Zelenskyy: Venäjän armeija on “epäpätevä” ja johtaa sotilaita “teurastukseen”

  • Zelenskyy sanoi, että “epäpätevä” Venäjän armeija johti “ennennäkemättömiin tappioihin”.
  • Hän on sanonut, että noin 14 000 venäläissotilasta on kuollut, kun taas länsimaiden arvioiden ovat lähempänä 7 000:ta.
  • Zelenskyy lisäsi, että jotkin venäläiset taisteluyksiköt tuhoutuivat “80-90-prosenttisesti” taistelujen aikana.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyy sanoi sunnuntaina ankarassa viestissä, että jotkin taistelualueet on “vain täynnä venäläisten sotilaiden ruumiita”.

Ukrainan presidentti sanoi, että hänen joukkonsa jatkavat Venäjän joukkojen pelottelua ja “aiheuttavat ennennäkemättömiä tappioita venäläisille joukoille”. Hän lisäsi, että Venäjän armeija on osoittanut olevansa “epäpätevä ja kykenevä yksinkertaisesti ajamaan kansansa teurastukseen”.

“Jotkut miehittäjien yksiköt tuhoutuivat 80-90 %”, Zelenskyy sanoi Telegramissa. “Erityisen kovien taisteluiden paikoissa puolustusmme etulinja on yksinkertaisesti kasattu venäläisten sotilaiden ruumiilla.”

“Eikä näitä ruumiita, näitä ruumiita viedä pois”, hän lisäsi. “Uusia yksiköitä ajetaan hyökkäykseen näiden elinten kautta. Jotkut reservit, joita venäläisten joukkojen komento kerää missä vain voi.”

Zelenskyyn mukaan yli 14 000 venäläissotilasta on kuollut tähän mennessä. Yhdysvaltain tiedustelupalvelu arvioi viime viikolla, että 7 000 sotaan osallistuneesta 150 000 venäläissotilasta on kuollut.

“Tiedämme hyvin, että Venäjällä on vain pohjaton henkilöresurssi ja paljon varusteita, ohjuksia ja pommeja. Mutta haluan kysyä Venäjän kansalaisilta. Mitä he ovat tehneet teille vuosien varrella, kun lakkasitte huomaamasta tappioitasi? ” Zelensky sanoi. “Tämä on 14 000 äitiä, 14 000 isää. Nämä ovat vaimoja, nämä ovat lapsia, sukulaisia ​​ja ystäviä. Etkä huomaa sitä?”

Hän varoitti, että “uhreja tulee vain lisää”, kun Venäjän sota Ukrainaa vastaan ​​jatkuu. Zelenskyy on vaatinut rauhanneuvotteluja Venäjän kanssa useaan otteeseen viimeisten viikkojen aikana ja varoittanut, että Venäjä joutuu muuten kärsimään menetyksiä, joista toipuminen vie “useita sukupolvia”.

Sunnuntaina CNN:n haastattelussa Zelenskyy sanoi olevansa valmis neuvotteluihin Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa, mutta varoitti, että jos neuvottelut epäonnistuvat, se “merkitsisi, että tämä on kolmas maailmansota”, Insiderin John Dorman kertoi.

“Ukraina on aina etsinyt rauhanomaista ratkaisua”, Zelenskyy sanoi Telegramissa. “Koska me laskemme kaikki tapetut, koska jokainen tuhoutunut perhe, jokainen tuhoutunut talo on meille tärkeä. Koska he ovat ukrainalaisia, ja meille ihminen on korvaamaton.”

Leave a Comment