kirkon salailukulttuuri alkaa purkautua

On vaikea tietää, mikä on kaikkein aloittava tieto, joka saadaan esiin poikkeuksellisista paljastuksista, jotka tehtiin viime perjantaina pidetyssä Hillsong-kokouksessa, joka kutsuttiin käsittelemään lisääntyviä huhuja pastori Brian Houstonin käytöksestä, kuten täällä raportoi. Crikeyhyödyntäen vuotanutta äänitallennetta.

Onko se paljastaminen, että kirkko tarvitsi “nuhteettomuuden yksikön” – niin sanottua vanhempi pastori Phil Dooley – tarkistaakseen merkittävimmän pastorinsa käyttäytymisen? National Rugby Leaguella on yksi… mutta kirkko?

Johtuuko siitä, että kuuden jäsenen “rehellisyysyksikkö” koostui lähes kokonaan miehistä, joista suurin osa on pitkäikäisiä Hillsong-hahmoja, joilla on vuosikymmeniä ulottuva Houston-perheen historia? Yksikkö tietysti tarkasteli naisen nostamia vaatimuksia siitä, mitä tapahtui hänen hotellihuoneessaan 40 minuutin aikana sen jälkeen, kun Houston koputti hänen oveen, ilmeisesti hämmentyneenä juomien ja reseptilääkkeiden yhdistelmästä.

Onko se johtopäätös, että Brian Houston on koskaan tehnyt vain kaksi rikkomusta naisten kanssa, kerran vuonna 2013 ja kerran vuonna 2019? Viime perjantaina pidetyssä kokouksessa kuultiin, että nainen oli tarpeeksi loukkaantunut valittamaan ja eroamaan tekstiviesteistä vuonna 2013, ja että vuoden 2019 tapauksen nainen oli vastaavasti loukkaantunut ja vei valituksen myös johdolle. Joten uskoaksemme, että Hillsong on nyt tullut puhtaaksi, meidän on uskottava, että Brian Houstonin ainoat rikkomukset tapahtuivat naisilla, joilla oli rohkeutta ja päättäväisyyttä tehdä valitus.

Johtuuko se siitä, että Hillsong ajatteli voivansa vedota ajatukseen, että unilääkkeet (vuonna 2013) ja ahdistuneisuuslääkkeet (vuonna 2019) vaikuttivat Houstonin käyttäytymiseen hänen tavallaan – ja että hän ei ollut Todella vastuussa?

Onko se niin, että Hillsong ratkaisee vakavat epäasialliset väitteet ja työntää ongelmat maton alle maksamalla rahaa valittajalle – eikä paljoakaan? Vuonna 2013 irtisanoutunut naispuolinen työntekijä sai kahden kuukauden palkan jatkaakseen elämäänsä. 2000-luvun alussa Hillsong maksoi ruhtinaallisen 12 000 dollarin summan Frank Houstonin seksuaalisen hyväksikäytön uhrille – McDonald’s-ravintolassa tehdyn sopimuksen.

Onko se, että Hillsong piti merkkinä Brian Houstonin henkilökohtaisesta koskemattomuudesta, että hän maksoi rahaa kahdelle naiselle omasta taskustaan ​​eikä Hillsongin varoista?

Onko se, että Hillsongilla näyttää olevan juurtunut kulttuuri piilottaa ja minimoida vakavat syytökset seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja/tai saalistuskäyttäytymisestä ylhäältä?

Monet miehistä, jotka olivat tietoisia nuorten poikien seksuaalisesta hyväksikäytöstä Brian Houstonin isälle Frankille vuonna 2000 esitetyistä syytöksistä ja käsittelivät niitä, ovat jatkaneet johtavissa tehtävissä kirkossa. Vanhempi kirkon hahmo, joka osallistui Frank Houstonin poikana hyväksikäyttämän miehen maksamiseen, oli myös osa vuoden 2013 salaista tutkintaa, joka koski Houstonin sopimattomia tekstejä naiselle.

Ja miten on mahdollista, että vuoden 2013 tekstiviestitapaus – jossa Brian Houston sanoi, että hän “suuteli ja halailisi” naispuolista työntekijää, jos he olisivat yhdessä – päätyi siihen, että kyseiselle naiselle maksettiin pois, ilman että ketään muuta lähipiirin ulkopuolella Houston tietää lähes vuosikymmenen?

Hillsong mainosti viime viikon koko henkilöstön kokousta hetkenä, jolloin se karkottaisi huhut ja esitti totuuden.

Silti niin ei ole tapahtunut. Kaukana siitä.

Sen sijaan se on johtanut enemmän pettymyksiin, ja se on vauhdittanut sukupolvenvaihdosta ja Hillsong-kulttuurin uudistamista, erityisesti suhteessa siihen, miten se kohtelee naisia.

Onko Houstonsilla roolia tulevaisuudessa? Hillsong on ollut perheyritys perustamisestaan ​​lähtien Brian Houstonin, hänen korkean profiilin vaimonsa Bobbien ja poikansa Benin kanssa, joka istuu kirkon globaalissa hallituksessa.

Mutta jos Hillsong luulee vetäneensä rajan Houstonin skandaalien alle, se voi hyvinkin erehtyä. On vaikea kuvitella, että lisää ei olisi tulossa.

Jos sinulla on tietoa tästä tarinasta, ota yhteyttä David Hardakeriin kautta [email protected].

Leave a Comment