Pachinkon arvostelu: “häikäisevä, sydämellinen korealainen eepos”

Koko näyttelijäsuoritus on upea ja luonnollinen. Etelä-Korean suuri poptähti Lee Min-ho on karismaattinen Hansu, korealainen, joka työskentelee japanilaisessa yrityksessä ja palaa kotiin välittäjänä kalatorilla lähellä Sunyan kylää. Valkoiseen pukuun ja fedoraan pukeutunut hän vetoaa vaatimattomaan, luottavaiseen, teini-ikäiseen Sunyaan, joka häikäisee häntä huolimatta huhuista hänen siteistään järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Hänen ja hänen elämänsä risteävät vuosien saatossa.

Jin Ha, yhdysvaltalainen näyttelijä (Devs and Love Life), tuo monimutkaisia ​​kerroksia Solomoniin, joka menee Tokioon yrittääkseen saada siellä vanhan korealaisen naisen myymään talonsa ja valmistamaan tilaa hänen yrityksensä rakennusprojektille. Hänen luonnettaan on huomattavasti paranneltu ja toisinaan muutettu romaanista, mikä mahdollistaa näytön version tuovan esille perheen sukupolvien väliset erot ja antaa Solomonille vaikeampia eettisiä valintoja. Kohtaus, jossa hän tuo isoäitinsä Sunyan käymään vanhemman korealaisen naisen luona, on yksi vaikuttavimmista.

Kogonada ja Chon (Blue Bayou) ohjaavat kumpikin neljä jaksoa. Kaikkialla kamerat tallentavat näkymiä, jotka luovat eeppisen tunnelman ja katselevat Korean ja Japanin erottavan laajan, kimaltelevan meren yli tai Tokion korkeuksiin. Näkymät siirtyvät sisään ja ulos helposti, mikä johtaa lähikuviin, jotka tuovat meidät läheisesti hahmojen elämään. Pachinko on viimeisin Kogonadan jyrkästi tehtyjen teosten sarjassa, mukaan lukien elokuvat Columbus (2017) ja nykyinen After Yang, joista jokainen on tehty älykkäästi ja hämmästyttävällä visuaalisella tyylillä.

Pachinkon monien älykkäiden valintojen joukossa yksi parhaista on sen eloisa, iloinen avausjakso. Jokainen tärkeimmistä näyttelijöistä tanssii pachinko-salin käytävällä vuoden 1967 pomppivaan kappaleeseen Let’s Live for Today. He ovat pukeutuneita, mutta eivät luonteeltaan, kun Hansu/Lee pyörii ympäriinsä ja pitää pientä Sunyaa/Yu-naa sylissään, Solomon/Ha heittelee pukutakkiaan ilmaan ja hymyilevä Mozasu/Soji nostaa kätensä diskoliikkeissä. Näyttelijöiden näkeminen korostaa tarinan fiktiivistä laatua, mutta loputtomasti katseltavissa olevan kohtauksen pelkkä onnellisuus osoittaa heidän näyttelemän perheen joustavuuden.

Ensimmäisessä jaksossa, kun Sunya on hyvin nuori, hänen isänsä kertoo hänelle lupauksesta, jonka hän antoi, kun hän oli vain viikon ikäinen, että “teisin mitä tahansa, jotta maailman rumuus ei koskettaisi sinua”. Pachinko vangitsee sekä maailman rumuuden, joka varmasti satuttaa häntä, että isänsä rakkauden syvän kauneuden, joka kestää sukupolvesta toiseen ja painaa kaiken muun.

★★★★★

Pachinko saa ensi-iltansa AppleTV+:ssa 25. maaliskuuta.

Rakastatko elokuvia ja televisiota? Liittyä seuraan BBC:n kulttuurielokuva- ja TV-klubi Facebookissa, joka on cinefilien yhteisö kaikkialla maailmassa.

Jos haluat kommentoida tätä tarinaa tai jotain muuta, mitä olet nähnyt BBC Culturessa, siirry sivuillemme Facebook sivulle tai laita viestiä Viserrys.

Ja jos pidit tästä tarinasta, Tilaa viikoittainen bbc.comin ominaisuuksia koskeva uutiskirje, nimeltään Essential List. Käsin valittu valikoima BBC Future-, Culture-, Worklife- ja Travel-tarinoita, jotka toimitetaan postilaatikkoosi joka perjantai.

.

Leave a Comment