sekä pilottiohjelman, joka mahdollistaisi elintarvikkeiden toimittamisen 15 minuutissa käyttämällä pieniä toimituskeskuksia.

Fiji Simo, entinen Facebook-johtaja, josta tuli Instacartin toimitusjohtaja viime vuonna, sanoi tällä viikolla antamassaan haastattelussa, että hän uskoi valvovansa “yrityksen kolmatta toimintaa”.

Mutta hänen on silti taisteltava markkinoiden realiteettien kanssa. Yhtiö muotoili uuden, alemman arvostuksensa tapana lisätä uusien ja nykyisten työntekijöiden osakepalkkioiden arvoa ja sanoi, että sillä oli runsaasti käteistä pankissa – yli miljardi dollaria – eikä sen tarvinnut nostaa lisää lähiaikoina.

Instacart väitti myös, että sen lipuva osakeomaisuus oli osa suurempaa teknologiatrendiä eikä poikkeavaa. Myös muut mainonta- ja toimitusalan yritykset, kuten Shopify, DoorDash ja Facebookin emoyhtiö Meta, ovat nähneet osakkeidensa arvon pudonneen viime aikoina.

Leave a Comment