USA:n liiketoiminta nousi maaliskuussa kahdeksan kuukauden huipulle – tutkimus

Federal Reserve -rakennus nähdään ennen kuin Federal Reserven hallituksen odotetaan ilmoittavan suunnitelmistaan ​​nostaa korkoja maaliskuussa, koska se keskittyy inflaation torjuntaan Washingtonissa, Yhdysvalloissa, 26. tammikuuta 2022. REUTERS/Joshua Roberts

Rekisteröidy nyt saadaksesi ILMAISEKSI rajoittamattoman pääsyn Reuters.com-sivustolle

WASHINGTON, 24. maaliskuuta (Reuters) – Yhdysvaltain liiketoiminnan mittari nousi maaliskuussa korkeimmalle kahdeksaan kuukauteen sekä tavaroiden että palveluiden vahvan kysynnän vauhdittamana, mutta Venäjän sota Ukrainaa vastaan ​​loukkasi tunnelmaa.

S&P Global ilmoitti torstaina, että sen nopea US Composite PMI Output Index -indeksi, joka seuraa valmistus- ja palvelusektoreita, nousi 58,5:een tässä kuussa. Tämä oli korkein lukema sitten heinäkuun 2021 ja seurasi 55,9 helmikuussa.

Yli 50 lukema kertoo yksityisen sektorin kasvusta. Tammikuun laskusuhdanteen jatkunut elpyminen johtui enimmäkseen tukkeutuneesta kysynnästä ja COVID-19-rajoitusten lieventämisestä kaikkialla maassa koronavirustapausten massiivisen vähenemisen ja toimitusketjun lievempien häiriöiden vuoksi.

Rekisteröidy nyt saadaksesi ILMAISEKSI rajoittamattoman pääsyn Reuters.com-sivustolle

Yhdistelmätilausindeksi nousi yhdeksän kuukauden korkeimmalle tasolle, kun yritykset ilmoittivat, että “syötteiden parempi saatavuus mahdollisti niiden olevan kilpailukykyisempiä ja uusia asiakkaita.”

Uusien tilausten ja keskeneräisten töiden kasautuessa yritykset palkkasivat työntekijöitä jyrkimmällä tahdilla sitten huhtikuun 2021.

Inflaatio kiihtyi edelleen, ja yritykset ilmoittivat enemmän raaka-aineiden, polttoaineiden ja energian hintojen noususta. Hinnat pysyvät todennäköisesti korkeina, koska Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja Kiinan sulkemiset COVID-19-epidemian aikana hidastavat maailmanlaajuisten toimitusketjujen paranemista.

Kuluttajahinnat nousivat helmikuussa suurimman vuotuisen nousun 40 vuoteen.

Vaikka yritykset suhtautuivat tämän vuoden näkymiin jokseenkin toiveikkaina, luottamus kärsii panoskustannusten kohoamisesta ja Venäjän ja Ukrainan välisestä sodasta huolestuneena. S&P Globalin mukaan palvelusektorin yritykset olivat vähemmän toiveikkaina, koska he olivat huolissaan käytettävissä olevien tulojen pienenemisen vaikutuksista elinkustannusten noustessa.

Kyselyn flash-valmistuksen PMI hyppäsi 58,5:een tässä kuussa helmikuun 57,3:sta. Reutersin kyselyyn vastanneet ekonomistit olivat ennustaneet 11,9 %:n taloudesta vastaavan sektorin indeksin putoavan 56,3:een.

Sen flash-palvelusektorin PMI nousi 58,9:ään tässä kuussa helmikuun 56,5:stä. Taloustieteilijät olivat ennustaneet palvelusektorille tämän kuun lukeman 56,0, mikä muodostaa yli kaksi kolmasosaa Yhdysvaltain taloudellisesta toimeliaisuudesta.

Rekisteröidy nyt saadaksesi ILMAISEKSI rajoittamattoman pääsyn Reuters.com-sivustolle

Raportti Lucia Mutikani

Standardimme: Thomson Reutersin luottamusperiaatteet.

.

Leave a Comment