SEC:n ehdottama uudet säännöt yrityksille ilmastoriskeistä | Talousuutiset

Kirjailija: MARCY GORDON, AP Business Writer

WASHINGTON (AP) – Arvopaperi- ja pörssikomitean maanantaina ehdottamien uusien sääntöjen mukaisesti yhtiöitä vaadittaisiin julkistamaan tuottamansa kasvihuonekaasupäästöt ja ilmastoriskin vaikutus niiden liiketoimintaan osana hallitusta ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Äänestyksessä 3-1 SEC hyväksyttyjen ehdotusten mukaan julkisten yritysten olisi raportoitava ilmastoriskeistään, mukaan lukien fossiilisista polttoaineista luopumisen kustannukset sekä myrskyjen, kuivuuden ja kohonneiden lämpötilojen fyysisiin vaikutuksiin liittyvät riskit. ilmaston lämpenemisen myötä. Heidän edellytetään laativan siirtymäsuunnitelmansa ilmastoriskin hallintaan, miten he aikovat saavuttaa ilmastotavoitteet ja edistymisen sekä ankarien sääilmiöiden vaikutukset heidän talouteensa.

Ilmaston lämpenemiseen liittyvistä riskeistä lisätietoa etsivien sijoittajien määrä on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Monet yritykset antavat ilmastoriskitietoa jo nyt vapaaehtoisesti. Ajatuksena on, että yhtenäisellä vaaditulla tiedolla sijoittajat voisivat vertailla yrityksiä toimialojen ja toimialojen sisällä.

“Sekä yritykset että sijoittajat hyötyisivät selkeistä tiesäännöistä”, SEC:n puheenjohtaja Gary Gensler sanoi.

Poliittiset sarjakuvat

Vaaditut tiedot sisältävät yritysten suoraan tai välillisesti tuottamat kasvihuonekaasupäästöt, kuten yrityksen tuotteiden kulutuksesta, tuotteiden kuljettamiseen käytetyistä ajoneuvoista, työntekijöiden liikematkoista ja raaka-aineiden kasvattamiseen käytetystä energiasta.

SEC julkaisi vapaaehtoisen ohjeistuksen vuonna 2010, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun pakollisia tiedonantosääntöjä esitettiin. Sääntöjä voitiin kommentoida noin 60 päivää, ja niitä voitiin muuttaa ennen lopullista hyväksymistä.

Ilmastoaktivistit ja sijoittajaryhmät ovat vaatineet pakollista tiedon julkistamista, jota vaadittaisiin yhtenäisesti kaikilta yrityksiltä. Kannattajat arvioivat, että yritysten välillisten päästöjen poissulkeminen jättäisi noin 75 % kasvihuonekaasupäästöistä ulkopuolelle.

Toisaalta suuret liike-elämän edut ja republikaanien virkamiehet – aina osavaltion tasolle asti – alkoivat mobilisoida ilmastopaljastuksia vastaan ​​kauan ennen kuin SEC julkisti ehdotetut säännöt maanantaina, mikä paljastaa ilmastokysymyksen jyrkästi jakautuneen poliittisen dynamiikan.

Hester Peirce, ainoa republikaani SEC:n neljän komissaarin joukossa, äänesti ehdotusta vastaan. “Emme voi tehdä niin perustavanlaatuisia muutoksia ilman, että harmonisoimme” yrityksiä, sijoittajia ja SEC:tä, hän sanoi. “Tulokset eivät ole luotettavia, saati vertailukelpoisia.”

SEC-toimi on osa hallituksen laajuista ilmastoriskien tunnistamispyrkimystä. Eri virastot suunnittelevat uusia säädöksiä, jotka koskevat muun muassa rahoitusalaa, asumista ja maataloutta. Presidentti Joe Biden antoi viime toukokuussa toimeenpanomääräyksen, jossa vaadittiin konkreettisia toimia ilmastoriskien vähentämiseksi, samalla kun edistetään työpaikkojen luomista ja autetaan Yhdysvaltoja vähentämään ilmastonmuutosta edistäviä kasvihuonekaasupäästöjä.

Biden on asettanut ilmastonmuutoksen hidastamisen ensisijaiseksi tavoitteekseen ja asettanut tavoitteeksi vähentää Yhdysvaltojen kasvihuonekaasupäästöjä jopa 52 % vuoden 2005 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Hän on myös sanonut aikovansa ottaa käyttöön puhtaan energian standardin, joka tekisi sähköstä hiilidioksidipäästöttömiä vuoteen 2035 mennessä sekä laajempaa tavoitetta nollahiilipäästöistä talouden kautta vuoteen 2050 mennessä.

Financial Stability Oversight Councilin viime syksynä julkaisema raportti, joka on joukko liittovaltion huippusääntelyviranomaisia, mukaan lukien Federal Reserve ja Treasury Department, varoitti, että ilmastonmuutos aiheuttaa riskejä rahoituslaitoksille ja rahoitusjärjestelmälle.

Johtava yritysaula, Yhdysvaltain kauppakamari ja öljyalan johtava kaupparyhmä American Petroleum Institute, väittävät, että SEC ylittää toimivaltansa pakollisilla raportointisäännöillä, mikä aiheuttaisi yrityksille huomattavia kustannuksia.

Uhka, että vastustajat voisivat haastaa SEC:n oikeuteen määräysten vuoksi, on herännyt.

Viime kesäkuussa 16 republikaanien valtionsyyttäjän ryhmä, jota johti Patrick Morrisey Länsi-Virginiasta, esitti vastalauseita SEC:n puheenjohtajalle Genslerille osoittamassaan kirjeessä. “Yrityksillä on hyvät mahdollisuudet päättää, tyydyttävätkö ne markkinoiden muuttuviin vaatimuksiin niin asiakkaiden kuin sijoittajienkin kannalta”, he sanoivat. “Jos (SEC) kuitenkin edistyisi tällä alalla, se sukeltaisi luonnostaan ​​poliittiseen sotaan, johon se ei sovellu.”

Morrisey uhkasi aiemmin haastaa SEC:n oikeuteen yritysten laajemmista ympäristö-, sosiaali- ja hallintotietojen paljastamisesta.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment