Harvardin komitea pyytää panosta ilmastokasvatukseen – Harvard Gazette

Osana yliopiston laajempaa ilmastonmuutosstrategiaa ilmastokasvatuksen valiokunta tarkastelee, miltä ilmaston opetuksen ja oppimisen tulisi näyttää seuraavan vuosikymmenen aikana. Ryhmä julkaisi äskettäin kyselyjä, joissa haettiin palautetta opiskelijoilta, henkilökunnalta, tiedekunnalta, alumneilta ja tytäryhtiöiltä.

Gazette puhui valiokuntien puheenjohtajien Dustin Tingleyn, hallituksen professorin ja oppimisen edistämisestä vastaavan varapuheenjohtajan sekä Charles Bullardin metsätieteen professorin, organismin ja evoluutiobiologian professorin ja Harvardin johtajan Noel Michele “Missy” Holbrookin kanssa. Metsä, saadaksesi lisätietoja komitean työstä. Tämä haastattelu on muokattu selvyyden ja pituuden vuoksi.

GAZETTE: Miksi ympäristön ja kestävän kehityksen opettaminen ja oppiminen ovat niin tärkeitä ilmastokriisin torjunnassa?

HOLBROOK: Ilmastokriisi on täällä. Se on nyt, se vaikuttaa kaikkiin, ja kaikki opiskelijamme perivät tämän. Yksi tärkeimmistä tavoista, joilla Harvard voi vaikuttaa siihen, miten maailma jatkaa tämän kriisin ratkaisemista, on opiskelijamme. Jos aiomme saada aikaan muutoksen, meidän on oltava valmiita ottamaan vastaan ​​ilmastokriisin kohtaamisen. Mutta ne eivät ole tehokkaita, jos he eivät ole koulutettuja tällä alalla. Ei riitä, että olet kiinnostunut siitä, sinun on oltava asiantunteva, ja kaikki tieteenalat vaikuttavat tähän. Se ei ole vain teknologinen, taloudellinen tai poliittinen kysymys, vaan se koskee myös humanistisia tieteitä – ihmisten sydämen ja mielen saamista työn taakse. Se on erittäin laaja yritys, ja on tärkeää, että teemme sen, koska ilmastokriisi on niin kiireellinen.

TINGLEY: Harvardin opiskelijat ovat osa seuraavan sukupolven johtajia, ja ilmastotaistelun johtaminen vaatii monitahoista näkemystä asiasta. Harvardilla on ainutlaatuinen asema ottamaan johtoasema, koska Harvard on instituutiona monitahoinen. Hyvin harvoilla oppilaitoksilla on käytössämme olevat ammattikoulut, ohjelmat ja resurssit. Ne ovat uskomattomia resursseja uskomattoman haasteen kohtaamiseen, ja koulutus on tapa vastata tähän haasteeseen, koska ilmasto koskettaa melkein kaikkea, mitä opetamme. Minun on vaikea keksiä kurinalaisuutta tai sosiaalista ongelmaa, jolla ei jollain tapaa ole yhteyttä. Hyvä esimerkki on rotuun ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen liittyvät ongelmat, joita ilmastonmuutos pahentaa monissa osissa maailmaa. Ilmasto tarjoaa siis koulutusmahdollisuuden, joka mahdollistaa laajan kirjon oppimismahdollisuuksia, joita voimme tarjota opiskelijoillemme, tiedekunnallemme, henkilökunnallemme ja alumneillemme riippumatta heidän asiantuntemuksestaan.

HOLBROOK: Emme usko ilmaston olevan ainoa kriisi tai että kaikki pitäisi muuttaa ilmaston ympärille, mutta se on tärkeä ja ajankohtainen hetki, ja sen ulottuvuus on uskomattoman laaja.

“Minun on vaikea keksiä kurinalaisuutta tai sosiaalista ongelmaa, jolla ei jollain tapaa ole [climate] yhteys”, Dustin Tingley sanoo. Rose Lincoln/Harvardin tiedostokuva

GAZETTE: Juuri nyt valiokuntanne etsii panosta koko yhteisöltä Harvardin ilmastokasvatuksen tulevaisuuden ideoihin. Kun otetaan huomioon komiteasi käytettävissä oleva asiantuntemus, miksi on yhtä tärkeää saada näkökulmia ja ideoita opiskelijoilta, henkilökunnalta, tiedekunnalta ja alumneilta?

TINGLEY: On ollut paljon keskusteluja, kohderyhmiä jne., joita kollegamme komiteassa ovat käyneet. Uskon, että usein asiantuntemus toimii tavalla, joka ei ajattele ihmisiä, joiden kanssa yritämme olla tekemisissä. Opiskelijamme, henkilökuntamme ja alumnimme ovat kokeneet upeita kokemuksia itse, joten yritämme kehittää koulutusta, joka on tyytyväinen erilaisiin kokemuksiin ja jota et ehkä saisi, jos vain puhuisit asiantuntijoiden kanssa. Kuten valiokuntamme tekemässä työssä, kyselystämme saatujen vastausten saaminen tarjoaa mahdollisuuden luoda ideoita monimuotoisten kokemusten perusteella.

Se on myös tunnustus, että oppilaidemme koulutuskokemus ei lopu luokkahuoneeseen. Itse asiassa monet opiskelijat kertovat kaikista muista asioista, joita he tekevät ja jotka voivat liittyä tähän aiheeseen, kuten harjoittelupaikat, kerhot, joissa he ovat, ja niin edelleen. Jos emme kuule näitä näkökulmia ja käytä niitä rakentaaksemme vankkaa lähestymistapaa koulutukseen, joka sisältää kyseiset mahdollisuudet, niin meiltä todella puuttuu isompi, kokonaisvaltaisempi koulutusnäkökulma oppilaitokselta.

Sama koskee alumneja, joilla on myös paljon tarjottavaa. He ovat kokeneet Harvardin, mutta heillä on myös kokemusta ulkomailta. He voivat auttaa avaamaan sen kokemusten haasteen, joille haluamme antaa opiskelijoillemme, ja se on erittäin tervetullutta haasteeseen, jonka kanssa olemme tekemisissä.

GAZETTE: Voitko antaa esimerkkejä mahdollisuuksista ja ideoista, joita toivot saavasi yhteisön ihmisiltä?

HOLBROOK: Jotkut mielenkiintoisimmista koulutustiloista, olivatpa ne henkisiä tai fyysisiä, ovat Harvardin perinteisten osastojen, tieteenalojen ja koulujen väliset tilat. Dustin ja minä olemme molemmat mukana ympäristötieteen ja julkisen politiikan perustutkintokeskittymässä, joka on yksi laajimmista perustutkintoa suorittavista akateemisista hankkeista, koska se vetää opettajia useista ammattikouluista. Meillä on ylioppilaita, jotka käyvät kursseja Kennedy Schoolissa ja Design Schoolissa, sekä tiedekuntaa eri puolilta yliopistoa, ja tämä antaa meille mahdollisuuden hyödyntää joitain asioita, jotka katoavat noissa tieteenalojen välisissä tiloissa. Tämä on pieni esimerkki, mutta mielestäni se havainnollistaa, kuinka haluamme hyödyntää synergismejä ja tärkeitä yhteyksiä ja luovia tiloja, jotka jäävät perinteisempien rajojemme väliin.

TINGLEY: Ajattelemme myös paljon ideoita, jotka eivät toimi vain koulutusmahdollisuutena, vaan myös skaalaavat Harvardin todellista vaikutusta tässä tilassa. Onko olemassa tiloja, joissa Harvardin opiskelijat voivat työskennellä eturintamassa olevien ryhmien kanssa, missä he voivat tehdä todellisia, konkreettisia vaikutuksia ilmastokriisiin ja samalla saada tärkeitä oppimiskokemuksia? Ne ovat todellisia mahdollisuuksia, ja ne on tehtävä tiiviissä yhteistyössä yhteisöjen ja organisaatioiden kanssa, mutta joskus emme ajattele näillä termeillä ilmastokasvatuksen suhteen.

Leave a Comment