Ligandin uusi vasta-aineliiketoiminta valmistautuu Nasdaqiin

John Smithin/VIEWpressin luvalla

Ligand Pharmaceuticals tahtoa irrottaa vasta-aineiden etsintäliiketoimintansa uudeksi kokonaisuudeksi, joka tunnetaan nimellä OmniAb, Inc.joka sitten sulautuu erikoisyritysostojen kanssa Avista Capital Partnersiin ja suuntaa Teetä Nasdaqin pörssi.

Sulautumisen jälkeen OmniAbin arvo on 850 miljoonaa dollaria, joka sisältää 115 miljoonan dollarin investoinnin Avistalta ja 15 miljoonan dollarin sijoituksen Ligandilta. Ligand aikoo jakaa 100 % omistusosuudestaan ​​OmniAb:sta Ligandin osakkeenomistajille verovapaalla voitolla. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2022 toisen puoliskon aikana, yhtiö sanoi. Sulautumisen jälkeen OmniAb käy kauppaa Nasdaqissa OABI-tunnuksella.

ligandi ilmoitti ensin suunnitelmistaan ​​jakaa liiketoimintansa viime vuonna. Marraskuussa yhtiö ilmoitti suunnitelmistaan ​​erottaa vasta-aineetsintäliiketoiminta, mikä antaa Ligandille mahdollisuuden keskittyä proteiinien ilmentämisalustaan ​​ja Captisol-liiketoimintaan. Ligandin toimitusjohtaja John Higgins sanoi, että Avista-tiimi on tehnyt laajan due diligence -tutkimuksen ennen fuusiota ja näkee OmniAbin potentiaalin ja arvon.

OmniAbia johtaa Matt Foehr, joka toimii tällä hetkellä Ligand Pharmaceuticalsin johtajana. Uusi yritys jatkaa vasta-aineiden etsintäalustan käyttöä tarjotakseen alan kumppaneille pääsyn monipuoliseen vasta-ainevalikoimaan ja suuritehoisiin seulontatekniikoihin, jotka tukevat seuraavan sukupolven terapeuttisten lääkkeiden löytämistä ja kehittämistä. Yrityksen alustan keskiössä on se, mitä yritys kutsui “omien siirtogeenisten eläintensä, mukaan lukien OmniRat, OmniChicken ja OmniMouse”, biologiseksi älykkyydeksi.

Foehrin mukaan OmniAb-liiketoiminnalla on edellytykset jatkuvalle kasvulle sen vasta-ainevalikoiman ja seulontatekniikoiden vahvan kysynnän vuoksi. Hän huomautti, että kaksi OmniAb-vasta-aineista on äskettäin palanut vihreäksi Kiinassa, mukaan lukien CStone Pharmaceuticalsmonoklonaalinen anti-PD-L1-vasta-aine Cejemlyjoka hyväksyttiin metastaattisen ei-pienisoluisen keuhkosyövän ensilinjan hoitoon yhdistettynä kemoterapiaan.

Hän huomautti, että kolmas hyväksyntä on mahdollista myöhemmin tänä vuonna Yhdysvalloissa. Elokuussa 2021, Gloria Biosciences sai hyväksynnän Kiinassa zimberelimabiOmniAb-peräinen monoklonaalinen anti-PD-1-vasta-aine uusiutuvan tai refraktaarisen klassisen Hodgkinin lymfooman hoitoon.

”Kasvava yhteistyökumppanimme ja uudet ohjelmamme kuvaavat teknologiamme tarjoamaa arvoa. Olemme innoissamme voidessamme yhdistää voimamme Avistan kanssa kehittääksemme ja laajentaaksemme erilaistettuja kykyjämme, joita voidaan soveltaa erilaisiin modaliteeteihin, ja hyödyntää teknisiä vahvuuksiamme tullaksemme alan valituksi kumppaniksi”, Foehr sanoi lausunnossaan.

Ligandin sateenvarjon alaisuudessa vasta-aineiden etsintäalustan ympärille on luotu noin 55 kumppanuutta. Siitä on kehitteillä yli 250 ohjelmaa, yhtiö sanoi. Ligand totesi, että viime vuonna klinikalle saapui yhdeksän OmniAb-alustalla kehitettyä vasta-ainetta, kun taas kaksi rojaltia kantavaa vasta-ainetta sai viranomaishyväksynnän.

.

Leave a Comment