“Toivon voimistavan”: Tapaa musiikkikasvatuksen luennoitsija LaSaundra Booth

Ensimmäisenä orkesteripäivänsä neljännellä luokalla LaSaundra Booth saapui myöhään.

Hän halusi soittaa viulua, mutta se oli jo annettu. Sen sijaan hänelle annettiin sello.

Mutta kun hän istui sellon kanssa, Booth sanoi rakastuneensa nopeasti kielisoittimeen.

Tuo sello olisi alku Boothin kokeneelle uralle musiikin ja musiikkikasvatuksen parissa – ura, joka johtaisi hänen nimekseen National Association for Music Education 2021 All-National Symphony Orchestran kapellimestari.

Booth on toiminut musiikkikasvatuksen lehtorina UNC:n musiikin laitoksella viime syksystä lähtien. Alun perin Greensborosta kotoisin oleva Booth sanoi, että hän on esiintynyt ja opettanut alueilla ympäri osavaltiota.

Varhainen ura

Boothin musiikkiura alkoi opiskelijana. Koko ala-asteen ajan hän hioi taitojaan sellistinä ja lopulta hänet kutsuttiin soittamaan Raleighin sinfoniaorkesterin kanssa lukion vanhempana.

Booth sanoi, että tämä kokemus inspiroi häntä jatkamaan musiikin esittämisen tutkintoa NC Central Universityssä.

Vuonna 2003 Booth sanoi aloittaneensa musiikin opettamisen julkisessa koulujärjestelmässä ja on siitä lähtien opettanut ala-, keski-, korkea- ja korkeakoulutasoilla. Koko tämän ajan Booth kertoi nähneensä leikkauksia taideopetuksen rahoittamiseen kouluissa.

Booth päätti jatkaa musiikin tarjoamista kaikentaustaisten ja taloudellisesti erilaisten opiskelijoiden saataville. Hän perusti Wake Forest Community Youth Orchestran, voittoa tavoittelemattoman organisaation, joka tarjoaa soittimia ja musiikkikoulutusta yli 350 lapselle kolmessa maakunnassa.

Jos julkiset koulut eivät rahoittaisi musiikkikoulutusta, monet hänen kaltaiset oppilaat menettäisivät mahdollisuuden soittaa instrumentteja.

“Kun lapsi tarvitsee apua, kuka auttaa häntä?” Booth sanoi. ”Jos julkiset koulut eivät tee asialle mitään, aloitan vain oman, ja niin me teimme. Emme hylkää opiskelijoita instrumentin puutteen tai maksukyvyttömyyden vuoksi, joten täytämme tavallaan yhteisössämme tarvittavan tyhjiön.

Vaikutus UNC:ssä

Nyt UNC:ssä Booth opettaa musiikkikasvatuksen kursseja.

Esitys-, sävellys- ja musiikkikasvatuksen apulaisprofessori Evan Feldman musiikin laitokselta sanoi, että Boothin perintö tulee säilymään sukupolvien ajan.

“Luulen, että se on hänen jatkeensa”, Feldman sanoi. “Hän muotoilee nyt opettajia, jotka ovat jollain tavalla tai tulevat olemaan heijastuksia hänestä ja joissa on osa hänen DNA:staan.”

Vanhempi musiikkimajuri Joe Figliolo kertoi työskennelleensä Boothin kanssa kuluneen vuoden aikana ja aikoo siirtyä musiikkikasvatuksen alalle. Hän sanoi, että Booth on luonut häneen luottamuksen.

“Hän oli erittäin intohimoinen varmistaakseen, että menemme kentälle ja kun menemme haastatteluihimme, kun menemme harjoitteluun ja mitä tahansa, tunnemme aina itsevarmuutta”, Figliolo sanoi. “Hän on kuin kun astut huoneeseen, tässä maailmassa on vain yksi Joe Figliolo.”

siirtyä eteenpäin

Boothin saavutuksista esiintyjänä ja ohjaajana National Association for Music Education valitsi hänet johtamaan vuoden 2021 All-National Symphony Orchestraa, joka kokoaa yhteen lahjakkaita opiskelijoita eri puolilta maata esiintymään.

Tämän vuoden kokoonpano oli virtuaalinen, mutta Booth sai silti olla yhteydessä opiskelijoihin ja pitää virtuaalisia esityksiä. Hän valitsi sinfonian esitettäväksi kappaleet kahdelta mustan naissäveltäjältä – Mary D. Watkinsilta ja Florence Pricelta.

Booth sanoi, että nämä naiset toimivat hänelle inspiraation lähteinä.

“Minulle johtaminen on enemmän kuin vain kappaleen tekemistä teknisesti tarkasti tai tarkasti”, hän sanoi. ”Yritän todella rakentaa yhteyttä opiskelijoihin. Haluan tietää säveltäjästä ja heidän taustastaan. Yksi hienoista, kun saan kutsua niihin, on se, että he antavat minulle mahdollisuuden valita, mitä haluan esittää, enkä epäröinyt ohjelmoida kahden värillisen naisen teoksia.”

Booth on työskennellyt musiikin koulutuksen muuttamiseksi, olipa sitten ala- tai korkeakoulutasolla. Ja eteenpäin hän sanoi pyrkivänsä edelleen vaikuttamaan positiivisesti opiskelijoihinsa.

“Toivon voivani”, Booth sanoi. “Jos otan yhden sanan vuodelle 2022, se on “voimaa”. Haluan vahvistaa seuraavan sukupolven opettajajohtajia.”

@kelly2cats_

University@dailytarheel.com | elevate@dailytarheel.com

Tilaa sähköpostiuutiskirjeemme saadaksesi päivän uutiset ja otsikot postilaatikkoosi joka aamu.

Leave a Comment