Osavaltion tiedotusvälineet: Kiinan itäisessä lento-onnettomuudessa ei löytynyt eloonjääneitä | Talousuutiset

Kirjailija: DAKE KANG, Associated Press

KUNMING, Kiina (AP) – Eloonjääneitä ei ole löydetty, kun pelastustyöntekijät etsivät tiistaina 132 ihmisen matkustaneen China Eastern -lentokoneen hajallaan olevaa hylkyä, joka kaatui päivää aiemmin metsäisellä vuorenrinteellä Kiinan pahimmassa ilma-onnettomuudessa yli kymmeneen vuoteen.

“Koneen hylky löydettiin tapahtumapaikalta, mutta toistaiseksi ketään koneessa olleista, joiden kanssa yhteys katkesi, ei ole löydetty”, valtiollinen yleisradioyhtiö CCTV sanoi yli 20 tuntia maanantai-iltapäivän turman jälkeen.

Boeing 737-800 syöksyi maahan lähellä Wuzhoun kaupunkia Guangxin alueella lentäessään Kunmingista Yunnanin lounaisprovinssista Guangzhoun teollisuuskeskukseen itärannikolla. Se sytytti tulipalon niin suureksi, että se näkyi NASAn satelliittikuvissa.

Onnettomuus loi syvän kuopan vuorenrinteeseen, kertoi virallinen Xinhua News Agency pelastajiin viitaten. Raportin mukaan droneja ja manuaalista hakua käytettäisiin etsimään mustia laatikoita, joissa on lentotiedot ja ohjaamon äänitallentimet, jotka ovat välttämättömiä onnettomuustutkinnassa.

Poliittisia sarjakuvia maailman johtajista

Poliittiset sarjakuvat

Onnettomuuspaikan lähelle perustettiin operaatiotukikohta, jossa ahtaaseen tilaan oli pysäköity pelastusajoneuvoja, ambulansseja ja hätävirransyöttöauto. Naamioituneet sotilaat liittyivät kypärällisiin pelastustyöntekijöihin oransseissa hyppyasuissa kampaamassa hiiltynyttä onnettomuuspaikkaa ja sitä ympäröivää tiheää kasvillisuutta.

Rinteen jyrkkyys vaikeutti raskaan kaluston paikantamista, vaikka isoja lentokoneita oli jäljellä vain vähän, joten niiden käytölle ei ollut juuri tarvetta.

China Eastern Flight 5735 lensi 29 000 jalan (8 840 metrin) korkeudessa, kun se syöksyi jyrkästi ja nopeasti noin klo 14.20 paikallista aikaa FlightRadar24.comin tietojen mukaan. Kone putosi 2 255 metriin ennen kuin se nousi hetkeksi noin 1 200 jalkaan (370 metriin) ja sitten kyyhkysi uudelleen. Kone lopetti tietojen lähettämisen 96 sekuntia sukelluksen aloittamisen jälkeen.

Koneessa oli 123 matkustajaa ja yhdeksän miehistön jäsentä, Kiinan siviili-ilmailuhallinto kertoi. Se oli noin tunnin kuluttua lennosta ja lähestyi pistettä, jossa se alkaisi laskeutua Guangzhouhun, kun se kallistui alaspäin.

Kiinan presidentti Xi Jinping vaati “kaikkien” pelastusoperaatioiden suorittamista sekä onnettomuuden tutkintaa ja täydellisen siviili-ilmailun turvallisuuden varmistamista.

Kunmingin lentokentän lähellä sijaitsevassa hotellissa, jossa lentokone nousi, noin tusina ihmistä, joista osa takkeissa kertoi olevansa Kiinan ilmailuviraston jäseniä, käpertyi pöytien ympärille ja luki asiakirjoja. Lentokentän lähellä sijaitsevan lentoyhtiön toimiston poliisi ja vartijat määräsivät toimittajia poistumaan.

Koneessa olevien perheenjäsenet alkoivat kerääntyä Guangzhoun lentokentälle, missä heidät saatettiin vastaanottokeskukseen, jossa oli työntekijöitä täydessä suojavarusteissa koronaviruksen leviämistä vastaan.

Raporttien mukaan ainakin viisi hotellia, joissa on yli 700 huonetta, on varattu perheenjäsenille.

Onnettomuuspaikka on syrjäinen, ja sinne pääsee vain jalan ja moottoripyörällä, Guangxissa, puolitrooppisella vuorten ja jokien alueella, joka on kuuluisa joistakin Kiinan upeimmista maisemista.

Alue sijaitsee aivan itään Yunnanin maakunnan maatalous-, kaivos- ja matkailukeskuksesta, jonka pääkaupunki on Kunming, 8,5 miljoonan asukkaan kaupunki, joka on Kaakkois-Aasian kanssa käytävän kaupan solmukohta ja naapureihin johtavan nopean rautatien pohjoispää. Laos avattiin joulukuussa.

Länsipuolinen Guangzhou on Kiinan perinteinen ulkomaankaupan pääkaupunki, joka sijaitsee maan kaakkoisosassa vientivetoisen teollisuuden ytimessä, joka toimittaa maailman älypuhelimia, leluja, huonekaluja ja muita tavaroita, ja on kasvavan kiinalaisen autoteollisuuden keskus.

18,5 miljoonan asukkaan kaupunki tunnetaan myös nimellä Canton, ja siellä järjestetään Canton Trade Fair, maailman suurin vuosittainen messu. Guangzhoun pohjoislaidalla sijaitsevalla Auto City -alueella on yksi Kiinan suurimmista valtion omistamista autonvalmistajista, GAC Group, sekä Toyotan ja Nissanin ja pienempien merkkien yhteisyritysten tehtaita.

Kaikki China Easternin laivaston yli 100 737-800-konetta ovat jäädytettyinä, Kiinan liikenneministeriö sanoi. Koska ei ole tietoa siitä, milloin he voisivat lentää uudelleen, lentokielto saattaa häiritä entisestään kotimaan lentoliikennettä, jota jo rajoitetaan, kun Kiina käsittelee suurinta koronavirusepidemiaansa sitten vuoden 2020 alun huippuhuipun.

Ilmailuasiantuntijat sanoivat, että on epätavallista pysäyttää koko konekanta, ellei mallissa ole näyttöä ongelmasta. Kiinassa on enemmän 737-800-koneita kuin missään muussa maassa – lähes 1 200 – ja jos muiden kiinalaisten lentoyhtiöiden identtiset lentokoneet jäävät lentokieltoon, sillä “voi olla merkittävä vaikutus kotimaan matkustamiseen”, sanoi ilmailukonsultti IBA.

Boeing 737-800 -koneita on lentänyt vuodesta 1998, ja Boeing on myynyt niitä yli 5 100 kappaletta. He ovat olleet mukana 22 onnettomuudessa, jotka vaurioittivat lentokoneita korjauskelvottomaksi ja tappoivat 612 ihmistä Flight Safety Foundationin Aviation Safety Networkin keräämien tietojen mukaan.

“Niitä on tuhansia ympäri maailmaa. Sillä on varmasti ollut erinomainen turvallisuushistoria”, säätiön puheenjohtaja Hassan Shahidi sanoi 737-800:sta.

Kone ei ollut Boeing 737 Max, koneet, jotka olivat maailmanlaajuisesti lentokiellossa lähes kahdeksi vuodeksi vuosien 2018 ja 2019 tappavien onnettomuuksien jälkeen.

Kiinan lentoturvallisuusennätys on parantunut 1990-luvulta lähtien, kun lentomatkailu on kasvanut dramaattisesti kasvavan keskiluokan nousun myötä. Ennen maanantaita viimeinen kuolemaan johtanut kiinalaisen matkustajakoneen onnettomuus tapahtui elokuussa 2010, kun Henan Airlinesin liikennöimä Embraer ERJ 190-100 törmäsi maahan kiitotien välissä Yichunin koilliskaupungissa ja syttyi tuleen. Siinä oli 96 ihmistä, joista 44 kuoli. Tutkijat syyttivät lentäjän virhettä.

China Easternin viimeinen kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui marraskuussa 2004, kun CRJ-200-pommikone syöksyi jäätyneeseen järveen heti nousun jälkeen Sisä-Mongolian Baotoun kaupungista ja tappoi 53 ihmistä koneessa ja kaksi maassa. Sääntelyviranomaiset syyttivät siipeille kerääntynyttä jäätä.

CAAC ja China Eastern lähettivät viranomaisia ​​onnettomuuspaikalle. Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta sanoi, että vanhempi tutkija valittiin auttamaan, ja Yhdysvaltain liittovaltion ilmailuhallinto, joka sertifioi 737-800:n 1990-luvulla, sanoi olevansa valmis auttamaan pyydettäessä.

Chicagossa toimiva Boeing Co. sanoi, että sen asiantuntijat olivat valmiita auttamaan tutkijoita, ja NTSB sanoi, että moottorivalmistaja CFM, General Electricin ja ranskalaisen Safranin yhteisyritys, tarjoaisi teknistä apua moottoriongelmissa.

Lento-onnettomuustutkintaa johtavat yleensä sen maan viranomaiset, jossa onnettomuus tapahtui, mutta tyypillisesti niihin osallistuvat valmistaja ja valmistajan kotimaan tutkija tai sääntelyviranomainen.

Shanghaissa pääkonttorinsa pitävä China Eastern on yksi maan kolmesta suurimmasta lentoyhtiöstä, joka palvelee 248 kotimaan ja ulkomaan kohdetta.

Kone toimitettiin matkustajakoneeseen Boeingilta kesäkuussa 2015, ja se oli lentänyt yli kuusi vuotta. China Eastern Airlines käyttää Boeing 737-800 -lentokoneita laivastonsa työhevosena – lentoyhtiöllä on yli 600 konetta ja 109 on Boeing 737-800 -lentokoneita.

Kaksimoottorinen, yksikäytävä Boeing 737 eri versioina on lentänyt yli 50 vuotta ja on yksi maailman suosituimmista lyhyen ja keskipitkän matkan lentokoneista.

737 Max, myöhempi versio, oli pysäytettynä noin 20 kuukaudeksi sen jälkeen, kun Indonesiassa ja Etiopiassa tapahtui kaksi onnettomuutta, joissa kuoli 346 ihmistä. Kiinasta tuli joulukuussa viimeinen suuri markkina-alue, joka salli Maxin palaamisen käyttöön, vaikka kiinalaiset lentoyhtiöt eivät ole vielä aloittaneet Maxin lentämistä.

Kuolettavin Boeing 737-800 -koneen onnettomuus tapahtui tammikuussa 2020, kun Iranin puolisotilaallinen vallankumouskaarti ampui vahingossa alas Ukraine International Airlinesin lennon ja kuoli 176 ihmistä.

Associated Pressin tutkija Yu Bing ja uutisassistentti Caroline Chen Pekingissä, tutkija Si Chen Shanghaissa, kirjailija Ken Moritsugu Pekingissä, kirjailija Jon Gambrell Dubaissa, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, videotuottaja Penny Wang ja kirjailija Adam Schreck Bangkokissa sekä lentoyhtiöiden kirjailija David Koenig Dallasissa osallistui tämän raportin laatimiseen.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment