Voidaanko jakaa kulttuurisoturit saada ulos äärimmäisen punaisesta tilasta?

Idaho ei ehkä ole maan punaisin osavaltio, mutta yksi uskottava tutkimus sijoittaa sen viiden parhaan joukkoon. Kaikki osavaltion laajuiset vaaleilla valittavat virat ovat republikaanien hallussa, ja Idahon lainsäätäjän molemmissa taloissa GOP:n enemmistö on vino.

Vaikka GOP on hallinnut Idahoa useiden vuosikymmenten ajan, lainsäätäjä on yleensä ollut pragmaattinen ja järkevä. Eli siihen asti, kunnes puolue kykeni sulkemaan esivaalit kaikille paitsi rekisteröidyille republikaaneille 10 vuotta sitten. Se, plus valinta Donald TrumpDonald TrumpNyt on aika rakentaa uudelleen Amerikan pakolaisten uudelleensijoittamisohjelma Alkaako Trumpin jälkeinen mediamaailma muotoutua? Hallituksen suuret valvontapaljastukset eivät saa aikaan suurta räjähdystä LISÄÄFox Newsin pahanlaatuinen vaikutus ja lukuisten oikeistojärjestöjen lisääntyvä osallistuminen on tehnyt osavaltiosta kulttuurisotien taistelukentän. Näitä organisaatioita ovat muun muassa Heritage Foundation, American Legislative Exchange Council ja State Policy Network (SPN), jolla on tytäryhtiöitä kaikissa osavaltioissa.

SPN-ryhmä Idahossa kantaa huonosti sopivaa nimeä Idaho Freedom Foundation (IFF). Järjestö on viime vuosina kehittänyt merkittävää painoarvoa Idahon lainsäätäjässä jyrkän kulttuurisotataktiikansa ja pimeän rahan tukemisen ansiosta. Lainsäätäjät uhmaavat IFF:n toiveita omalla vaarallaan. Se on tärkein syy yhä äärimmäisemmälle lainsäädäntöelimelle.

Otos kulttuurisotakysymyksistä, joita lainsäätäjät ovat käsitelleet kahden viime vuoden aikana, antaa makua ruumiin äärimmäisestä luonteesta. Valtion kykyä pysäyttää koronaviruksen leviäminen on estänyt lukuisia esityksiä. Laki hyväksyttiin estämään kriittisen rotuteorian opettaminen, vaikka lainsäätäjät eivät kyenneet sanomaan, mitä se on tai mistä se löytyisi osavaltiossa. Olemme nähneet lainsäädäntöä suojellakseen niiden lääkäreiden lisenssejä, jotka määräävät hevosmadotusta COVID-19:ään, lähettämään kirjastonhoitajia vankilaan “alaikäisille haitallisen materiaalin” luovuttamisesta ja kriminalisoimaan transsukupuolisten lasten lääketieteellisen hoidon. Niin, ja tietysti parlamentti hyväksyi massiivisen vaaliuudistuslain, vaikka äänestyspetoksia ei käytännössä ole Perunavaltiossa.

Vastauksena tähän hälyttävään tilanteeseen useat idahoalaiset eri puolilta poliittista kirjoa, minä mukaan lukien, kokoontuivat viime vuonna perustamaan Take Back Idaho -komitean (TBI) kouluttamaan ja motivoimaan kaikenlaisia ​​idaholaisia ​​korvaamaan eripuraa aiheuttavat kulttuurisoturit vastuullisilla edustajilla. 17. toukokuuta GOP:n esivaalit. Siihen kuuluu riippumattomien äänestäjien vakuuttaminen rekisteröitymään republikaanipuolueeseen, koska suurin osa lainsäätäjistä valitaan Idahossa.

On olemassa useita ongelmia, joita TBI käyttää huonontaakseen IFF:n ja sen kovaoikeiston kannattajia. Julkinen koulutus on ensisijainen asiamme, mikä on elintärkeää useimmille äänestäjille.

Koulutuskysymys käännetään IFF:n tukemia ehdokkaita vastaan ​​ryhmän omin sanoin. Sen asialistalla on julkisen koulutuksen poistaminen. IFF:n presidentti on julistanut: “En usko, että hallituksen pitäisi olla koulutusalalla. Se on sosialismin (ja sen indoktrinoinnin) virulentin muoto Amerikassa nykyään.” IFF:n lainsäätäjät ovat taistelleet riittävää koulutusrahoitusta vastaan ​​Idahossa ja väittivät sitten, että Idahon koulut epäonnistuvat. Se pyrkii horjuttamaan koulujärjestelmää esittämällä väärän väitteen, että lapsille opetettaisiin kriittistä rotuteoriaa.

Idahossa, kuten muuallakin maassa, useimpien maaseutuyhteisöjen sydän on paikallinen julkinen koulu. Urheilu ja muu koulutoiminta tuo yhteisöä yhteen. Jos koulu epäonnistuu, yhteisö kärsii. Kun IFF:ltä kysytään, kuinka lapset koulutetaan, jos se onnistuu sulkemaan julkiset koulut, eikä tässä maaseutuvaltiossa ole lähistöllä yksityistä koulua, se viittaa verkkokouluihin – samaan kouluun, jota IFF piti mahdottomana hyväksyä pandemian aikana.

Tämä on kysymys, joka koskettaa laajaa äänestäjien poikkileikkausta. Marjakuusi Terry McAuliffeTerry McAuliffeMuistio: Biden, demokraatit kokevat uutta poliittista kipua inflaatioon Joe Bidenin nenän alla meneillään “toinen sota” Virginia House hyväksyy lain maskien tekemisestä valinnaiseksi kouluissa LISÄÄ menetti Virginian kuvernöörin koulutuskysymyksessä, se johtui hänen uskomattomasta väärinkäsittelystään. Koulutus Idahossa ja muualla on suurelta osin ollut valittujen koululautakuntien paikallisessa valvonnassa. He ovat olleet hyviä taloudenhoitajia tässä osavaltiossa ja muualla. Juuri IFF ja sen tytäryhtiöt haluavat antaa koulujen hallinnan äärimmäisten lainsäätäjien käsiin, jotka näkevät, että lapset opetetaan heidän äärimmäiseen ajattelutapaansa.

Tapa voittaa vaalit IFF:ää ja sen SPN-tytäryhtiöitä vastaan ​​on viedä kilpailu heidän käsiinsä sen sijaan, että jäädä alas puolustautumaan heidän harhaanjohtavia väitteitä vastaan. TBI on osoittanut, että IFF ja sen kannattajat eivät ole osallistuneet valtion kroonisten ongelmien ratkaisemiseen – kouluttaneet lapsiamme hyviin töihin, korjaaneet sen huonontunutta infrastruktuuria tai työskennelleet yritysten ja maatalouden kanssa vastatakseen tulevaisuuden haasteisiin. Tällaista hallinto oli ennen ja voi palata, jos pystymme pääsemään eroon näistä ääriaineista.

Idaho on tänä vuonna koetapaus sen selvittämiseksi, voivatko äärijärjestöt ja heidän avustajansa ottaa haltuunsa ja kontrolloida suvereenia valtiota vai voivatko vastuullista, pragmaattista hallintoa tukevat energiset paikalliset syrjäyttää heidät ja heidän kannattajansa. Jos äärikulttuurisoturit voidaan saada ulos tässä äärimmäisen punaisessa tilassa, se voidaan tehdä missä tahansa.

Jim Jones on Vietnamin taisteluveteraani, joka toimi kahdeksan vuotta Idahon oikeusministerinä (1983-1991) ja 12 vuotta Idahon korkeimman oikeuden tuomarina (2005-2017). Hän on The Hill -lehden säännöllinen kirjoittaja.

.

Leave a Comment