Aasian osakkeita sekoitettuna Wall St Fallsin jälkeen; Öljyn hinnat laskevat | Talousuutiset

Kirjailija: ELAINE KURTENBACH, AP Business Writer

Osakkeet vaihtelivat torstaina Aasiassa Wall Streetin perääntymisen jälkeen, kun raakaöljyn hinta nousi jyrkästi.

Tokio ja Shanghai olivat alhaisemmat, kun taas Hongkong ja Sydney nousivat. Yhdysvaltain futuurit nousivat ja USA:n raakaöljyn vertailuindeksi laski takaisin.

Viime viikon rallin jälkeen markkinat ovat olleet nousussa ja laskussa tällä viikolla, kun sijoittajat ovat huolissaan inflaation noususta ja talouskasvun hidastumisesta.

Venäjän oli määrä avata osakemarkkinat uudelleen rajoitetulle kaupankäynnille torstaina lähes kuukausi sen jälkeen, kun osakkeet putosivat ja pörssi suljettiin Ukrainan hyökkäyksen seurauksena.

Poliittiset sarjakuvat

Kaupankäyntiin tulee raskaita rajoituksia, jotta estetään sellaiset massiiviset myynnit, joita tapahtui odotettaessa länsimaiden taloudellisia ja taloudellisia pakotteita. Ulkomaiset osakkeenomistajat eivät pysty myymään osakkeitaan – rajoituksen Venäjä asetti torjuakseen länsimaisia ​​pakotteita sen rahoitusjärjestelmää ja heikentynyttä ruplaa vastaan.

Keskuspankin uudelleen avaamista koskevan ilmoituksen mukaan kaupankäynti sallitaan 33:ssa maan MOEX-vertailuindeksiin kuuluvista 50 yrityksestä, mukaan lukien lentoyhtiö Aeroflot, valtion omistama kaasuntuottaja Gazprom ja öljy-yhtiö Rosneft.

Sijoittajat odottavat Naton kokousten ja torstaina järjestettävän Euroopan johtajien huippukokouksen tuloksia, joissa presidentti Joe Biden keskustelee tärkeimpien liittolaistensa kanssa uusien rankaisevien sanktioiden määräämisestä Venäjälle; ja Ukrainan hyökkäyksen aiheuttaman poikkeuksellisen humanitaarisen kriisin käsitteleminen ja yhteisymmärryksen löytäminen siitä, kuinka vastata, jos Venäjä käynnistää kyber-, kemiallisen tai jopa ydinhyökkäyksen.

Hyökkäys Ukrainaa vastaan ​​on nostanut jo ennestään nousevat energian ja muiden hyödykkeiden hinnat entisestään.

“Painepisteet kasvavat jälleen öljyn kiehuessa, mikä johtaa stagflaatioon, joka painaa taas mielialaa”, Stephen Innes SPI Asset Managementista sanoi kommentissaan.

Tokion Nikkei 25 hävisi 0,3 prosenttia 27 962 43:een. Soulissa Kospi laski 0,5 % 2 721,64 pisteeseen ja Shanghai Composite -indeksi 0,5 % 3 253,31 pisteeseen.

Hongkongin Hang Seng nousi 0,2 prosenttia 22 195,96:een. Australiassa S&P/ASX 200 nousi 0,2 % 7 392,70:aan.

Yhdysvaltain kauppaedustajan toimisto palautti keskiviikkona eräille Kiinan viennille poikkeukset tullien korotuksiin, jotka määrättiin taistelussa Pekingin kanssa sen kauppataktiikoista. Aiemmin päättyneet poikkeukset koskevat tavaroita, kuten rintapumppuja, uima-altaan pölynimureita, sähkömoottoreita ja teollisuuskomponentteja.

Keskiviikkona S&P 500 laski 1,2 % 4 456,24 pisteeseen, ja yli 80 % vertailuindeksin osakkeista päätyi laskuun. Dow liukuu 1,3 % 34 358,50:een. Molemmat indeksit ovat nyt viikoittaisen tappion tahdissa.

Nasdaq laski 1,3 prosenttia 13 922,60 pisteeseen. Myös pienempien yritysten osakkeet menettivät jalansijaa. Russell 2000 putosi 1,7 % 2 052,21 pisteeseen.

Energiaosakkeet nousivat, kun raakaöljyn hinta nousi yli 5 %. Hess nousi 4,6 prosenttia S&P 500 -indeksin suurimmasta noususta.

USA:n raakaöljyn tynnyrihinta laski 1,01 dollaria 113,92 dollariin. Keskiviikkona se nousi 5,66 dollaria tynnyriltä 114,93 dollariin. Kansainvälisen Brent-raakaöljyn tynnyri putosi 68 sentistä 117,07 dollariin tynnyriltä. Hinnat ovat toistaiseksi nousseet yli 50 % vuonna 2022, mikä herättää huolta vaikutuksista monenlaisiin kulutustavaroihin ja kulutukseen.

Monet yritysten kohonneista kustannuksista ovat siirtyneet kuluttajien maksettavaksi, ja elintarvikkeiden, vaatteiden ja muiden tavaroiden korkeammat hinnat voivat johtaa menojen leikkaamiseen, mikä hidastaa talouskasvua. Keskuspankit ovat reagoineet nostamalla korkoja yrittääkseen torjua inflaation vaikutuksia.

Joukkovelkakirjalainojen tuotot ovat yleisesti nousseet markkinoiden valmistautuessa korkeampiin korkoihin, mutta ne laskivat takaisin keskiviikkona. 10 vuoden Treasuryn tuotto laski 2,33 prosenttiin tiistain 2,37 prosentista.

Sijoittajat valmistautuvat uusimpaan yritysten tuloskierrokseen neljänneksen lähestyessä loppuaan. Jotkut yritykset ovat jo antaneet päivityksiä.

Adobe laski 9,3 %, kun se antoi sijoittajille pettymyksen taloudellisen ennusteen ja varoitti, että myynnin pysäyttäminen Venäjällä ja Valko-Venäjällä vaikuttaa sen liikevaihtoon. Metallinvalmistaja Worthington Industries putosi 17 % raportoituaan pettymyksen kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta.

Valuuttakaupassa Yhdysvaltain dollari nousi 121,22 dollariin Japanin jenistä myöhään keskiviikon 121,15 jenistä. Euro laski 1,1007 dollarista 1,0986 dollariin.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment