New Yorkin osavaltion opetusministeriö ehdottaa uusia yksityiskoulun sääntöjä | Herald-yhteisön sanomalehdet

New Yorkin osavaltion opetusministeriö jatkaa ponnistelujaan saadakseen yksityiset koulut – erityisesti jeshivat, jotka välttelevät maallista koulutusta saadakseen enemmän uskonnollista opetusta – täyttämään osavaltion akateemiset vaatimukset.

Osavaltion hallintoneuvosto esitteli “polkuja” muille kuin julkisille kouluille osoittaakseen, että ne tarjoavat maallista koulutusta, joka vastaa julkisten koulujen tarjoamaa koulutusta, ja osavaltion hallintoneuvosto tarkasteli ehdotetut uudet säännökset virtuaalikokouksessa 14. maaliskuuta.

Uudistetuilla säännöillä pyritään ratkaisemaan keskustelu siitä, kuinka monta tuntia uskonnollisten koulujen ja erityisesti juutalaisten tulisi omistaa uskonnonopetukseen maallisten aineiden, kuten englannin, matematiikan, luonnontieteiden ja yhteiskuntaopin sijaan.

“Hyvä uutinen on, että vapautuksille on useita tapoja”, sanoi Richard Altabe, Woodmeressa sijaitsevan Long Beachin heprealaisen akatemian alakoulun rehtori. Hän huomautti, että Middle States Associationin tai New York State Association of Independent Schools -yhdistyksen akkreditointi on kaksi sellaista tapaa, joilla yksityiset koulut voidaan harkita julkisten koulujen kanssa. HALB saavutti äskettäin NYSAIS-akkreditoinnin.

“Huono uutinen on, että [state] määräykset eivät tunnusta uskonnollista opetusta ja arvoa niille kouluille”, Altabe sanoi. ”Talmudin opiskelu on kriittistä ajattelua, ja olen pettynyt. Suuri osa juutalaisten koulutuksesta on aineellista.”

HALB:n alaisuudessa olevia kouluja ovat Davis Renov Stahler Yeshiva High School for Boys, myös Woodmeressa, sekä Lev Chana Early Childhood Learning Center ja Stella K. Abraham High School for Girls, molemmat Hewlett Bay Parkissa.

Huhtikuussa 2019 osavaltion korkein oikeus kumosi yksityiskoulusäännökset, jotka silloinen valtion koulutuskomissaari MaryEllen Elia oli vahvistanut kuusi kuukautta aiemmin.

Elia halusi, että kaikki yksityiset koulut tarjoavat yhteensä 36 tuntia viikossa englannin, matematiikan, luonnontieteiden ja yhteiskuntaopin opetusta. Laiminlyönti olisi voinut johtaa valtion rahoituksen menettämiseen oppikirjoihin, kuljetuksiin ja muihin tarvikkeisiin.

Ohjeet olivat vastaus väitteeseen, että useat ortodoksiset jeshivat, erityisesti Brooklynissa ja Manhattanilla, tarjosivat vain vähän tai ei ollenkaan opetusta maallisista aiheista.

Vuonna 2018 osavaltion lainsäädäntö antoi yeshivien valvonnan osavaltion opetusministeriölle eikä paikallisille koulutusviranomaisille. Viranomaisten mukaan noin 115 000 lasta osallistui ortodoksisen juutalaisen jeshivaan eri puolilla osavaltiota.

“On aina hyvä, että opiskelijoille on asetettu valtion määräyksiä ja standardeja”, sanoi Ari Solomon, Hebrew Academy of the Five Towns and Rockawayn toiminnanjohtaja. “Olemme aina ottaneet maalliset ja uskonnolliset opetussuunnitelmat erittäin vakavasti ja täytämme tai ylitämme kaikki asetetut määräykset.”

Solomon sanoi, että noin 100 opiskelijaa valmistuu HAFTR High Schoolista vuosittain, ja 100 prosenttia jatkaa yliopistoon, yhteisön korkeakoulusta arvostetuille yliopistoille, kuten Massachusetts Institute of Technologylle.

Hän lisäsi, että HAFTR, jolla on varhaiskasvatuksen keskus, alakoulu ja yläaste, tarjoaa monia Advanced Placement -luokkia, keskittyy STEM-koulutukseen (luonnontieteet, teknologia, tekniikka ja matematiikka) ja vastaa opiskelijoiden tarpeisiin kaikkialla akateemisessa kirjossa. .

Lawrencen koulupiirin superintendentti Ann Pedersen tuntee hyvin viiden kaupungin jeshivat muutaman koulutusyhteistyön perusteella.

HAFTR ja Lawrence yläkoulun kahdeksasluokkalaiset tekivät yhteistyötä “Nimet, ei numerot” -ohjelmassa aiemmin, jossa opiskelijat haastattelevat holokaustista selviytyneitä, ja HALB:n Shaar Lev -ohjelma – Altaben suunnittelema – tarjoaa uskonnollista opetusta juutalaisille lapsille, joilla on erityistarpeita.

“Lawrencen yksityiskoulut ovat poikkeuksellisia oppilaitoksia”, Pedersen kirjoitti sähköpostissa. “Lawrenessa vietettyjen vuosien aikana olen tutustunut moniin yksityiskoulujen henkilökuntaan ja johtajiin ja nähnyt lukemattomia esimerkkejä heidän menestyksekkäästä opiskelijajoukostaan.”

Ehdotetut määräykset on julkaistu Valtion opetusministeriön verkkosivuilla, ja ne julkaistaan ​​valtion rekisterissä 30. maaliskuuta. Julkisia kommentteja otetaan vastaan ​​31. toukokuuta asti ja niitä tarkastellaan kesän aikana. Jos laajoja tarkistuksia ei tehdä, lopulliset määräykset voivat tulla hallintoneuvoston käsiteltäväksi syksyllä.

Lähetä kommentit osoitteeseen seregcomments@nysed.gov (linkki lähettää sähköpostin) tai osoitteeseen State Office of Religious and Independent Schools, Se Regulations, 89 Washington Ave, EBA Room 1708, Albany, NY 12234.

.

Leave a Comment