Suunnittelemme kaikille sopivan hyvinvointikulttuurin

Toimialamme jatkuvassa hoidon laadun huippuosaamisen pyrkiessämme olemme tarkoin pohtineet kehittyvää terveyden käsitettä, joka on laajentunut hyvinvoinnin moniulotteiseksi ymmärrykseksi. Tiedämme, että asukkaiden menestyäksemme meidän on asetettava etusijalle heidän fyysinen terveytensä ja turvallisuutensa, vaan myös vaalittava muita terveen elämän kannalta tärkeitä puolia: henkistä hyvinvointia, sosiaalista sitoutumista, henkistä stimulaatiota ja henkisyyttä. Nykyaikainen hyvinvoinnin käsite ei ole koskaan ollut niin koeteltu tai tärkeä kuin kuluneen puolentoista vuoden aikana, jolloin pandemia kiinnitti yhteiskunnan huomion vanhusten ja heidän omaishoitajiensa fyysiseen ja henkiseen terveyteen.

Vi, joka koostuu 10 jatkuvan hoitoyhteisön kokoelmasta eri puolilla Yhdysvaltoja, hyväksyi yrityksen laajuisen sitoumuksen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin vuonna 2016. Se on kattava viitekehys, joka kattaa yli 3 000 asukastamme ja yli 2 900 työntekijää, jotka palvelevat heitä. Pelkästään Vi-asukkaille ohjelmassa on yli 300 luokkaa ja toimintaa kuukaudessa kaikilla hoidon aloilla itsenäisestä asumisesta ammattitaitoiseen hoitoon pitkäaikaishoitoon. Vi:n hyvinvointiideaali on enemmän kuin missio tai tapahtumasarja, vaan mielentila asukkaille, henkilökunnalle ja yritystiimille.

Viimeisten viiden vuoden aikana tiimimme on oppinut paljon hyvinvointikulttuurialoitteemme kehittämisestä, käyttöönotosta ja jatkuvasta toteuttamisesta. Kun katsomme tulevaa vuotta ja ohjelman jatkuvaa kehitystä, voin jakaa muutamia keskeisiä opintoja ja parhaita käytäntöjä, jotka ovat edistäneet sen menestystä.

Ohjelman brändäys auttaa tekemään siitä virallisen

Virallistamalla ohjelman nimellä ja identiteetillä – niin sanotusti brändillä – asukkailla ja henkilökunnalla on mahdollisuus tunnistaa, ymmärtää ja hyväksyä hyvinvointisi. Ota sivu markkinoinnin ohjekirjastasi ja kehitä hyvinvointiohjelmallesi ja sen eduille nimi, yhtenäinen konsepti ja 15 sekunnin “hissipuhe”. Me Vi:ssä nimesimme ohjelmamme yksinkertaisesti “Living Well”. Konsepti on selkeä ja suoraviivainen: “kokonaisvaltainen lähestymistapa hyvinvointiin yhteisöissämme, joka kattaa mielen, kehon ja hengen.” Hissipuheemme sisältää esimerkkejä, jotka antavat kuvan siitä, miltä Living Well näyttää Vi-yhteisöjen asukkaille:

  • Osallistuu yliopiston tukemiin luentoihin
  • Vapaaehtoistyö ryhmänä paikallisen koulun kanssa
  • Tutki toiminnallista kuntoa yhteisön personal trainerin kanssa
  • Maistele sydämelle terveellisiä ruokia live-keittodemossa
  • Uuden kielen oppiminen
  • Laulaa yhteisön musiikkiryhmän kanssa tai osallistu sinfoniaesitykseen keskustassa

Brändätty lähestymistapa luo konseptin, johon kaikki sidosryhmät voivat viitata ja viitata. Ilman tätä koetinkiveä ohjelma on vaarassa muuttua hajanaiseksi ja keskittymättömäksi.

Jokainen osasto on puoli pyörässä

Hyvinvointikulttuurimme perustamisessa omaksuimme yhteisön laajuisen lähestymistavan. Itsenäisesti elävien eläkeläisten on suhteellisen helppoa osallistua aktiivisiin, sosiaalisiin kokemuksiin. Ammattitaitoisessa hoitotyössä ja pitkäaikaishoidossa vankka ohjelmointi tulee haastavammaksi, mutta se on mahdollista. Jokaisella Vi:n osastolla ruoka- ja juomaosastosta asukaspalveluihin, sairaanhoitoon ja terveydenhuollon resursseihin on roolinsa toimitusten jatkuvuuden varmistamisessa. Kaikilla työntekijöillä on valtuudet osallistua ja he ovat koulutettuja Living Well -kulttuurimme periaatteisiin heti ensimmäisestä työpäivästään lähtien. On erittäin tärkeää, että jokainen ymmärtää roolinsa, jotta voimme tehokkaasti toteuttaa Living Well -lupauksemme.

Joka kuukausi pohdimme syvällisesti tiettyä Living Well -teemaa. Heinäkuun painopisteemme nesteytyksessä esiteltiin esimerkiksi ovelta ovelle -nestekärryjä, joissa oli hedelmämehuja ja smoothieita; mocktail-seurustelu hedelmillä täytetyllä vedellä; nesteytysaiheisia pulmapaketteja, joissa on limericks, ristisanatehtävät, Sudoku-sanahaut ja aivopiikit jaettuna asukkaille koko kuukauden ajan; vesiaiheiset elokuvat talon sisäisillä tv-asemilla; Ruokalistat, jotka sisältävät runsaasti vettä sisältäviä ruokia; ja hemmotteleva kylpyläkärry, jossa on huulirasvoja, kosteusvoiteita ja tietoa ihon kosteuttamisesta. Nämä aloitteet koskettivat kaikkia hoidon osa-alueita eri osastojen välisten tiimien ansiosta, mikä varmisti vankan jatkuvuuden ja saavutettavuuden kaikille asukkaille.

Myös asukkaita rohkaistaan ​​ja innostaa kehittämään ohjelmia osallistumalla yhteisön klubeihin ja ryhmiin. Olemme ylpeitä asukkaistamme, joilla on runsaasti lahjakkuutta ja asiantuntemusta jaettavana ystävilleen ja naapureilleen. Usein nämä ohjelmat ovat peräisin asukkaan entisestä ammatista, harrastuksesta tai uudesta intohimosta, jonka hän on löytänyt asuessaan Vi-asunnossa.

Katso asukkaat ja henkilöstön jäsenet yhtenä hyvinvointiyhteisönä

Odotamme joka päivä työntekijöiltämme poikkeuksellista palvelua ja laadukasta hoitoa asukkaillemme. Mielestämme on tärkeää, että tiimin jäsenet tietävät olevansa arvostettu osa hyvinvointikulttuuriamme. Olemme laajentaneet Living Well -teemat henkilöstöllemme kaikissa 10 yhteisössä ja toimistossamme tarjoamalla erityisesti työntekijöille luotuja työkaluja ja sisältöä sekä kannustamalla heitä osallistumaan mielen, kehon ja hengen terveyttä tukeviin ohjelmiin.

Näihin työkaluihin kuuluu työsuhde-etuuksia käsittelevä uutiskirje, jossa on tietoa jokaiseen Living Well -kuukausiteemaan. Lisäsisältöä varten tarjoamme LifeSpeakin, online-alustan, joka tarjoaa asiantuntijakoulutusta ja neuvoja työntekijöiden terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Olemme nähneet työntekijöidemme rohkaisevaa sitoutumista, kun he oppivat, kuinka he ja heidän perheensä voivat hyötyä paremmasta terveydestä. Uskomme, että tämä yhden yhteisön lähestymistapa on vaikuttanut positiivisesti työntekijöiden hyvinvointiin ja auttanut vahvaan henkilöstön pysyvyysasteeseen.

Viimeisten kahden vuoden aikana COVID loi joitain pelottavia tiesulkuja Living Wellin jatkuvalle toimitukselle. Muistihuollon asukkaiden opastetut retket puistoon muodostuivat opastetuista kävelyretkistä paikkakuntamme ympärillä. Studio-kuntotunneista tuli Zoomin kautta residenssitunteja. Tällaisista haasteista huolimatta jatkoimme uuden Living Well -sisällön kehittämistä ja toimittamista tauotta koko pandemian ajan. Mielenkiintoista kyllä, näimme käännynnäisiä Living Welliin COVIDin takia. “Emme koskaan nähneet herra S:tä tasapainotunnilla”, tuli usein puheenaiheeksi, kun asukkaat kokeilivat uusia asioita ja laajensivat ohjelmistojaan fyysisestä kunnosta aivoterveyteen ja sosiaalisuuteen. Toinen tärkeä asia on, että asukkaiden ja henkilökunnan palaute Living Wellistä ei ole koskaan ollut positiivisempaa. Se on vahvistus siitä, että olemme oikeilla jäljillä hyvinvointikulttuurimme kanssa, ja se on inspiraatio tiimillemme, kun suunnittelemme tietä eteenpäin.

Randy Richardson on Vi:n presidentti, ja sillä on 10 elämänsuunnitelmayhteisöä kaikkialla Yhdysvalloissa. Hän jää eläkkeelle 31. toukokuuta ja toimii siihen asti neuvonantajana.

Onko sinulla kolumniidea? Katso lähetysohjeet täältä.

Jokaisessa ilmaistut mielipiteet McKnight’s Senior Living Vieraskolumni ovat kirjoittajan omat eivätkä välttämättä ole kirjoittajan sarakkeita McKnight’s Senior Living.

Leave a Comment