Southern Graphics Councilin kansainvälinen taidegrafiikkakonferenssi valokuvissa

22. maaliskuuta 2022

Viime viikolla yli 500 taiteilijaa eri puolilta maailmaa – mukaan lukien Kanadasta, Puolasta, Tanskasta, Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Meksikosta, Italiasta ja Uudesta-Seelannista – saapui UW-Madisonissa Southern Graphics Council Internationalin (SGCI) -konferenssiin “Our Shared Future”. ”, isännöi Kasvatuskorkeakoulun taideosasto. Tämän seurauksena UW-Madisonin kampuksella – ja kaikkialla Madisonissa – tapahtui taiteen ja taiteen tekemisen virtuaalinen räjähdys avoimilla portfolioistunnoilla, luentoilla, keskusteluilla, demonstraatioilla, näyttelyillä ja paljon muuta.

Tässä on vain pieni maistiainen siitä, mitä saimme kameralle.

Teemaportfoliot

Humanities Buildingin saleja reunustivat konferenssin aikana teemaportfoliokokoelmat, joissa oli taiteilijoiden töitä eri puolilta maailmaa – mukaan lukien monet UW-Madisonin alumnit, tiedekunnat ja opiskelijat. Kuvat Sarah Maughan

Teemallinen portfoliokokoelma SGCI-konferenssissa

Taiteen tekoa ja demonstraatioita

Konferenssin osallistujat voivat oppia monista erilaisista tavoista tehdä taidetta litografiasta paperinvalmistukseen, silkkipainatukseen ja muuhun. Mielenosoitukset järjestettiin Humanities Buildingissa, Art Loftsissa ja Tandem Pressissä.

Alla olevassa kuvassa vieraileva taiteilija ja kansainvälisesti tunnettu taidegrafiikka Aaron Coleman, Arizonan yliopiston apulaisprofessori, viimeistelee luomaansa litografiaprinttiä yhdessä UW-Madisonin taideosaston vanhemman lehtorin Andy Rubinin kanssa. Coleman työskenteli yhteistyössä Rubinin ja useiden UW-Madisonin jatko-opiskelijoiden kanssa luodakseen uuden, alkuperäisen printin konferenssia edeltävinä päivinä. Kuva: Sarah Maughan

Kuva Aaron Colemanista tekemässä litografista tulostetta

Tässä videossa katso Coleman, Rubinja UW-Madisonin jatko-opiskelija Devon Stackonis työskennellä yhdessä litografisen vedoksen luomiseksi.

Fresh Hot Press, UW-Madison-opiskelijajärjestö perus- ja jatko-opiskelijoille, jotka ovat intohimoisia taidegrafiikasta, isännöi höyrytelapainotapahtumaa UW-Madisonin Tandem Pressissä. Steamroller-tulostus on yksinkertaisesti sanottuna “jättimäiseksi tehty puukappalegrafiikka”. Käyttämällä asfalttipuristinta ulkopainokoneena tekniikan avulla taidegraafikot voivat luoda valtavia seinämaalauksen kokoisia taideteoksia. Kuva: Sarah Maughan

Kuva Fresh Hot Press -opiskelijaorganisaatiosta, joka tekee höyryrullattua tulostetta Tandem Pressissä

Katso prosessi tällä videolla höyrytelatulosteen luomiseen.

Hamilton Wood Type and Printing Museum of Two Rivers, Wisconsin, johtaa puutyyppisen kohopainon esittelyä konferenssin osallistujille. Hamilton Manufacturing oli Amerikan suurin ja pisin puutyyppien valmistaja työmuseo on ainoa museo, joka on omistettu puulajin säilyttämiseen, tutkimukseen, tuotantoon ja painamiseen. Kuva: Sarah Maughan

humanistisen taiteen demo

UW-Madison-opiskelija Kelsey Voy, suunnitteluopintojen kandidaatti, johtaa paperinvalmistusdemonstraatiota. Konferenssi tarjosi foorumin perustutkinto- ja jatko-opiskelijoille luovan tutkimuksensa jakamiseen. Kuva: Sarah Maughan

UW-Madisonin opiskelija esittelee paperinvalmistusta

Opiskelijat University of Iowa’s Center for the Bookista esittelevät paperinvalmistustekniikkaa. Kuva: Sarah Maughan

Kelvin Mason, Augustana Collegen taiteen ja graafisen suunnittelun professori, työskentelee lasin kanssa esittelyn aikana UW-Madison Glass Labissa. Kuva: Sarah Maughan

Kuva Kelvin Masonista työskentelemässä lasin kanssa

Travis Janssen, Etelä-Illinoisin yliopiston apulaisprofessori, esittelee silkkipainatusta. Kuva: Sarah Maughan

silkkipainatus

Tällä videolla pääset maistamaan SGCI-konferenssissa järjestetyn laajan taiteen ja grafiikan esittelyjä.

Näyttelyt

Konferenssi sisälsi lukuisia näyttelyitä kampuksella, kaikkialla Madisonissa ja sen ulkopuolella. Niistä näyttelyt klo Union South ja Memorial Union korostivat UW-Madisonin alumnien taidetta. Union Southissa (ylempi kuva, alla) oli “Printmaking: A Social Practice” ja Memorial Unionin päägalleriassa (alakuvassa) “Madison Alumni: A Legacy of Indigenous Perspectives”. Vaikka molemmat näyttelyt ovat nyt kiinni, monet kampuksella ja eri puolilla kaupunkia olevat näyttelyt ovat edelleen avoinna katseltaviksi. Kuvat Sarah Maughan

Taidegrafiikan näyttely Union SouthissaTaidenäyttely Memorial Unionissa

Tapahtumat

Union Southissa järjestetyillä myyjämessuilla tarjottiin ainutlaatuisia osastoja, joissa oli erilaisia ​​grafiikkaan liittyviä tuotteita, joista osan isännöivät yksittäiset taiteilijat, joilla oli näytettävää tai myytävää. Kuva: Sarah Maughan

myyjämessut Union Southissa

SGCI-konferenssin UW–Madison-ohjauskomitean jäsenet vastaanotossa Arts + Literature Laboratoryssa Madisonissa. Vasemmalta he ovat: Adriana Barrios, Design and Material Culture Centerin näyttelyiden ja ohjelmien sitouttamispäällikkö; Emily Arthur, taiteen osaston apulaisprofessori; John Hitchcock, taideosaston professori; ja Faisal Abdu’Allah, taideosaston professori ja School of Educationin taiteiden apulaisdekaani. Kuva Jim Escalante

2022 SGCI:n avajaiset Art + Literature Labbratoryssa, Madisonissa, WI.

Käsitteellinen taiteilija Mel Chin sai konferenssissa Lifetime Achievement in Printmaking Award -palkinnon ja piti pääpuheen lauantai-iltana. Chin tunnetaan yhteistyöprojekteistaan, kuten “The Fundred Project”, joka on nähtävillä Madisonin nykytaiteen museossa (MMOCA) 31. heinäkuuta asti. Chinin “There’s Something Happening Here” on myös katsottavissa MMOCA:ssa. Kuva Jim Escalante

2022. SGCI Keynote: Mel Chin, Lifetime Achievement in Printmaking Award.  Shannon Hall.  Memorial Union, Wisconsin-Madisonin yliopisto

Leave a Comment