Monroen puhujat sekoittivat näkemyksiä Pohjois-Carolinan roolista julkisessa koulutuksessa | WFAE 90.7

North Carolina Housen jäsenet, jotka kartoittivat julkisen koulutuksen tulevaisuutta, tulivat Monroeen maanantaina kuulemaan, mitä Union Countyn kouluviranomaisilla ja yleisöllä oli sanottavaa.

Julkiset kommentit heijastivat joitain eripuraa, joka on leimannut koulun johtokunnan kokouksia eri puolilla osavaltiota, ja puhujat kiistelivät siitä, kuinka rotua tulisi keskustella kouluissa ja minkälaisia ​​kirjoja pitäisi sallia koulujen kirjastoissa. Yksi suurimmista erimielisyyksistä koski roolia, jolla valtion tulisi olla eteenpäin viemässä.

Useat ihmiset vaativat, että valtio vetäytyisi opetussuunnitelman rahoituksesta ja valvonnasta, sen sijaan lisäisi vanhempien ja paikallisten koulujen johtokuntien roolia.

“Poista Pohjois-Carolinan osavaltion opetuslautakunta”, sanoi Brian Helms, jolla on lapsia Union Countyn julkisissa kouluissa. “Byrokraateilla, jotka ajavat kahtiajakoa ajavia filosofioita, ei ole sijaa lasten kasvatuksessa. Historiaa ei voi kirjoittaa uudelleen sopimaan poliittiseen agendaan.”

Mutta toiset vaativat valtiota kuluttamaan enemmän ja täyttämään osavaltion perustuslain määräämän roolin. Stacy Swanson kuului vanhempiin, jotka vaativat lainsäätäjiä noudattamaan Leandron tapauksen tuomarin määräystä lisätä koulutusmenoja 1,7 miljardilla dollarilla.

Hän sanoi, että ihanteellinen koulutusjärjestelmä sisältäisi “kasvattajien palkan sellaisina kuin he ovat. Rahoitetaan julkisia kouluja heidän potentiaalinsa mukaisesti. Jokaisessa koulussa on ohjaaja ja sairaanhoitaja, joka vastaa terveydellisiin ja sosiaalisiin/emotionaalisiin tarpeisiin.”

Myös akateemisiin perusteisiin vaadittiin enemmän keskittymistä. Noyes Harrigan sanoi, että koulujen on harkittava uudelleen riippuvuuttaan teknologiasta: “Haluammeko oppilaidemme vaihtavan välilehtiä ja ottavan kuvakaappauksia vai haluammeko heidän puhuvan ja kuuntelevan toisiaan?”

UCPS kaikki korkeakoulu-/urapolut

Lainsäätäjät käyttivät ensimmäisen tunnin kuullakseen, mitä Union County -järjestelmä tekee, mikä voisi toimia mallina.

Isännöitsijä Andrew Houlihan puhui korkeakoulu- ja uravalmennusmallista, joka alkaa yliopistovierailuista ja urateemoihin altistumisesta peruskoulussa. Kaikki kuudesluokkalaiset käyvät uratekniikan kursseja, ja lukiossa piiri kirjasi viime vuonna osavaltion suurimman määrän urateknologian valtakirjoja.

Kumppanuudet South Piedmont Community Collegen ja Wingate Universityn kanssa tarjoavat mahdollisuuksia siirtyä korkea-asteen koulutukseen, kun taas Atrium Health -kumppanuus valmistaa opiskelijoita terveydenhuoltoalan uralle, Houlihan sanoi.

“Uskon vakaasti, että liian monet järjestelmät eri puolilla kansakuntaamme saarnaavat yliopistosta tai urasta. Ja meille sana on “ja”, hän sanoi.

Lainsäätäjät enimmäkseen kuuntelivat ja tarjosivat yleisiä rohkaisevia sanoja. Paneeli jatkaa julkisia kuulemistilaisuuksia eri puolilla valtiota ennen suositusten antamista.

Seuraava istunto pidetään Gastonin piirikunnassa 4. huhtikuuta.

.

Leave a Comment