Kaasun hinnan nousu asettaa vaikeita kysymyksiä Sonoma Countyn yrityksille

Kaasun hinnan jyrkkä piikki ei voisi tulla huonompaan aikaan Sonoma Countyn yrityksille.

Monet kamppailevat jo yleisinflaation ja tiukan työvoiman kanssa, kun paikallinen talous on täysin toipumassa pandemiasta.

Kun gallonan kaasun keskihinta nousi viime viikolla ennätystasolle 4,33 dollaria Yhdysvalloissa, paikalliset yritysjohtajat kohtasivat kysymyksiä:

Pitäisikö niiden siirtää kustannukset kuluttajille? Voivatko he syödä nousevat hinnat? Voivatko he itse tehdä jotain ongelman ratkaisemiseksi?

Heidän vastauksensa, muutamien heistä: Kaikki edellä mainitut, kun he yrittävät löytää oikean yhdistelmän kassavirran jongleerauksessa.

Straus Family Creameryssa Petalumassa perustaja ja toimitusjohtaja Albert Straus sanoi, että hänen meijeriprosessorinsa kaasun hinnat olivat nousseet 100 % vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Ja se oli jo ennen viimeisintä hyppyä Venäjän Ukrainan hyökkäyksen jälkimainingeissa viime kuun lopulla.

Nousevat kaasukustannukset joutuvat viime kädessä siirtämään yrityksen luomumaidon, -jogurtin ja -jäätelön kuluttajille. Kermatalo vastaanottaa maitoa myös 11 alueen luomutilalta. Straus sanoi käyvänsä keskusteluja näiden viljelijöiden kanssa siitä, kuinka nousevista kustannuksista neuvotellaan, koska hän on nähnyt nousun myös omalla tilallaan.

“Tilanne on hankala”, hän sanoi.

Paikallisella maatalousteollisuudella on ollut erityisen vaikea sopeutua nousuun, vaikka öljyn maailmanmarkkinahinnat ovat vihdoin alkaneet laskea – vaikka paikalliset yritysjohtajat totesivatkin, että hintojen lasku ei ole koskaan yhtä jyrkkää kuin piikit.

Viljelijöiden on saatava rehuja ja muita tarvikkeita toimiakseen liiketoimintansa ja myös kuorma-autot kuljettavat satonsa jalostajille ja tukkukauppiaille.

Petaluman Barlas Feedsin toimituskustannukset ovat nousseet 7 dollaria tonnilta polttoaineylimäärän vuoksi, sanoi Dominic Balistreri, General Manager.

Yrityksen on täytynyt nostaa hintoja, vaikka hän ei kertonut yksityiskohtia, koska aihe on herkkä aihe viljelijöiden keskuudessa ja kilpailu on valtavaa seitsemän rehumyymälän kanssa 25 mailin säteellä, mikä pitää kustannukset kurissa.

“Se on muuttanut tulevan heinän hintaa”, Balistreri sanoi. “Toimitushinnat ovat olleet erittäin arkaluonteinen skenaario.”

Mutta päätös siirtää kustannukset vain loppukuluttajille ei ole automaattinen, sanoi Steve Maass, Oliver’s Marketsin perustaja ja puheenjohtaja. Päivittäistavaraketjulla on neljä Sonoma Countyn toimipistettä, joissa jakeluautot ovat jatkuvasti läsnä päivittäin.

Oliver’s on käsitellyt toimitusketjuongelmia kissanruoasta San Pellegrinon veteen – jälkimmäinen johtuu vihreän lasin puutteesta. Kaasuliisät ovat vain yksi este, jonka päivittäistavarakauppiaan on täytynyt hallita oman työvoimapulaansa kohtaavien kuljetusyritysten lisäksi.

Maass huomautti, että eräässä äskettäisessä toimituksessa oli 18 dollarin lisämaksu käsittelykuluista, mikä hämmentyi hänet.

“Me vedämme takaisin paljon siitä”, hän sanoi. “Voit tehdä vain niin paljon takaiskuja, koska maksat tällä hetkellä 6 dollaria gallonalta kaasusta.”

Costeaux French Bakery of Healdsburg on myös kohdannut polttoainekustannusten nousun sekä tuotteisiinsa käytettävien ainesosien inflaation. Eri piikit ovat vaihdelleet 8 prosentista 20 prosenttiin tuotteesta riippuen, toimitusjohtaja Will Seppi sanoi.

Yrityksellä on 10 kuorma-auton kalusto, jotka auttavat jakamaan sen tuotteita myymälöihin ympäri aluetta, ja kuljetuskustannukset kasvavat.

Seppi sanoi, että hän on lykännyt kustannuksia, mutta ei voi enää.

“Hintojen nousu jatkuu päivittäin lähes kaikkialla”, hän sanoi. “Haemme parhaillaan polttoaineen ylikuormituksen tekemistä kuluttajille. Emme pysty jatkamaan näiden kulujen syömistä.”

Kuten muutkin, Seppi haluaisi siirtyä sähköautoihin sekä kustannussäästöjen että ympäristöhyötyjen vuoksi. Muutamat paikalliset rypäleenviljelijät ovat mukana pilottiprojektissa, jossa testataan pientä Ford Motor Co:n sähköautokantaa, kuten F-150 Lightning Pro- ja E-Transit-rahtipakettiautoja, mutta kysyntä on paljon enemmän kuin tuotanto sallii.

Costeaux itse asiassa kokeili sähköistä pakettiautoa juuri ennen pandemiaa. Mutta ajoneuvot pystyivät ajamaan vain noin 50 mailia latauksella.

“Ihan rehellisesti… se jätti meidät jumiin tien varteen”, Seppi sanoi. “Se tulee, kun uusia investointeja tulee sinne.”

Straus suostui; hän on jo ottanut askeleita oman tilansa kanssa John Deere -pyöräkuormaajalla ja rehua jakavalla kuorma-autolla. Molemmat ajoneuvot on muutettu sähköisiksi, jotta hänen tilastaan ​​tulisi hiilineutraali. Tilalla on metaanikeitinjärjestelmä, joka ottaa talteen lehmän lannasta kaasun ja muuntaa sen energiaksi ajoneuvojen käyttöä varten.

Straus haluaisi nähdä myös muiden sopimusviljelijöidensä käyttävän sähköajoneuvoja, mutta hän tietää, että he kohtaavat useita haasteita kuivuudesta työvoimakustannuksiin. Hän haluaa saavuttaa hiilineutraaliuden näillä tiloilla kahdeksan vuoden kuluessa.

“Se on tällä hetkellä erittäin kallista”, hän sanoi.

Voit ottaa yhteyttä Staff Writer Bill Swindelliin numerosta 707-521-5223 tai bill.swindell@pressdemocrat.com. Twitterissä @BillSwindell.

Leave a Comment