Volodymyr Zelenskyyn kutsuma Nestle puolustaa Venäjän liiketoimintaansa

Maailman suurin elintarvikeyhtiö Nestle kohtaa lisääntyvää julkista painetta lopettaa kaikki liiketoiminta Venäjällä maan hyökkäyksen vuoksi. Ukraina.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyy valitsi lauantaina sveitsiläisen yrityksen Venäjälle jäämisen vuoksi puheessaan, joka välitettiin tuhansille mielenosoittajille Sveitsin pääkaupungissa Bernissä, kertovat tiedotusvälineet, kuten Bloomberg News ja CNN.

“‘Hyvä ruoka hyvä elämä.’ Tämä on Nestlen iskulause. Sinun yrityksesi, joka kieltäytyy lähtemästä Venäjältä. Jo nyt – kun Venäjä uhkaa muita Euroopan maita. Ei vain meille. Kun Venäjältä tulee jopa ydinkiristystä”, hän sanoi.

Zelenskyyn lausunnot toistivat viime viikolla Ukrainan pääministerin Denys Shmyhalin kommentteja, jotka twiitissä moittivat Nestlen toimitusjohtajaa Mark Schneideria yhtiön asenteesta liiketoiminnan harjoittamiseen Venäjällä. Sveitsiläinen yritys lopetti aiemmin tässä kuussa ei-välttämättömien tuotteiden toimitukset Venäjälle, mutta jatkaa lastenruokien, murojen ja lemmikkieläinten ruokien myymistä maassa.

“Valitettavasti hän ei osoita ymmärrystä”, Shmyhal sanoi Nestlen toimitusjohtajasta. “Verojen maksaminen terroristimaan budjettiin tarkoittaa puolustuskyvyttömien lasten ja äitien tappamista. Toivottavasti Nestle muuttaa mieltään pian.”

Nestle puolustaa itseään

Nestle sanoi, että se ei tee voittoa jäljellä olevasta toiminnastaan ​​Venäjällä. “Se, että me muiden elintarvikeyhtiöiden tavoin toimitamme väestölle tärkeää ruokaa, ei tarkoita, että jatkamme entiseen tapaan”, yrityksen tiedottaja sanoi sähköpostissa CBS MoneyWatchille.

“Teemme kaikkemme Ukrainassa ja naapurimaissa auttaaksemme lievittämään tätä humanitaarista katastrofia”, tiedottaja lisäsi. “Olemme edelleen yksi harvoista toimivista elintarvikeyrityksistä Ukrainassa ja joskus jopa onnistumme jakamaan ruokaa Harkovassa.”

Nestle on yksi a yritysten määrä jotka ovat keskeyttäneet uudet investoinnit ja mainonnan Venäjällä, mutta jotka jatkavat tuotteiden myyntiä siellä Yalen yliopiston johtamisprofessori Jeffrey Sonnenfeldin listan mukaan. Noin kolme tusinaa yritystä vastustaa vaatimuksia vetäytyä tai supistaa toimintaansa Venäjällä, Sonnenfeld väittää.


MoneyWatch: Maailmantalous tuntee lännen Venäjä-pakotteiden vaikutukset

05:41

Sadat suuret yhdysvaltalaiset ja muut länsimaiset yritykset vetäytyneet Venäjältä sen jälkeen, kun maa hyökkäsi Ukrainaa vastaan ​​24. helmikuuta. Amerikkalaisia ​​yrityksiä irtautumaan ovat Apple, Boeing, Caterpillar, Coca-Cola, Disney, Exxon, Ford, JPMorgan, MasterCard, McDonald’s, Microsoft, Nike, Visa ja monet muut.

“Täällä ei ole keskitietä”, Sonnenfeld kertoi CBS Newsille aiemmin tässä kuussa. Hallituksen sanktiot “menevät harvoin täysin yksin – ne tarvitsevat melko yleismaailmallista yritysyhteisön tukea lamaannuttaakseen talouden aidosti.”

Yritykset voivat joutua kongressin painostuksen alaiseksi vetäytyä Venäjältä. Rep. Carolyn B. Maloney esitti maanantaina lain, joka kieltää Yhdysvaltoja ostamasta tuotteita ja palveluita Venäjällä toimivilta yrityksiltä.

“Neljän viikon ajan maailma on katsonut kauhistuneena, kun Venäjän joukot ovat aloittaneet barbaarisia hyökkäyksiä rauhanomaista ja itsenäistä Ukrainaa vastaan”, New Yorkin demokraatti sanoi lausunnossaan.

“Kaikki tuhoisat kuvat tuhansista viattomista siviileistä kuolee ja loukkaantuu Ukrainassa – mukaan lukien amerikkalaiset toimittajat – on olennaista, että Yhdysvallat lisää painetta heikentää Venäjän kykyä rahoittaa tätä provosoimatonta sotaa”, Maloney sanoi. “Vaikka monet yritykset ovat tehneet oikean päätöksen lopettaa tai merkittävästi supistaa toimintaansa Venäjällä, toiset eivät ole tehneet niin.”

Leave a Comment