McConnell sanoo olevansa epävarma Ketanji Brown Jackson SCOTUS -vahvistuksesta

Hanki Insider-sovellus

Henkilökohtainen syöte, yhteenvetotila ja mainokseton kokemus.

Lataa sovellus

Sulje kuvake Kaksi ylitettyä viivaa, jotka muodostavat ‘X’:n. Se osoittaa tavan sulkea vuorovaikutus tai hylätä ilmoitus.

  • McConnell sanoi sunnuntaina, ettei hän ollut päättänyt vahvistaa Ketanji Brown Jacksonin korkeimpaan oikeuteen.
  • CBS:n “Face the Nation” -ohjelmassa McConnell kuvaili keskusteluaan Jacksonin kanssa myönteisesti.
  • McConnell huomautti, että Jackson ei ilmaissut kantaa kysyessään “tuomiopakkauksesta”.

Senaatin vähemmistöjohtaja Mitch McConnell sanoi sunnuntaina, ettei hän ole vielä tehnyt lopullista päätöstä äänestää Ketanji Brown Jacksonin puolesta Stephen Breyerin seuraajaksi korkeimmassa oikeudessa.

Haastattelun aikana CBS:n “Face the Nation” -ohjelmassa McConnell kuvaili tapaamistaan ​​Jacksonin kanssa positiivisin ehdoin, mutta totesi, että hän aikoi kiinnittää erityistä huomiota hänen ennätykseensä vahvistuskuulemisensa aikana, jonka on määrä alkaa tällä viikolla.

Jos Jackson vahvistetaan, hänestä tulee ensimmäinen musta nainen Yhdysvaltain historiassa korkeimmassa oikeudessa.

“Meillä oli erittäin hyvä keskustelu toimistossani ja kysyin häneltä, tiedäthän – tyypillisesti nämä kummankaan osapuolen korkeimman oikeuden ehdokkaat eivät ole koskaan vastanneet yhteenkään kysymykseen. He yleensä sanovat, että jotain saattaa tulla eteen, enkä minä haluan päättää etukäteen, kuinka voisin todella äänestää”, hän sanoi.

McConnell totesi sitten, että vaikka korkeimman oikeuden tuomarit Ruth Bader Ginsburg ja Stephen Breyer vastustivat “tuomioistuinta”, jossa korkein oikeus laajennettaisiin lisäpaikoilla, Jackson ei kertonut tunteitaan asiasta keskustelunsa aikana.

“Hän ei tekisi sitä”, hän sanoi. “Joten sillä välin valiokunta kysyy häneltä kaikki vaikeat kysymykset. En ole tehnyt lopullista päätöstä siitä, kuinka aion äänestää.”

Hän jatkoi: “Kuuntelen todisteita, aion kuunnella kuulemistilaisuuksia, ja muuten, häntä kohdellaan paljon paremmin kuin demokraatit ovat tyypillisesti kohdelleet republikaanien ehdokkaita, kuten Clarence Thomasia ja Brett Kavanaughia. Tulen olemaan kunnioittava, syvä sukellus hänen levyinsä, mikä on mielestäni täysin sopiva elinikäiseen tapaamiseen.”

Thomas, joka on työskennellyt tuomioistuimessa vuodesta 1991, joutui syytöksiin seksuaalisesta häirinnästä vahvistuskuulemissaan, kun taas Kavanaugh, joka liittyi oikeuteen vuonna 2018, kohtasi syytöksiä seksuaalisesta häirinnästä.

Molemmat miehet kiistivät syytökset, mutta heidän vahvistuksensa olivat täynnä erimielisyyksiä, erityisesti demokraattien lainsäätäjien ja liberaalien aktivistien taholta.

McConnell itse on ollut yksi polarisoivampia hahmoja oikeudellisten vahvistusten aikana senaatin nykyhistoriassa.

Toimiessaan enemmistöjohtajana vuonna 2016 silloisen presidentin Barack Obaman viimeisen täyden virkavuoden aikana, hän esti presidentin ehdokkuuden, nykyisen Yhdysvaltain oikeusministerin Merrick Garlandin korkeimpaan oikeuteen konservatiivisen kannattajan Antonin Scalian kuoleman jälkeen.

McConnell piti viran avoimena vuoden 2016 presidentinvaalien jälkeen, jolloin silloinen presidentti Donald Trump saattoi nimittää juristi Neil Gorsuchin vuonna 2017. Senaatti vahvisti hänet nopeasti, sillä senaatti oli tuolloin vielä republikaanien hallinnassa.

Trump pystyi myös nimittämään Kavanaughin korkeimpaan oikeuteen Anthony Kennedyn eläkkeelle jäämisen jälkeen sekä Amy Coney Barrettin, joka nimitettiin ja vahvistettiin nopeasti viikkoja liberaalijuristi Ruth Bader Ginsburgin kuoleman jälkeen.

Trumpin ollessa virassa McConnell nimitti myös lukuisia konservatiiveja liittovaltion penkkiin, monissa tapauksissa täyttäen avoimia paikkoja, jotka jäivät avoimeksi Obaman vuosina demokraattien suureksi hämmennykseksi.

Presidentti Joe Bidenin astuttua virkaan senaatin demokraatit ovat kuitenkin vahvistaneet ennätysmäärän tuomareita, mikä on korkein ensimmäisen vuoden presidentin tulos sitten Ronald Reaganin 1980-luvun alussa.

Leave a Comment