Seksuaaliterveyskasvatus ei ole vain hyvää yleistä politiikkaa, se on laki

10. maaliskuuta merkitsi Havaijin lainsäätäjän ensimmäinen crossover deadline. Tämä määräaika on silloin, kun kaikki kolmannen käsittelyn läpäisseet edustajainhuoneen lakiehdotukset siirtyvät senaattiin ja päinvastoin.

Yksi parlamentista poistuneista ja nyt senaatin käsiteltäväksi menevistä esityksistä on House Bill 1697.

Lakiehdotuksessa on kaksi keskeistä osaa – se edellyttää opetusministeriön tarjoavan “kattavaa koulutusta opettajille ja koulutusvirkailijoille seksuaaliterveysaiheista, jotka sisältävät positiivisen ja tarkan esityksen lesbosta, homosta, biseksuaalista, transsukupuolisuudesta, queeristä tai kyseenalaistamisesta, intersukupuolisuudesta ja aseksuaalista , muut seksuaaliset suuntautumiset ja sukupuoli-identiteetit, värilliset henkilöt ja vammaiset yhteisöt seksuaaliterveyden leikkaamiseksi ja edistämiseksi.”

Se myös “edellyttää seksuaaliterveyskasvatusohjelmien sisällyttämistä vastaaviin seksuaaliterveysaiheisiin seksuaaliterveyden leikkaamiseksi ja edistämiseksi”.

Jos senaatti hyväksyy lain ja kuvern. David Ige allekirjoittaa sen laiksi, se ei ole vain tärkeä julkisen politiikan saavutus, vaan se tulee myös olemaan lainsäätäjämme selkeä kodifiointi siitä, mitä liittovaltion ja osavaltion lainsäädäntö jo edellyttää – tasapuolisuus seksuaaliterveyskasvatuksessa.

Kuten lakiehdotuksessa todetaan, “osavaltion toisen asteen koulujen nykyiset seksuaalikasvatusstandardit eivät tarjoa opiskelijoille tietoja ja työkaluja, jotka ovat tarpeen vastuullisten, tietoisten ja valtuutettujen valintojen tekemiseksi seksuaalisuudestaan, sukupuolestaan, ihmissuhteistaan ​​sekä seksuaali- ja lisääntymisterveydestään… Kattava seksuaalikasvatus, joka kattaa seksuaalisen ilmaisun muodot, terveet seksuaaliset ja ei-seksuaaliset suhteet, erilaiset identiteetit eri sukupuolten ja kulttuurien välillä, seksuaalinen suuntautuminen ja suostumus, on elintärkeää sen varmistamiseksi, että opiskelijat tuntevat olonsa turvalliseksi ja heillä on mahdollisuus oppia, kysyä ja tehdä myönteisiä valintoja. heille itselleen.”

Terveysministeriö raportoi kirjallisessa lausunnossaan kattavan seksuaalikasvatuksen myönteisistä vaikutuksista LGBTQ-opiskelijoiden leimautumisen vähentämiseen. Kehitysvammaisten osavaltion neuvosto testasi vastaavasti, kuinka kattavalla seksuaalikasvatuslla voidaan myös torjua vammaisten opiskelijoiden leimaamista.

Senaatin istunto.
Edustajainhuoneen lakiesitys 1697 seksuaaliterveyskasvatusta hyväksyi parlamentin ja odottaa nyt senaatin käsittelyä. Cory Lum/Civil Beat/2022

HB 1697 on jyrkässä ristiriidassa Floridan HB 1557:n kanssa, joka on tullut tunnetuksi “Älä sano homoseksuaalina” -laskuna.

Laki kieltää keskustelun seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuoli-identiteetistä kouluissa ja vahvistaisi LGBTQ-opiskelijoiden ja perheiden leimaamista.

Liittovaltion lain mukaan IX osasto kieltää koulutuksessa tapahtuvan syrjinnän “sukupuolen perusteella”. Merkittävä lainsäädäntö on oman edesmenneen kongressinaisen Patsy Minkin laatija, ja se täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Se toteaa:

“Yhdysvalloista ketään ei saa sukupuolen perusteella sulkea pois osallistumasta minkään liittovaltion taloudellista tukea saavaa koulutusohjelmaan tai toimintaan, evätä sen etuja tai joutua syrjinnän kohteeksi.”

Vuoden 1964 kansalaisoikeuslain VII osasto kieltää vastaavasti syrjinnän työelämässä yksilön sukupuolen perusteella. Asiassa Boston v. Clayton County, Yhdysvaltain korkein oikeus katsoi 6-3 päätöksessä, että VII osaston sukupuoleen perustuvan syrjinnän kielto kattaa väistämättä seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin perustuvan syrjinnän.

Tuomioistuimen Bostockin tulkintaa käyttäen osaston IX suojaa suojelee myös seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuoli-identiteetti. Seksuaalikasvatusohjelma, joka ei tarjoa HB 1697:ssä vaadittua pääomaa, rikkoisi IX osastoa, koska se eväisi sen edut queer-opiskelijoilta.

Korkeimman oikeuden yksimielinen päätös asiassa Brown v. Opetushallitus, joka erotti julkiset koulut, on myös olennainen tässä.

Tuossa tapauksessa, kuten asianajaja Chan Tov McNamarah totesi lainarviointiartikkelissaan “Bringing Queer Equity to School with Title IX”, tuomioistuin “totesi, että mustien opiskelijoilta evättiin yhtäläiset edut koulutusmahdollisuuksista erottelun psykologisen vaikutuksen vuoksi.

Erottamalla opiskelijat erottelu sai aikaan “alemmuustunteen [African American students’] asema yhteisössä, joka saattaa vaikuttaa sydämiin ja mieliin tavalla, jota tuskin koskaan peruuteta… nämä alemmuuden tunteet vaikuttivat mustien opiskelijoiden motivaatioon oppia ja heikensivät siksi “neekerilasten koulutusta ja henkistä kehitystä … riistävät heiltä joistakin niistä eduista, joita he saisivat rotujen integroidussa koulujärjestelmässä.”

LGBTQ-opiskelijoiden “positiivisten ja tarkkojen esitysten” poissulkemisella seksuaaliterveysohjelmista on samoin kielteinen psykologinen vaikutus queer-opiskelijoihin, ja näin ollen samalla tavalla evätään koulutusmahdollisuuksien edut.

Destigmatisointi ei siis ole vain arvokas julkisen politiikan tavoite, vaan liittovaltion vaatimus IX osaston mukaisesti.

HB 1697 täyttää myös osavaltiomme perustuslaissa olevan lupauksen oikeudenmukaisuudesta. I artiklan 3 jaksossa todetaan, että “valtio ei saa kieltää tai lyhentää sukupuoleen perustuvia tasa-arvoisia oikeuksia lain perusteella”.

HB 1697 on jyrkässä ristiriidassa Floridan “Don’t Say Gay” -lain kanssa.

Pykälän 5 mukaan keneltäkään ei saa riistää henkeä, vapautta tai omaisuutta ilman asianmukaista lainmukaista menettelyä, eikä häneltä saa evätä lain tarjoamaa yhtäläistä suojaa, eikä häneltä saa evätä hänen kansalaisoikeuksiaan eikä häntä saa syrjiä niitä käyttäessään, koska … seksistä.”

Korkeimman oikeuden tulkintaa käyttäen nämä perustuslain määräykset sisältävät sukupuolisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin suojan piiriin.

Vammaisille opiskelijoille amerikkalaisten vammaisten lain pykälä 2 ja kuntoutuslain pykälä 504 näyttävät vaativan kouluja taistelemaan vammaisten leimaamista vastaan, mihin HB 1697 tarjoaa resurssit.

Hiljattain Honolulu Star-Advertiser -lehden artikkelissa osavaltion edustaja Bob McDermott lainattiin viitaten LGBTQ-nuorten tarkkoihin seksuaaliterveyteen liittyviin tietoihin “outojutuina, joita ihmiset tekevät” ja “paskaa”.

Hän ehdotti, että vaikka cisgender, heteroseksuaaliset opiskelijat saavat seksuaaliterveyskasvatusta koulussa, queer-nuorten tulisi keskustella lääkäreidensä tai ulkopuolisten organisaatioiden, kuten Planned Parenthoodin, kanssa. Hänen homofobiset huomautuksensa lukuun ottamatta tämä epätasa-arvoinen kohtelu olisi suoraa IX osaston ja Havaijin osavaltion perustuslain vastaista.

McDermottin haitalliset kommentit osoittavat vain entisestään omituisten yksilöiden jatkuvan leimaamisen yleisyyden. Sen sijaan, että antaisi tällaisen kiihkoilun johdattamaan meidät epätoivoon, sitä tulisi pitää huutona kriittisestä tarpeesta läpäistä HB 1697 ja tarjota DOE:n tarvitsemat resurssit noudattaakseen voimassa olevia liittovaltion ja osavaltion lakeja.

Leave a Comment