KULUTTAJAVAROITUS: Washingtonin osavaltion pienyritysten omistajat ovat joutuneet huijausten kohteeksi, ja he vaativat maksua todistuksista, julisteista

Yritykset veloittavat liikaa tuotteista, jotka ovat ilmaisia ​​tai osa pyydetystä hinnasta

SEATTLE- Oikeusministeri Bob Ferguson varoittaa washingtonilaisia ​​uusiin yritysten omistajiin kohdistuvista huijareista, jotka lähettävät osavaltioon miljoonia tuhansia petollisia kirjeitä. Kirjeet näyttävät olevan petollisesti peräisin hallitukselta, ja niissä vaaditaan maksua asiakirjoista, joiden pitäisi olla ilmaisia ​​tai jotka ovat saatavilla paljon halvemmalla lailliselta taholta. Noin 15 000 Washingtonin yritystä on jo joutunut uhriksi maksaen yli 1,2 miljoonaa dollaria.

Kaikkien Washingtonin kansalaisten, jotka ovat saaneet kirjeitä WA Certificate Service -palvelusta tai Labor Poster Compliance -palvelusta, jossa heitä pyydetään maksamaan joko tilatodistus, olemassaolotodistus tai “työlain juliste”, tulee ottaa välittömästi yhteyttä oikeuslaitokseen.

Voit tehdä valituksen verkossa osoitteessa atg.wa.gov/file-complaint tai soittaa toimistoon maksuttomaan numeroon 1-800-551-4636.

Valtakunnansyyttäjänvirasto on saanut kirjeistä jo yli 90 valitusta.

Eräs yrittäjä kirjoitti: ”Kun palasin joululomalta, minulla oli postilaatikossani kirje tältä organisaatiolta, jossa todettiin, että minun oli suoritettava maksu todistuksesta 3.1.2020 mennessä. Täytin (tyhmästi) lomakkeen ja lähetin maksun tarkistamatta sen oikeellisuutta. Vasta sen jälkeen katsoin [Secretary of State] yritysten sivustoa saadakseen selville, että tämä on täysi huijaus.”

“Toimistoni pyrkii pysäyttämään nämä huijarit ja saamaan Washingtonin yritysten omistajat rahansa takaisin korkoineen”, Ferguson sanoi. “Jos sait nämä kirjeet ja varsinkin jos maksoit asiakirjoista seurauksena, haluamme kuulla sinusta. Voit auttaa meitä lopettamaan tämän huijauksen ja saattamaan vastuulliset vastuuseen.”

Ferguson jätti kuluttajansuojalain yrityksiä vastaan ​​17. maaliskuuta. Fergusonin kaksi lakia, jotka molemmat jätettiin King County Superior Courtiin, väittävät CA Certificate Servicen, joka toimii myös WA Certificate Service -palveluna, ja Labor Poster Compliance -lain rikkoneen valtion kuluttajansuojalakia satoja tuhansia kertoja. Ferguson on myös jättänyt esityksiä alustavaksi kieltomääräykseksi lopettaakseen yritysten toiminnot Washingtonissa ja estääkseen petollisten kirjeiden jatkopostituksen tapausten aikana.

Oikeudenkäynneissä nimetään CA Certificate Servicen neljä osaomistajaa – James L. Beard, Dean G. Marshlack, Chad M. Davis ja Joshua T. Strawn – ja kaksi Labor Poster Compliancen osaomistajaa, James L. Beard ja Chad M. Davis. Neljä omistajaa sijaitsevat Floridan Pietarin alueella ja heidän yhtiönsä toimivat valtakunnallisesti.

Huijarit ovat kohdistaneet Washingtonin kansalaisiin, jotka ovat äskettäin rekisteröineet uuden yrityksen maksamaan 82,50 dollaria todistuksesta, joka todella maksaa 20 dollaria Washingtonin ulkoministerin kautta, tai 79,25 dollaria julisteesta, joka on vapaa osavaltion ja liittovaltion hallituksista.

Molemmat yhtiöt ovat lähettäneet vähintään 210 784 kirjettä Washingtonin osavaltioon maaliskuusta 2019 lähtien. Ferguson väittää, että nämä yritykset huijasivat pienyritysten omistajat laittomasti suorittamaan tarpeettomia maksuja.

Ainakin 14 743 Washingtonin yrityksen omistajaa maksoi 82,50 dollaria CA Certificate Servicelle – yhteensä noin 1,2 miljoonaa dollaria. Oikeusministeri arvioi, että yli 318 washingtonilaista maksoi Labor Poster Compliancelle 79,25 dollaria – yhteensä yli 25 000 dollaria.

Seuraavissa kuvissa on esimerkki harhaanjohtavasta kirjeestä ja kirjekuoresta:

KAAVIO: Kirje WA:n varmennepalvelulta

Mitä tehdä, jos saat epäilyttävän kirjeen, jossa vaaditaan maksua

Nämä huijarit kohdistuvat pääasiassa ihmisiin, jotka ovat äskettäin rekisteröineet uuden yrityksen lähettämällä heille kirjeitä muutaman päivän sisällä rekisteröinnistä. Tämä hämmensi monia washingtonilaisia ​​ajattelemaan, että virallisia hallituksen muotoja jäljittelevät kirjeet olivat peräisin valtion virastolta tai sen puolesta. Washingtonin asukkaiden tulee ottaa yhteyttä kyseiseen virastoon varmistaakseen, että mikä tahansa yritys toimii viraston puolesta, jos he pyytävät maksuja.

Ennen kuin lähetät rahaa mille tahansa yritykselle, joka vaatii maksua papereista tai julisteista, tutki yritystä. Esimerkiksi näiden molempien yritysten kanssa:

Washingtonin pienyritysten omistajat kertoivat vuorovaikutuksestaan ​​yrityksen kanssa

Useat Washingtonin pienyritysten omistajat puhuivat syyttäjänvirastolle kokemuksistaan.

  • Eräs Seattlen alueen yrityksen omistaja sai kirjeen WA Certificate Service -palvelusta muutaman päivän kuluessa yrityksensä rekisteröimisestä tammikuussa 2020. Hän kirjoittaa: “Kun palasin joululomalta, minulla oli postilaatikossani kirje tältä organisaatiolta, jossa kerrottiin, että vaaditaan maksamaan todistus 3.1.2020 mennessä. Täytin (tyhmästi) lomakkeen ja lähetin maksun tarkistamatta sen oikeellisuutta. Vasta sen jälkeen katsoin [Secretary of State] yritysten sivustoa saadakseen selville, että tämä on täysi huijaus.” Hän pystyi pysäyttämään maksun sekillä ajoissa.
  • Toinen Seattlen alueen yrityksen omistaja ja Yhdysvaltain armeijan veteraani sai kirjeen tammikuussa 2021. Hän kertoi saaneensa kirjeen WA Certificate Serviceltä pian yrityksensä rekisteröinnin jälkeen. Hän kirjoittaa: ”Kun sain WACS-kirjeen, se näytti laskulta, koska se sisälsi maksupyynnön eräpäivänä. Ensimmäinen reaktioni oli maksaa lasku, mutta olin epävarma, joten tein lisätutkimuksia ja huomasin, että WACS ei ollut Washington [Secretary of State] tai valtion virastoon. … Uskon, että WACS saalistaa uusia yrityksiä vilpillisesti.”
  • Spokane-yrityksen omistaja sai kirjeitä sekä WA Certificate Service -palvelusta että Labor Poster Compliancesta noin viikko sen jälkeen, kun hän oli rekisteröinyt yrityksensä helmikuussa 2022. ”Tarkastuessani WACS- ja LPC-kirjeitä huomasin, että molemmat käyttivät samanlaista sanamuotoa läpi koko kirjeen. Molemmat muistuttivat laskua, jossa oli maksupyyntöjä, jotka sisälsivät laskut ja eräpäivät kussakin kirjeessä. Aluksi ajattelin, että kirjeet saattoivat olla laillista osavaltion tai liittovaltion kirjeenvaihtoa, mutta olin epävarma, joten tein online-tutkimuksen ja huomasin, että WACS ja LPC eivät olleet Washingtonia. [Secretary of State] eikä valtion virastoihin. … Uskon, että WACS ja LPC saattavat lähettää postinsa toiveissaan huijata uusia yritysrekisteröityjiä.”

-30-

Washingtonin oikeusministeri palvelee ihmisiä ja Washingtonin osavaltiota. Osavaltion suurin lakitoimisto, Attorney General’s Office tarjoaa oikeudellista edustusta jokaiselle valtion virastolle, hallitukselle ja komissiolle Washingtonissa. Lisäksi virasto palvelee ihmisiä suoraan valvomalla kuluttajansuojaa, kansalaisoikeuksia ja ympäristönsuojelulakeja. Virasto myös nostaa syytteen vanhusten hyväksikäytöstä, Medicaid-petoksista ja käsittelee seksuaalisesti väkivaltaisia ​​saalistajia 38:ssa Washingtonin 39 maakunnasta. Vierailla www.atg.wa.gov oppia lisää.

Median yhteystiedot:

Brionna Aho, viestintäjohtaja, (360) 753-2727; Brionna.aho@atg.wa.gov

Yleiset yhteystiedot: Klikkaa tästä

Leave a Comment