Yrityksen riskienhallinnan hyödyntäminen liiketoiminnalle | Mitratech Holdings, Inc.

[author: Javier Gutierrez]

Enterprise Risk Management (ERM) ei ole uusi tieteenala.

Sen profiili on kuitenkin jatkuvasti kehittynyt viime vuosina organisaatioiden voittaessaan nykypäivän jatkuvasti muuttuvan yritysmaailman jatkuvat haasteet.

Säännösten lisääntyminen, etätyö ja lukuisat rajoitukset ovat vaikuttaneet voimakkaasti ERM-asioiden merkitykseen reuna-asioista keskitetysti. Sekä työntekijöiden että esimiesten tulee työskennellä väsymättä varmistaakseen liiketoimintaprosessien tehokkuuden. Ymmärretään nyt kautta linjan esimerkiksi kyberriskien hallinnan merkityksestä ja tietoturvastandardien noudattamisen tärkeydestä.

ERM-trendit vuodelle 2022

Monia asioita, teemoja ja dynamiikkaa korostettiin Techtargetin tuoreessa artikkelissa, jossa keskitytään vuoden 2022 tärkeimpiin yritysten riskienhallinnan trendeihin. On syytä mainita, että varsinkaan uusien riskien ilmaantuminen ei ole keskeinen teema, vaan keskittyy siihen, miten Paras on parantaa riskienhallintaprosesseja kriittisten riskien täydelliseksi taltioimiseksi ja hallitsemiseksi, samalla kun yritys voi kukoistaa, kehittyä ja menestyä.

Strateginen siirtyminen kohti riskimaturiteettikehystä

Merkittävin yksittäinen suuntaus on strateginen siirtyminen riskimaturiteettikehykseen; jossa yritykset siirtyvät tapauskohtaisista riskinhallintaprosesseista ja -järjestelmistä kohti organisaatioidensa riskienhallintakykyä koko riskien elinkaaren ajan sekä normaaliin tapaan prosesseja.

On selvää, että tämä on jatkuva matka, mutta yritykset haluavat omaksua kokonaisvaltaisemman lähestymistavan riskienhallintaan hallitakseen riskejä ennakoivasti ja lisätäkseen tehokkuutta koko liiketoiminnassa. Yhteinen haaste monille organisaatioille, erityisesti niille, joilla ei ole omaa riskinhallintatoimintoa, on löytää tapa konsolidoida, automatisoida ja virtaviivaistaa tietoja, järjestelmiä ja prosesseja tavalla, joka mahdollistaa koko yrityksen tehokkuuden.

ERM:n ja muiden GRC-toimintojen sotkeutuminen

Toinen vuodelle 2022 merkittävänä korostettu kehitys on se, miten ERM ja muut GRC:n toiminnot kietoutuvat entistä enemmän toisiinsa. Tietoturvan ja tietosuojan kaltaisilla aloilla on kasvavat vaatimustenmukaisuusodotukset, jotka voivat nostaa punaisia ​​​​lippuja sekä tarkastajille että asiakkaille. Toimitusketjun riskeillä on myös merkittävä rooli, koska yritykset hyödyntävät toimitusketjun prosessejaan monilla tavoilla osana arvolupaustaan. Vaikka riskienhallintaa ja vaatimustenmukaisuutta on aiemmin saatettu nähdä erillisinä liiketoimintayksiköinä, viime aikoina on siirrytty yhdistämään molemmat liiketoimintaprosesseihin alusta alkaen. Tähän vaikuttaa suuresti se, että erillinen lähestymistapa vain lisää toteutuskustannuksia ja arvon saavuttamiseen kuluvaa aikaa.

Muutos tavassa, jolla riskit ymmärretään koko yrityksessä

Lisäksi yritykset haluavat myös muuttaa tapaa, jolla riskit ymmärretään koko yrityksessä. Teknisiä muutoksia tehdään tavoitteena olla innovatiivisempi, tehokkaampi ja ketterämpi. Hienostunut ja vivahteikas lähestymistapa riskien tunnistamiseen, arviointiin ja hallintaan on ehdottoman välttämätöntä nykypäivänä. Hyvä esimerkki on, kuinka monet yritykset ovat ottaneet käyttöön pilvilaskentaominaisuudet tarjotakseen uusia sovelluksia ja palveluita nopeammin käyttäjilleen. Kaikenkokoiset yritykset haluavat parantaa kykyjään ja tehdä niin ne tutkivat erilaisia ​​lähestymistapoja.

Suuntaus on siirtyminen kohti SaaS-malleja, joissa loppukäyttäjät ottavat käyttöön järjestelmiä ja prosesseja varmistaakseen, että heidän yrityksensä politiikat toteutetaan. Riski- ja vaatimustenmukaisuustiimit voivat tarvittaessa antaa apua ja neuvoja sekä tarkastella lopullista politiikan täytäntöönpanoa. He voivat myös tarjota koulutusta, koulutusta ja todistusvalmiuksia, jotta henkilökunta voi täyttää vaaditut standardit ilman, että kustannukset kasvavat merkittävästi. Näiden ominaisuuksien ansiosta ERM ja muut GRC:n toiminnot voidaan integroida sujuvasti laajempiin liiketoimintaprosesseihin.

[View source.]

Leave a Comment