Yahoo nimeää Alicin Reidy-Williamsonin monimuotoisuuden ja kulttuurin johtajaksi

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)–Yahoo, maailmanlaajuinen media- ja teknologiayritys, ilmoitti tänään Alicin Reidy-Williamsonin nimittämisestä Chief Diversity & Culture Officeriksi, jossa hän tulee johtamaan Yahoon monimuotoisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta (DEI) koskevia toimia maailmanlaajuisesti Yahoon tukemisen lisäksi. intohimoinen ja positiivinen tiimikulttuuri.

Tehtävässään Reidy-Williamson raportoi suoraan toimitusjohtaja Jim Lanzonelle ja työskentelee tiiviissä yhteistyössä Yahoon johtajien kanssa jatkaakseen monipuolisen työvoiman kasvattamista ja vahvistaakseen osallistamiskulttuuria edistäviä käytäntöjä, käytäntöjä ja liiketoimintaa. Hän tulee myös johtamaan lahjakasta DEI:n ja työntekijöiden kokemusalan ammattilaisten tiimiä, valvomaan työntekijöiden sitoutumista ja strategisia kumppanuuksia sekä jatkamaan vastuullisuuden puolustamista tiimeissä, toiminnoissa ja maantieteellisesti.

“Monimuotoisuuden, tasapuolisuuden ja osallisuuden asettaminen etusijalle kaikessa toiminnassamme tekee meistä paremman yrityksen, paremman työnantajan ja paremman avustajan palvelemissamme yhteisöissä”, sanoi Yahoon toimitusjohtaja Jim Lanzone. “Alicinilla on vahva kokemus DEI-innovaatioiden ohjaamisesta ja kokemus Yahoon johtamisesta seuraavassa kasvuvaiheessamme. Hän auttaa vapauttamaan työvoimamme ja liiketoimintamme täyden potentiaalin, joka heijastelee täysin Yahoon arvoja ja tarkoitusta. Odotan hänen johtajuuttaan ja kumppanuuttaan.”

“Keskusteluissani Yahoon johtajien kanssa on selvää, että yrityksen DEI-kulttuuri on syvällinen – ja se vaikuttaa jokaiseen työntekijään kaikilla tasoilla”, sanoi Alicin Reidy-Williamson. “Hyödyntämällä tämän kulttuurin voimaa voimme ajaa liiketoiminnallisia tuloksia ja nopeuttaa työntekijöiden sitoutumista ja kokemuksia, jotka luovat pääsyä, edunvalvontaa ja yhteisöllisyyttä. Yahoon pitkäaikainen sitoutuminen osallistavaan työpaikkaan yhdistettynä sen uuteen muutokseen tekee siitä jännittävän ajan liittyä yritykseen.”

Yli 25 vuoden ajan Reidy-Williamson on johtanut kulttuuria, tarkoitusta ja DEI:tä huippuyrityksille. Hän työskenteli aiemmin Endeavoorin osallistamispäällikkönä ja johti inkluusiostrategioita maailmanlaajuisesti useissa yrityksissä. Ennen Endeavouria hän toimi johtajana The Raben Groupissa, kansallisessa julkisen politiikan ja viestinnän strategiayrityksessä, jossa hän kehitti DEI-käytäntöä. Reidy-Williamson työskenteli myös 13 vuotta Viacomissa ja MTV Networksissa käynnistäen yrityksen yritysvastuun, monimuotoisuuden ja osallisuuden sekä julkisten asioiden ponnistelut ja ohjaten samalla niiden kasvua.

Reidy-Williamsonin intohimo ulottuu yritysympäristön ulkopuolelle ja hänen yhteisöönsä. Hän on maaliskuun hallituksessa Washingtonin elokuvafestivaaleilla, monimuotoisuuden neuvoa-antavan neuvoston puheenjohtajana Operation Homefrontissa ja She Should Run -ohjelman hallituksessa.

Reidy-Williamsonin toimipaikka on New Yorkissa.

Tietoja Yahoosta

Yahoo on maailmanlaajuinen media- ja teknologiayritys, joka yhdistää ihmiset heidän intohimoihinsa. Tavoitamme lähes 900 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa ja tuomme heidät lähemmäksi sitä, mitä he rakastavat – rahoituksesta ja urheilusta ostoksiin, pelaamiseen ja uutisiin – luotettujen tuotteiden, sisällön ja tekniikan avulla, jotka ruokkivat heidän päiväänsä. Tarjoamme kumppaneille täyden pinon alustan yrityksille, jotka voivat vahvistaa kasvua ja luoda merkityksellisempiä yhteyksiä mainonnassa, haussa ja mediassa. Saat lisätietoja vierailemalla osoitteessa yahooinc.com.

Leave a Comment