Kuinka johtaa omaa yritystäsi palamatta loppuun

Valokuva-kuva: The Cut; Kuva: Getty Images

Tekee eniten on erityinen sarja kunnianhimosta – kuinka määrittelemme sen, valjastamme sen ja valloitamme sen.

Amerikkalaisia ​​on ennätysmäärä lopettavat työnsä tehdäkseen töitä itselleen, ja Patrice Washington on täällä auttamassa heitä. Hän perusti ensimmäisen yrityksensä – kiinteistöyrityksen – ollessaan ylioppilas, mutta meni konkurssiin suuren laman aikana muutamaa vuotta myöhemmin. Nyt hän johtaa seitsennumeroista yritystä, joka auttaa muita ihmisiä toipumaan taloudellisista katastrofeista (tai vielä parempaa välttämään niitä) bestsellerillään kirjat, podcastja koulutusohjelmia. Keskustelimme hänen kanssaan siitä, kuinka hän oppi välttämään työuupumusta yrittäjänä ja omana pomonaan – ja kuinka hän opettaa asiakkaitaan tekemään samoin.

Kuluneen vuoden aikana miljoonia ihmisiä ovat perustaneet oman yrityksen tai ryhtyneet freelancereiksi. Se voi olla hienoa, mutta joskus oman kaupan pitäminen on vaikeampaa kuin ihmiset odottavat. Mitä neuvot aloittaville ihmisille?

Uskon, että vaikka pyöritämme omia yrityksiämme, monet meistä luovat uudelleen samat myrkylliset syklit, joista emme pitäneet aiemmissa työympäristöissämme. Ihmiset sanovat: “En halua tehdä töitä näinä aikoina. En halua olla ihmisten lähellä, jotka eivät kunnioita tai arvosta kykyjäni. En halua, että minulle ei makseta sen arvoista, minkä arvoinen olen.” Ja sitten he luovat yrityksen, jossa he alihinnoittelevat ja työskentelevät yli ja heillä on löysät rajat, jos heillä on rajoja. Erityisesti tässä suuressa erossa näen, että monet naiset lopettavat työnsä vain luodakseen saman työympäristön, josta he poistuivat, mutta ilman etuja. Mielestäni on tärkeää tehdä selväksi, mitä haluat, sekä henkilökohtaisessa ajassasi että liiketoiminnassasi.

Voitko antaa esimerkin, milloin teit niin omassa yrityksessäsi?

Teen ryhmävalmennusohjelmia verkossa. Ja ajattelin, että minun piti tehdä ne iltaisin, koska ihmiset työskentelevät päivällä. Se tarkoitti, että tein koko päivän töitä ja sitten esiintyin suorana kello 19–21 valmentamassa ihmisiä kaikkialta maailmasta, mikä vaatii paljon energiaa ja sitoutumista. Tein sen useita kertoja viikossa ympäri vuoden. Se oli erittäin rasittavaa, eikä se ollut hyvä minulle, koska se johtaisi unirytmiini – menin yöllä näppäilemään, enkä sitten pystynyt nukkumaan, ja sitten minun piti vielä herätä aikaisin saadakseni unirytmin. lapsi kouluun. Se sai minut kiukkuiseksi ja väsyneeksi, koska tein töitä koko päivän ja yön enkä nukkunut hyvin.

Joten päätin yrittää pitää vapaapäivän viikon aikana. Tiedän, että monilla ei ole ylellisyyttä tehdä tätä. Mutta olen huomannut, että minulle on tärkeää, että minulla on aikaa, kun ketään muita ei ole kotona, en puhu ihmisille tai suunnittele mitään. Kutsun sitä ajatteluaikani. Olen pitänyt keskiviikkopäiviä nyt kahden vuoden ajan, ja se on muuttanut peliä. Tiistai ja torstai ovat hyvin pinottuja ja kiireisiä, mutta minulla on niihin energiaa, koska minulla on keskiviikkoja itselleni.

Luulen, että monet ihmiset ovat huolissaan siitä, ettei heillä ole varaa sanoa ei asiakkailleen tai tietyille mahdollisuuksille. Kuinka olet onnistunut tekemään tämän?

Olen huomannut, että se todella auttaa minua palvelemaan asiakkaitani vetämään rajoja. Esimerkiksi kun tyttäreni oli siirtymässä yläasteesta lukioon, halusin todella viettää enemmän aikaa hänen kanssaan. Mutta minulla oli kiire iltaisin, koska minun piti tehdä näitä ryhmävalmennusohjelmia. Sitten eräänä päivänä ajattelin: “Kuka sanoi, että minun piti tehdä niin? Onko se sääntö jossain?” Tajusin, etten vain poltin itseäni, mutta en antanut itselleni mahdollisuutta saada suhdetta tyttäreni kanssa, jonka halusin. Joten vain vuosi sitten päätin, että valmentelen vain perjantaisin klo 11 ja 15. Kun tyttäreni pääsee koulusta, minulla on ollut mahdollisuus rauhoittua ja rentoutua, ja olen valmis katsomaan TikTokeja koko illan, koska sitä tyttäreni pitää mielellään.

Valmennusaikatauluni muuttaminen paransi suhdettani tyttäreeni. Mutta huomasin myös, että asiakkaani todella saivat parempia tuloksia. Tajusin, että pyrkiessäni palvelemaan asiakkaitani ja valmentajia öisin, yllytin heidät siihen ajatukseen, että palvellakseen asiakkaitaan heidän on oltava päällä myös yöllä. Ja minä valvoin heitä öisin ja pidin heidät poissa perheidensä luota. En edes nähnyt sitä.

Monet meistä luovat tarinoita, jotka edistävät loppuunuutumista, ja muotoilemme ne seuraavasti: “Se on parasta, se on parempi näin.” Mutta monet näistä tarinoista eivät ole edes totta. Kun omistamme työvuoron, kaikki muuttavat kanssamme, emmekä saa odotuksiamme.

Kuinka sinä henkilökohtaisesti löysit rajan kovan työn ja loppuun palamisen välillä? Osaatko sanoa milloin olet lähellä?

Kun tunnen ottavani liikaa, tunnen sen kehossani. Joskus ajattelen, etten voi sanoa ei jollekin, koska se liittyy liian moniin muihin asioihin. Mutta tiedän myös, että ilman minua se ei tapahdu mitään. Ajattelin ennen, että voisin tuottaa enemmän energiaa sokerilla ja kofeiinilla, mutta nyt tiedän, että se ei ole oikeaa energiaa.

Jos olet loppuun palanut, työsi kärsii ja lopulta taloutesi. Kun ajattelet loppuunuutumisen kustannuksia, kyse ei ole vain siitä, että olet fyysisesti tai henkisesti väsynyt etkä kestä enää. Se vaikuttaa myös kulutustottumuksiisi. Jos yrität täyttää tyhjyyttä, luulet, että ehkä uusi kukkaro tai uusi auto. Tai saatat käyttää paljon rahaa alkoholiin turruttaaksesi tai selviytyäksesi. Mutta uusi kukkaro ei korjaa sitä tosiasiaa, että olet uupunut ja väsynyt. Nyt saatat olla söpö ja väsynyt, mutta olet silti väsynyt.

Minulla on ollut asiakkaita, jotka palasivat niin loppuun, että he joutuivat hakeutumaan mielisairaalaan. Ja jos törmäät paikkaan, jossa joudut kertomaan pomollesi tai asiakkaillesi, että otat toistaiseksi voimassa olevan virkavapaan, sillä voi olla paljon suurempi vaikutus talouteen kuin jos olisit aktiivisempi tauon pitämisessä tai lomaa nopeammin.

Kun ajat omaa yritystäsi, voi olla uuvuttavaa käsitellä sen taloudellisia puolia. Kuinka suosittelet, että ihmiset käsittelevät raha-asioita joutumatta ylikuormittumaan?

Monet ihmiset perustavat oman yrityksen, koska he haluavat tehdä sitä, missä he ovat hyviä, ja he sanovat: “En ole rahaihminen.” Mutta jos olet yrittäjä, olet nyt rahaihminen. Jos olet aikuinen, olet nyt rahaihminen. Sinun täytyy olla.

Sinun on oltava tietoinen talouselämästäsi. Se ei tarkoita, että sinun pitäisi hoitaa kaikki itse. Robinhood teki äskettäin tutkimuksen, jossa todettiin, että 73 prosentilla naisista eläkkeelle jääminen on tärkein taloudellinen tavoite, mutta vain 19 prosenttia sanoo olevansa varma kykyynsä sijoittaa. Mutta sijoittamisen kaltaiset asiat eivät tapahdu kenellekään eristyksissä. Tarvitset tukea, ja on työkaluja ja palveluita, jotka voivat helpottaa sitä. Kukaan ei tee sitä yksin.

Vaikka tiedänkin rahasta, minulla on edelleen yritysjohtaja, minulla on taloussuunnittelija, minulla on kiinteistösuunnittelija. Nämä ovat ihmisiä, jotka toin ajan myötä tukemaan minua viisaiden valintojen tekemisessä, jotta voin jatkaa sitä, mistä pidän. Missä tahansa olemme raha-asioissamme, voimme käyttää tukea. Sillä ei ole väliä, ansaitsetko 10 000 dollaria vuodessa vai miljoona vuodessa. Luulen, että jos siinä on häpeää tai ajatus, että minun pitäisi tietää paremmin, koska olen aikuinen, meidän on vain päästävä siitä yli.

Kun olet freelancerina, saat usein palkkaa ajastasi. Ja kun aika on rahaa, on vaikea päättää, milloin lopettaa työskentely. Miten siitä voi päästä eroon?

Aiemmin uskoin, että dollareita piti käydä kauppaa tuntikausia, mutta en usko, että se on enää totta. Uskon, että tuloihimme vaikuttaa suoraan se, mihin päätämme viettää aikamme varaamamme tunnin aikana. Monet meistä käyttävät aikamme kiireisiin, ei tuottaviin. Vietämme tuntikausia etsiessämme asioita YouTubesta tai pohtiessamme: “Minun täytyy kuunnella enemmän podcasteja tai lukea lisää kirjoja ennen kuin olen valmis ottamaan tämän seuraavan askeleen.” Aikamme kuluu niin paljon tiedon keräämiseen. Sen sijaan meidän pitäisi luultavasti käyttää Fiverrin tai Upworkin kaltaisia ​​resursseja löytääksemme jonkun, joka on perehtynyt tiettyihin asioihin sen sijaan, että yrittäisimme selvittää ne itse.

Yksi harjoitus, jota suosittelen, on tehdä päiväkirja kaikesta, mitä teet viikossa, vain yhden viikon ajan, maanantaista perjantaihin. Kuten: “Okei, julkaisin tämän asian sosiaalisessa mediassa. Tunnen ehdotuksia. kirjoitin sähköpostin. Seurasin sitä.” Korosta sitten kaikkea mikä vain sinä voisi tehdä, eikä kukaan muu voinut tehdä sitä. Se ei sisällä asioita, joita joku muu voisi tehdä vain 80 prosenttia enemmän kuin sinä. 80 prosenttia riittää työn suorittamiseen.

Esimerkiksi vain minä voin tallentaa podcastejani ja vain minä voin osallistua mediatapahtumaan. Mutta uutiskirjeideni kirjoittaminen – joku muu voi tehdä sen. Kun delegoin uutiskirjeeni ensimmäisen kerran, se sai minut hulluksi, koska olin kuin: “Hän saattaa tehdä virheen.” Mutta kuka välittää? Kukaan ei tarkista uutiskirjeitäni. Minun piti oppia vapauttamaan ja päästämään se irti, ja se itse asiassa auttoi nopeuttamaan liiketoimintaa, koska olin täysin keskittynyt asioihin, joissa näytän parhaiten.

Rakensin tiimini pienin askelin. Kuten, Voinko saada viisi tuntia viikossa apua? Voin tarjota 75 dollaria viikossa tukeakseni tätä asiaa. Kun vapautin sen ajan, se antoi minulle mahdollisuuden ajatella, että voisin työskennellä yrityksen parissa ja olla niin tekemättä. Sieltä tuli paljon luovuutta, luoda lisää asioita, jotka ovat olleet erittäin onnistuneita ja auttaneet meitä pääsemään yli seitsemän numeroon.

Leave a Comment