Kongressiin kohdistuu paineita puuttua varhaiskasvatukseen | Politiikka

Varhaiskasvatus on aina saanut laajaa molemminpuolista tukea, ja pandemian keskellä, joka on tuhonnut lastenhoito- ja esikouluteollisuuden – suljetut keskukset, kohonneet kustannukset ja pakotettu miljoonia äitejä jättämään työvoiman – ala houkuttelee jälleen erilaisia ​​kannanottoja suuri investointi liittovaltion hallitukselta.

Koulutuspolitiikan asiantuntijat, lastenhoidon ja esitarhojen järjestäjät, vanhemmat, taloustieteilijät, yritysjohtajat, kansalaisoikeusjärjestöt – jopa eläkkeellä olevat amiraalit ja kenraalit – ovat yksimielisiä: Maan nuorimpien lasten hoitojärjestelmät ovat säilyneet vain hätätilanteen vuoksi. liittovaltion avun tulva, ja infrastruktuuri hajoaa ilman kongressin nopeita toimia sen vahvistamiseksi entisestään.

“Jokainen datapiste puhuu lastenhoitoalasta, jonka romahtaminen on vain viivästynyt liittovaltion helpotuksen vuoksi”, sanoo Rhian Evans Allvin, National Association for the Education of Young Children -järjestön toimitusjohtaja. ”Jos lisäinvestointeja ei tehdä, lisää ohjelmia sulkeutuu, lisää kasvattajia lähtee ja perheet maksavat enemmän. Vaikutus tulee olemaan katastrofaalinen.”

Mutta tiistaina pidetyssä senaatin kuulemisessa demokraatit ja republikaanit esittivät kilpailevia lainsäädäntöehdotuksia sen tekemiseksi – yksi, joka perustuu Bidenin hallinnon Build Back Better -pakettiin sisältyviin yleisiin lastenhoito- ja esikoulusäännöksiin, ja toinen, joka pyrkii uudistamaan olemassa olevan liittovaltion. ohjelma, lastenhoito- ja kehitysapuraha – ja piirsi kirkkaat linjat, jotka uhkasivat molempien osapuolten polkua eteenpäin.

”Kun tulee lastenhoitoon – yksi ison budjetin tuotteista, joissa useimpien työssäkäyvien perheiden on navigoitava – status quo ei toimi ollenkaan miljoonille vanhemmille, jotka tarvitsevat lastenhoitoa, ja palveluntarjoajille, joiden on rekrytoitava ja säilytettävä lahjakkaita. kasvattajat”, Sen. Patty Murray, Washingtonin demokraatti ja terveys-, koulutus-, työ- ja eläkekomitean puheenjohtaja, sanoi kuulemisen aikana. “Eikä mikään status quon kaltainen katkaise sitä.”

Murray ja demokraatit painostavat GOP-kollegoitaan tukemaan uutta 382 miljardin dollarin liittovaltion ohjelmaa, joka loisi liittovaltion ja osavaltioiden välisen kumppanuuden, johon osavaltiot voisivat osallistua – tai eivät – laajentaa olemassa olevia lastenhoitokeskuksia ja esikouluohjelmia ja avata uusia, nostaa palkkoja. varhaiskasvattajien määrää ja vähentää merkittävästi perheiden ilmoittautumiskustannuksia.

Ehdotus säilyttäisi julkisten, yksityisten, voittoa tavoittelemattomien ja uskoon perustuvien ohjelmien monipuolisen jakelujärjestelmän ja laajentaisi tukikelpoisuutta perheiden palvelemiseen jopa 250 prosenttiin valtion mediaanituloista.

Yhä useammat todisteet osoittavat sen valtavan taloudellisen vaikutuksen perheisiin – erityisesti pienituloisiin äideihin ja värikkäisiin äideihin – ja koko Yhdysvaltain talouteen.

DC-pohjaisen ajatushautomon The Century Foundationin uusi raportti osoittaa, että sen lisäksi, että ehdotus loisi jopa 850 000 uutta työpaikkaa, se lisäisi taloudellista tuottoa 48 miljardilla dollarilla vanhempien työllisyyden vuoksi ja 60 miljardia dollaria yrityksille. ja valtion verotulot vähentyneistä lastenhoitoon liittyvistä häiriöistä ja vähintään 30 miljardin dollarin piristys taloudelle lastenhoitosektorin laajentumisesta ja siihen liittyvistä välillisistä ja aiheuttamista työpaikkojen lisäyksistä.

Goldman Sachsin äskettäin tekemässä tutkimuksessa todettiin, että lastenhoidon saatavuuden puute on ensisijainen ongelma, joka estää pienyrityksiä kaikkialla Yhdysvalloissa ja estää niitä palkkaamasta ja pitämästä työntekijöitä, ja todettiin, että 80 % pienyritysten omistajista tukee kongressin toimia pääsyn lisäämiseksi. edulliseen lastenhoitoon.

Investointipankin analyytikot kutsuivat mukana olevassa raportissa varhaiskasvatuksen nykytilaa Yhdysvalloissa “häiriöttömäksi ja rikkinäiseksi”.

Poliittiset sarjakuvat

“Laadukkaan lastenhoidon tarjoaminen maksaa yksinkertaisesti enemmän kuin useimmilla vanhemmilla on varaa maksaa”, raportissa todetaan. “Koska palveluntarjoajat eivät voi veloittaa vanhemmilta tarpeeksi kattamaan lastenhoitoyrityksen todellisia kustannuksia, he toimivat veitsenterävällä marginaalilla, eivätkä usein pysty maksamaan henkilöstölleen köyhyystason palkkoja.”

“Älkäämme vähättelemästä sanoja tämän kriisin todellisuudesta”, Murray sanoi. ”Lastenhoitojärjestelmämme on pohjimmiltaan rikki. Perheet kamppailevat löytääkseen ja hankkiakseen heille sopivia lastenhoitovaihtoehtoja, lastenhoitotyöntekijöillä on vaikeuksia saada toimeentulonsa köyhyystason palkoilla, lastenhoidon tarjoajat kamppailevat pysyäkseen avoimina, ja tällä hetkellä käytettävissämme olevat työkalut eivät yksinkertaisesti kelpaa. tehtävä korjata tämä.”

Maali Sen. Richard Burr, Pohjois-Carolinan republikaani ja arvostettu republikaani komiteassa, syytti demokraatteja siitä, että he hylkäsivät komitean aiemmat lastenhoitoa koskevat molempien puolueiden kuulemiset mainostaakseen “kauheaa puolueellista lakiesitystä”, joka merkitsee progressiivista piippuunelmaa ja “tuhoaisi lastenhoidon, kuten tiedämme”. se.”

“Kahden puolueen ratkaisun etsimisen sijaan jotkut ovat yrittäneet tyrkyttää progressiivista näkemystään, mikä tuhoaisi lastenhoidon sellaisena kuin me sen tunnemme”, Burr sanoi. “Onneksi suunnitelma ei ole mennyt mihinkään.”

Burr sanoi, että ehdotus kätkee pitkän aikavälin kustannukset “saamalla osavaltioille ilmaista rahaa ensimmäisten kahden tai kolmen vuoden aikana, minkä jälkeen osavaltiot aiheuttavat jatkuvasti kasvavia kustannuksia, kun liittovaltion tappi katkaistaan”.

Kuten Build Back Better -paketissa ehdotetaan, liittovaltion hallitus kattaisi kustannukset ensimmäisten kolmen vuoden ajan, ennen kuin osavaltioiden rahoitusosuus alkaisi. Burr viittasi kongressin budjettitoimiston arvioon, jonka mukaan ehkä jopa 30 osavaltiota kieltäytyisi osallistumasta ohjelmaan, koska epävarmuus siitä, kuinka paljon rahoitusta niillä olisi tulevaisuudessa, kun liittovaltion ottelu vähenee ja heidän panoksensa kasvavat.

Sen sijaan Burr pyysi demokraatteja harkitsemaan uudelleen valtuutusta Child Care and Development Block Grant -apurahalle – liittovaltion ohjelmalle, joka provinssien tukee osavaltioiden lastenhoitotukia pienituloisille perheille, joissa on alle 13-vuotiaita lapsia. Tällä hetkellä sitä rahoitetaan 5,8 miljardilla dollarilla vuodessa.

“Jos sinulla on ohjelma, jolla on yli 30 vuoden molemminpuolinen tuki ja ohjelma, joka on osoittanut, että se ei vain kestä, vaan myös menestyy pandemian aikana, CCDBG näyttää merkittävältä perustalta, jolle rakentaa”, Burr sanoi. “Tarjoan siis tänään kollegoilleni oliivinoksaa rohkaistakseni heitä ottamaan molempien puolueiden polun.”

Burr yhdessä Senin kanssa. Tim Scott, Etelä-Carolinan republikaani, aikoo ottaa käyttöön tällä viikolla lain, joka valtuuttaisi ohjelman uudelleen ja nostaisi siten tukikelpoisuuden 75 prosenttiin osavaltion mediaanituloista, alentaa palkkioita, jotta ne ovat enintään 7 prosenttia perheen tuloista ja parantuvat. keskusten korvausprosentit.

Lainsäädäntöteksti sisältää 6,2 miljardia dollaria vuodelle 2022 – luku on kalpea verrattuna noin 400 miljardin dollarin lastenhoidon asiantuntijoiden, mukaan lukien Burrin kutsumaan todistajaksi kuulemiseen, arvioihin, että alan on vakautettava.

“Ilman lisäinvestointeja maa kohtaa katastrofaalisen lastenhoidon saatavuuden heikkenemisen, koska palveluntarjoajat eivät enää pysty maksamaan opettajille kilpailukykyisiä hintoja tai tarjoamaan lukukausialennuksia perheille”, sanoi Ellen Williams Reynolds, Georgia Child Caren toimitusjohtaja. Yhdistys, joka palvelee osavaltiossa 4 400 luvanvaraista lastenhoitajaa.

Reynolds ilmaisi myös huolensa siitä, että 231 miljoonan dollarin liittovaltion pandemiaapu, joka auttoi pitämään liittovaltion ohjelman pystyssä, ei ole auttanut osavaltioita pysymään inflaation tahdissa.

“Tämä on loistava esimerkki siitä, kuinka lastenhoidon rahoitus on kulunut ajan myötä”, hän sanoi.

Demokraattien suurin kritiikki ohjelmaa kohtaan on, että se tavoittaa tällä hetkellä vain yhden 9:stä siihen oikeutetusta pienituloisesta lapsesta – noin 15 % tukikelpoisista – puhumattakaan niistä kymmenistä miljoonista perheistä, jotka eivät ole oikeutettuja siihen.

“Ei ole kysymys ensisijaisesta liittovaltion lastenhoitoohjelmastamme – lastenhoidosta [and] Development Block Grant – on auttanut monia pienituloisia perheitä saamaan lastenhoidon”, Murray sanoi. “Mutta ei myöskään ole epäilystäkään siitä, että se ei riitä käsillä olevaan tehtävään.”

Vaikka ongelman ratkaisemisen kiireellisyys jakaa käytävän molemmat puolet, tie eteenpäin on kaikkea muuta kuin.

Burrin mielipiteitä tukee enemmistö kongressin republikaaneista, mukaan lukien finanssipoliittiset konservatiivit, jotka ovat erityisen varovaisia ​​tukemaan lisämenopakettia, koska Venäjän vihamielisyys Ukrainaa kohtaan uhkaa vetää USA:n uuteen konfliktiin.

Ja koska demokraateilla on pienin marginaali kongressissa, he tarvitsevat yhtenäisen rintaman, myös Senin kaltaisilta maltillisilta tahoilta. Joe Manchin Länsi-Virginiasta ja Sen. Arizonalainen Kyrsten Sinema, jonka vastustus Build Back Better -paketin kokonaiskustannuksiin, muun muassa heikensi mahdollisuuksiaan.

“Historiamme on selkeä, julkiset panostukset varhaiskasvatukseen ovat olleet vaatimattomia tarpeeseen nähden ja maana kulutuksen ja sen välillä, mitä tarvitaan vanhemmille todellisten vaihtoehtojen tarjoamiseen, turvallisuuden ja laadun lattian luomiseen, on seisminen kuilu. kaikille perheille ja luoda palkitsemisrakenne, joka voi houkutella ja säilyttää monipuolista ammattitaitoista työvoimaa”, Allvin sanoo. “Meillä on mahdollisuus kaventaa tämä kuilu.”

.

Leave a Comment