Osakkeet putoavat Wall Streetillä, kun raakaöljyn hinnat nousevat jälleen | Talousuutiset

DAMIAN J. TROISE ja ALEX VEIGA, AP Business Writers

Osakkeet laskivat laajasti Wall Streetillä ja raakaöljyn hinnat nousivat jälleen jyrkästi keskiviikkona, kun myyntiaalto pyyhkii pois edellisen päivän voitot ja jätti S&P 500:n ja Dow Jones Industrial Averagen viikon miinukselle.

S&P 500 -indeksi laski 1,2 %, ja yli 80 % vertailuindeksin osakkeista päätyi laskuun. Dow- ja Nasdaq-yhdistelmät laskevat kumpikin 1,3 %.

Viime viikon voimakkaan nousun jälkeen markkinat ovat olleet nousussa ja laskussa tällä viikolla, kun sijoittajat ovat huolissaan inflaatiosta ja talouskasvun hidastumisesta nyt, kun liittovaltion menot erilaisiin elvytystoimiin ovat hiipuneet ja keskuspankki on ilmoittanut useista nousevista koronnostoista. tänä vuonna, kun se taistelee kiihtyvää inflaatiota vastaan.

Wall Streetin huoli jatkuvasti korkeasta inflaatiosta on lisääntynyt, koska Venäjän hyökkäys Ukrainaan nosti energian ja muiden hyödykkeiden hinnat entisestään. Raakaöljyn hinta on ollut epävakaa johtuen siitä, että konflikti pahentaa jo ennestään kireitä markkinoita. Hintojen vaihtelu on työntänyt ja vetänyt laajempia osakemarkkinoita.

Poliittiset sarjakuvat

“Markkinat olivat hieman ylimyytyjä ehkä muutama viikko sitten, ja koska nousu on ollut melko valtava”, sanoi Ross Mayfield, Bairdin sijoitusstrategia-analyytikko. “Markkinat yrittävät löytää tason, jolla se tasapainottaa jäljellä olevia riskejä nousevien myötätuulen kanssa.”

S&P 500 putosi 55,37 pistettä 4 456,24 pisteeseen. Dow liukuu 448,96 pistettä 34 358,50 pisteeseen. Molemmat indeksit ovat nyt viikoittaisen tappion tahdissa.

Nasdaq putosi 186,21 pistettä 13 922,60 pisteeseen. Myös pienempien yritysten osakkeet menettivät jalansijaa. Russell 2000 putosi 36,14 pistettä eli 1,7 % 2 052,21 pisteeseen.

Myynti oli laajaa, ja teknologia-, terveydenhuolto- ja rahoitusosakkeet olivat S&P 500 -indeksin suurimpia painoja. Microsoft laski 1,5 % ja Abbott Laboratories 4,1 %. Myös vähittäiskauppiaat ja viestintäyritykset menettivät jalansijaa.

Energiaosakkeet nousivat, kun raakaöljyn hinta nousi yli 5 %. Hess nousi 4,6 prosenttia S&P 500 -indeksin suurimmasta noususta.

Energian hinnat pysyvät todennäköisesti epävakaina konfliktin jatkuessa. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on matkalla Eurooppaan Naton hätäkokoukseen torstaina, jossa sanktiot ja Venäjän öljysaarto ovat todennäköisesti kärjessä.

Yhdysvaltain vertailuraakaöljyn hinta nousi 5,2 % ja asettui 114,93 dollariin tynnyriltä, ​​kun taas kansainvälisen Brent-raakaöljyn tynnyri nousi 5,3 % 121,60 dollariin. Hinnat ovat toistaiseksi nousseet yli 50 % vuonna 2022, mikä herättää huolta vaikutuksista monenlaisiin kulutustavaroihin ja kulutukseen.

Monet yritysten kohonneista kustannuksista ovat siirtyneet kuluttajien maksettavaksi, ja elintarvikkeiden, vaatteiden ja muiden tavaroiden korkeammat hinnat voivat johtaa menojen leikkaamiseen, mikä hidastaa talouskasvua. Keskuspankit ovat reagoineet nostamalla korkoja yrittääkseen torjua inflaation vaikutuksia.

Federal Reserve on jo ilmoittanut nostaneensa 0,25 % ohjauskorkoaan ja on valmis toimimaan tarvittaessa aggressiivisemmin.

Joukkovelkakirjalainojen tuotot ovat yleisesti nousseet markkinoiden valmistautuessa korkeampiin korkoihin, mutta ne laskivat takaisin keskiviikkona. 10 vuoden Treasuryn tuotto laski 2,29 %:iin tiistain 2,37 %:sta.

Sijoittajat valmistautuvat uusimpaan yritysten tuloskierrokseen neljänneksen lähestyessä loppuaan. Jotkut yritykset ovat jo antaneet päivityksiä.

Adobe laski 9,3 %, kun se antoi sijoittajille pettymyksen taloudellisen ennusteen ja varoitti, että myynnin pysäyttäminen Venäjällä ja Valko-Venäjällä vaikuttaa sen liikevaihtoon. Metallinvalmistaja Worthington Industries putosi 17 % raportoituaan pettymyksen kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta.

Kodinrakentajien määrä laski jyrkästi sen jälkeen, kun hallitus ilmoitti, että uusien yhdysvaltalaisten asuntojen myynti laski helmikuussa 2 % tammikuun alaspäin tarkistetusta myynnin kokonaismäärästä. Vaikka jälleenmyyntiasuntojen määrä markkinoilla pysyy lähellä ennätysalhaa, suosien uusia asuntoja, lasku johtuu asuntolainojen korkojen noususta.

DR Horton laski 5,1 % ja Tri Pointe Homes 5,9 %.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment